Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

''Erdoğan fabrika ayarlarına döndü'

SİYASET 30.09.2016 - 10:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2878+ kez okundu.
 

''Erdoğan fabrika ayarlarına döndü'

Lozan Antlaşması'nın imzacısı İsmet İnönü'nün torunu CHP'li Bilgehan Erdoğan'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar buluşmasında Lozan Anlaşması'nı hedef aldı, CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Heyeti Üyesi ve İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Erdoğan'a yanıt verdi. İşte CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın basın açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok değil, 3 ay önce, Lozan Barış Antlaşması’nın 93. yıldönümünde yayımladığı mesajında, darbe girişimine işaret ederek “Lozan’ın içeriği ve Cumhuriyet’in ilkeleri bugün daha iyi anlaşılıyor” demişti. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zafer, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanına taşınarak tescil edilmiştir. Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir. Lozan Antlaşması’nın içeriği, bu anlamda başta milli irade ve demokrasi olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu temel ilkelerin değeri, bugünlerde çok daha iyi anlaşılmaktadır. Aziz milletimiz, kendi seçtiği temsilcileri eliyle kullandığı iradesine yöneltilen her türlü darbe teşebbüsüne karşı, kurtuluş mücadelesi ruhuyla, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde cevap vereceğini, yaşanan son hadiselerle bir kez daha göstermiştir.” Görüldüğü gibi Cumhurbaşkanı, üç ay önce kendisinin zafer diye nitelediği antlaşma için bugün “Lozan’ı bize zafer diye yutturdular. İşte bunun nedeni, o anlaşmada masaya oturanlar” iddiasında bulunabiliyor. Cumhurbaşkanının darbe girişiminden sonra Atatürk’ü, Cumhuriyetin kurucularını birleştirici güç olarak kullanıp, çok geçmeden kutuplaştırıcı ve adeta nefret söylemini andıran üslubuna dönmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.  Cumhurbaşkanı tarafından göreve getirilen Başbakan Binali Yıldırım’ın, Türkiye’nin düşmanları için “Lozan’da ertelenen 100 yıllık hesapları var” demesi de henüz hafızalardan silinmemiştir. Erdoğan, bugünlerde başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu’ndan Lozan’ın önemini öğrenebilir. Zira Sayın Erdoğan’ın mesajında belirttiği gibi Lozan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi” dir, imzalayanlar için de bir onur belgesidir. Erdoğan, bugünkü konuşmasında, “7 düvel bir araya gelse bizi bir adım geriletemez” diyor. Kendisini, bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için Lozan’ı ve İsmet Paşa’yı anlatan, belgelere dayalı gerçek bir tarih kitabı okumaya davet ediyorum. Bilgehan sosyal medya hesabından da Erdoğan'a tepki gösterdi.  
Lozan Antlaşması'nın imzacısı İsmet İnönü'nün torunu CHP'li Bilgehan Erdoğan'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar buluşmasında Lozan Anlaşması'nı hedef aldı, CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Heyeti Üyesi ve İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Erdoğan'a yanıt verdi.

İşte CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın basın açıklaması:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok değil, 3 ay önce, Lozan Barış Antlaşması’nın 93. yıldönümünde yayımladığı mesajında, darbe girişimine işaret ederek “Lozan’ın içeriği ve Cumhuriyet’in ilkeleri bugün daha iyi anlaşılıyor” demişti. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zafer, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanına taşınarak tescil edilmiştir.

Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir. Lozan Antlaşması’nın içeriği, bu anlamda başta milli irade ve demokrasi olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu temel ilkelerin değeri, bugünlerde çok daha iyi anlaşılmaktadır.

Aziz milletimiz, kendi seçtiği temsilcileri eliyle kullandığı iradesine yöneltilen her türlü darbe teşebbüsüne karşı, kurtuluş mücadelesi ruhuyla, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde cevap vereceğini, yaşanan son hadiselerle bir kez daha göstermiştir.”
Görüldüğü gibi Cumhurbaşkanı, üç ay önce kendisinin zafer diye nitelediği antlaşma için bugün “Lozan’ı bize zafer diye yutturdular. İşte bunun nedeni, o anlaşmada masaya oturanlar” iddiasında bulunabiliyor.
Cumhurbaşkanının darbe girişiminden sonra Atatürk’ü, Cumhuriyetin kurucularını birleştirici güç olarak kullanıp, çok geçmeden kutuplaştırıcı ve adeta nefret söylemini andıran üslubuna dönmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 
Cumhurbaşkanı tarafından göreve getirilen Başbakan Binali Yıldırım’ın, Türkiye’nin düşmanları için “Lozan’da ertelenen 100 yıllık hesapları var” demesi de henüz hafızalardan silinmemiştir. Erdoğan, bugünlerde başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu’ndan Lozan’ın önemini öğrenebilir.
Zira Sayın Erdoğan’ın mesajında belirttiği gibi Lozan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi” dir, imzalayanlar için de bir onur belgesidir.
Erdoğan, bugünkü konuşmasında, “7 düvel bir araya gelse bizi bir adım geriletemez” diyor. Kendisini, bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için Lozan’ı ve İsmet Paşa’yı anlatan, belgelere dayalı gerçek bir tarih kitabı okumaya davet ediyorum.

Bilgehan sosyal medya hesabından da Erdoğan'a tepki gösterdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.