Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Erdem’den İdam Tartışmalarına Belgeli Yanıt

SİYASET (AA) - Anadolu Ajansı | 18.02.2015 - 19:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3986+ kez okundu.
 

Erdem’den İdam Tartışmalarına Belgeli Yanıt

Tarsus’ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesinden sonra gündeme getirilen ve muhalefet tarafından hükümet aleyhinde kullanılan idam tartışmalarına Ak Partili Mehmet Erdem bir belgeyle yanıt verdi.

Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinden sonra oluşan toplumsal infialden sonra yüksek sesle gündeme getirilen idam tartışmasının başta CHP olmak üzere muhalefet partileri tarafından hükümet aleyhinde kullanılmaya başlandığını öne süren Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, sosyal paylaşım sitesi facebook’ta bir belge yayınladı. . MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “12 yıldır iktidardasınız. Buyurun idamı getirin” şeklindeki çıkışından sonra sosyal medyada kendisine ait sayfada12 Ocak 2000 tarihli bir belge paylaşan Mehmet Erdem, tartışmalara nokta koydu. Söz konusu belgede Anasol-D koalisyon hükümetinin başbakanı Bülent Ecevit ile koalisyon ortakları Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli’nin imzası bulunuyor. PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında kesinleşmiş idam cezasının infazının bir süre ertelenmesine ilişkin ihtiyati tedbir kararının değerlendirildiği metinde, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) yargı yetkisini kabul ettiğine dair ifadeler yer alıyor. Dönemin koalisyon ortaklarının PKK Liderinin idam edilmemesi adına adeta örtülü bir pazarlık içine girdiğini savunan Erdem, Özgecan Aslan cinayetinden sonra gündeme gelen idam tartışmalarının bir takım çevrelerce siyasi malzeme haline getirildiğini savundu. CHP ve MHP’yi bu konuda samimi olmaya davet eden Mehmet Erdem, 15 yıl önce imzalanan ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın idamını erteleyen kararın Türk milleti tarafından hatırlanması çağrısında bulundu.  
Tarsus’ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesinden sonra gündeme getirilen ve muhalefet tarafından hükümet aleyhinde kullanılan idam tartışmalarına Ak Partili Mehmet Erdem bir belgeyle yanıt verdi.

Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinden sonra oluşan toplumsal infialden sonra yüksek sesle gündeme getirilen idam tartışmasının başta CHP olmak üzere muhalefet partileri tarafından hükümet aleyhinde kullanılmaya başlandığını öne süren Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, sosyal paylaşım sitesi facebook’ta bir belge yayınladı. . MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “12 yıldır iktidardasınız. Buyurun idamı getirin” şeklindeki çıkışından sonra sosyal medyada kendisine ait sayfada12 Ocak 2000 tarihli bir belge paylaşan Mehmet Erdem, tartışmalara nokta koydu. Söz konusu belgede Anasol-D koalisyon hükümetinin başbakanı Bülent Ecevit ile koalisyon ortakları Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli’nin imzası bulunuyor.

PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında kesinleşmiş idam cezasının infazının bir süre ertelenmesine ilişkin ihtiyati tedbir kararının değerlendirildiği metinde, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) yargı yetkisini kabul ettiğine dair ifadeler yer alıyor. Dönemin koalisyon ortaklarının PKK Liderinin idam edilmemesi adına adeta örtülü bir pazarlık içine girdiğini savunan Erdem, Özgecan Aslan cinayetinden sonra gündeme gelen idam tartışmalarının bir takım çevrelerce siyasi malzeme haline getirildiğini savundu. CHP ve MHP’yi bu konuda samimi olmaya davet eden Mehmet Erdem, 15 yıl önce imzalanan ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın idamını erteleyen kararın Türk milleti tarafından hatırlanması çağrısında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.