Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Engelsiz bir hayat mümkün

GÜNCEL 12.05.2018 - 18:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4226+ kez okundu.
 

Engelsiz bir hayat mümkün

Engellilere yönelik farkındalık yaratmak için yapılan 2. Engelsiz Festivali başladı

AYDIN- Bu yıl ikincisi düzenlenen Engelsiz Festivali coşkuyla başladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de katkı verdiği etkinlik, dün Apollon Tapınağı'ndan Altınkum Yalı Caddesi'ne kadar yapılan Farkındalık Korteji'yle başladı. Onlarca aracın ve bisikletlinin katıldığı kortejde, engelliler de yer alarak herkesi Engelsiz Festivali'ne davet etti. Engelsiz bir yaşamın mümkün olduğuyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan festivale Aydın genelinden çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Önceki gün temsili askerlik görevleri öncesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kına gecesi düzenlenen gençler de askerliklerini yapmış olarak asker kıyafetleriyle festivale katıldı. Altınkum Yalı Caddesi'nde düzenlenen festivalin ilk gününde açılış konuşmaları yapılırken farklı yörelerin halk oyunları oynandı. Bu yıl 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Engelsiz Festivali'nde bugün Bayrak Şöleni yapılacak. Festival açılışında bir konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Böyle organizasyonun içerisinde yer almak mecburiyetindeyiz, çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Bu organizasyonda bizlere çok yardım eden büyükşehir belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ederim" diye konuştu. 'Farkındalık Aydın'dan Yayılsın' Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sorunları anlatırken, binaların engellilerin kullanımına uygun ruhsat almasında gereken önemi gösteren başkan Çerçioğlu'na teşekkür etti. Böylelikle engellilere yönelik farkındalığın oluşmaya başladığını söyleyen Özen, "Dilerim Aydın'da başlatılan bu duyarlılık örneği tüm Türkiye'ye egemen olur ve herkes için eşit, erişilebilir alanlar inşa edilir" diye konuştu. Gecede Çete Ayşe Halk Oyunları Ekibi zeybek oynadı. Çok sayıda vatandaşın yanı sıra tatil için Didim'e gelen turistlerin de katıldığı festivalin ilk günü Grup Eflatun'un seslendirdiği şarkılarla son buldu.
Engellilere yönelik farkındalık yaratmak için yapılan 2. Engelsiz Festivali başladı

AYDIN- Bu yıl ikincisi düzenlenen Engelsiz Festivali coşkuyla başladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de katkı verdiği etkinlik, dün Apollon Tapınağı'ndan Altınkum Yalı Caddesi'ne kadar yapılan Farkındalık Korteji'yle başladı. Onlarca aracın ve bisikletlinin katıldığı kortejde, engelliler de yer alarak herkesi Engelsiz Festivali'ne davet etti.

Engelsiz bir yaşamın mümkün olduğuyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan festivale Aydın genelinden çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Önceki gün temsili askerlik görevleri öncesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kına gecesi düzenlenen gençler de askerliklerini yapmış olarak asker kıyafetleriyle festivale katıldı.

Altınkum Yalı Caddesi'nde düzenlenen festivalin ilk gününde açılış konuşmaları yapılırken farklı yörelerin halk oyunları oynandı. Bu yıl 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Engelsiz Festivali'nde bugün Bayrak Şöleni yapılacak.

Festival açılışında bir konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Böyle organizasyonun içerisinde yer almak mecburiyetindeyiz, çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Bu organizasyonda bizlere çok yardım eden büyükşehir belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ederim" diye konuştu.

'Farkındalık Aydın'dan Yayılsın'

Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sorunları anlatırken, binaların engellilerin kullanımına uygun ruhsat almasında gereken önemi gösteren başkan Çerçioğlu'na teşekkür etti. Böylelikle engellilere yönelik farkındalığın oluşmaya başladığını söyleyen Özen, "Dilerim Aydın'da başlatılan bu duyarlılık örneği tüm Türkiye'ye egemen olur ve herkes için eşit, erişilebilir alanlar inşa edilir" diye konuştu.

Gecede Çete Ayşe Halk Oyunları Ekibi zeybek oynadı. Çok sayıda vatandaşın yanı sıra tatil için Didim'e gelen turistlerin de katıldığı festivalin ilk günü Grup Eflatun'un seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.