Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Engelsiz bir dünya için yürüdüler

GENEL 03.12.2019 - 21:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2444+ kez okundu.
 

Engelsiz bir dünya için yürüdüler

Kuşadası’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’ndan başlayan bir yürüyüş gerçekleşti. Kuşadası Belediye Bandosunun eşlik ettiği yürüyüşe Kuşadası’nda ki engelli dernekleri, ilk ve ortaokul öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından engelliler, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Kortej ve ardından gerçekleşen çelenk törenine engellilerle birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş kaldı. Kuşadası Kent Konseyi Engelleler Meclisi Başkanı Mehmet Turan, sadece 3 Aralık günü değil her gün engelleri aşmak için mücadele verilmesi gerektiğini belirterek, “Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak öncelikli hedefimiz engelsiz bir Kuşadası inşa etmek. Bu mücadelede öncelikle Kuşadası Belediyesi ve Sayın Başkanı Ömer Günel’in desteğini her zaman yanımızda hissettik. Ben ilçemizde dayanışma içerisinde tüm engelleri kaldıracağımıza inanıyorum” dedi. TEK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR Erdoğan Öven Engeliler Köyü adına konuşan Burcu Kocabıçak ise, engellerin sevgi ile aşılabileceğini belirterek, “Gerçek engel sevgisizliktir. Engelleri konuşarak anlaşarak aşabiliriz. Bizleri böyle önemli bir günde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi. Kuşadası Engelsiz Engellileri Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Sıtkı Sorguç ise Kuşadası’nı engelsiz bir kent haline getirmek için çalıştıklarını belirterek “ Sadece 3 Aralık günleri değil her gün engellilerin günüdür. Engelleri aşmak için her gün mücadele etmek gerekir. Ne mutlu bize ki sizler gibi engelli dostu insanlarla birlikteyiz” dedi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde Erdoğan Öven Engelliler Köyü öğrencileri tarafından hazırlanan el işi sergisinin açılışıyla devam etti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de katıldığı sergi açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile düzenlenecek etkinlik programı şöyle: 3 Aralık Salı Engelsiz Bir Kuşadası, Halk Müziği Konseri- Saat 19.00’da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda  4 Aralık Çarşamba “Bize Bir Masal Anlatsana” isimli tiyatro oyunu gösterimi- Saat 18.00’da Erkan Yücel Sahnesi’nde 5 Aralık Çarşamba “Bir Sevgi Masalı” isimli belgesel filmin gösterimi-Saat 18.00’da Erkan Yücel Sahnesi’nde
Kuşadası’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’ndan başlayan bir yürüyüş gerçekleşti.

Kuşadası Belediye Bandosunun eşlik ettiği yürüyüşe Kuşadası’nda ki engelli dernekleri, ilk ve ortaokul öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından engelliler, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Kortej ve ardından gerçekleşen çelenk törenine engellilerle birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş kaldı.

Kuşadası Kent Konseyi Engelleler Meclisi Başkanı Mehmet Turan, sadece 3 Aralık günü değil her gün engelleri aşmak için mücadele verilmesi gerektiğini belirterek, “Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak öncelikli hedefimiz engelsiz bir Kuşadası inşa etmek. Bu mücadelede öncelikle Kuşadası Belediyesi ve Sayın Başkanı Ömer Günel’in desteğini her zaman yanımızda hissettik. Ben ilçemizde dayanışma içerisinde tüm engelleri kaldıracağımıza inanıyorum” dedi.

TEK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR

Erdoğan Öven Engeliler Köyü adına konuşan Burcu Kocabıçak ise, engellerin sevgi ile aşılabileceğini belirterek, “Gerçek engel sevgisizliktir. Engelleri konuşarak anlaşarak aşabiliriz. Bizleri böyle önemli bir günde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Kuşadası Engelsiz Engellileri Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Sıtkı Sorguç ise Kuşadası’nı engelsiz bir kent haline getirmek için çalıştıklarını belirterek “ Sadece 3 Aralık günleri değil her gün engellilerin günüdür. Engelleri aşmak için her gün mücadele etmek gerekir. Ne mutlu bize ki sizler gibi engelli dostu insanlarla birlikteyiz” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde Erdoğan Öven Engelliler Köyü öğrencileri tarafından hazırlanan el işi sergisinin açılışıyla devam etti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de katıldığı sergi açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile düzenlenecek etkinlik programı şöyle:

3 Aralık Salı

Engelsiz Bir Kuşadası, Halk Müziği Konseri- Saat 19.00’da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda

 4 Aralık Çarşamba

“Bize Bir Masal Anlatsana” isimli tiyatro oyunu gösterimi- Saat 18.00’da Erkan Yücel Sahnesi’nde

5 Aralık Çarşamba

“Bir Sevgi Masalı” isimli belgesel filmin gösterimi-Saat 18.00’da Erkan Yücel Sahnesi’nde

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.