Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Engellilerin mezuniyet coşkusu

EĞİTİM 04.06.2017 - 11:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3213+ kez okundu.
 

Engellilerin mezuniyet coşkusu

Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri için ilk kez mezuniyet töreni düzenledi.

AYDIN- Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri için ilk kez mezuniyet töreni düzenledi. Son sınıfta okuyan 12 engelli öğrencin katıldığı iftarlı mezuniyet töreninde gözyaşları sel oldu. Çocuklarının mezuniyet sevincine ortak olan aileler de öğretmenlerle birlikte sevinç ve hüznü birlikte yaşadı. Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Bay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrencilerin katıldığı ilk mezuniyet töreninde mezun öğrenciler doyasıya eğlenmelerinin yanı sıra zaman zaman hüzünlenmeleri duygusal anlara neden oldu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hakan Bay, “Geçen dört yılda öğrencilerimiz bizlerden hayatı öğrendi. Her biri mezun olarak hayata atıldığında elinde bir işi olacak. Hayata daha sıkı bağlanacaklar. Velilerinin de özverisi, desteği ile bu özel çocuklarımızın hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırabilmek bizlere büyük onur verdi. Zaman zaman hüzünlendik, mutlu olduk, sevindik ve dört yılı dolu dolu yaşadık. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonrası gönlünüzce olur” dedi. “En çok duygulandığım tören oldu” Gecede bir konuşma yapan Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, katıldığı mezuniyet törenleri çerisinde en çok duygulandığı tören olduğunu ifade ederek, “Sizler bizim için çok değerlisiniz. Bu yıl okullarımızın mezuniyet törenlerine katıldım. Ancak katılmış olduğum en anlamlı mezuniyet töreni bu oldu. Böyle güzel bir geceyi tertip ettiği için müdürümüze ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle bu gençlerimizin hayata hazırlanması açısından okulumuzda yapılan gerek sosyal faaliyetler gerekse derslerle ilgili çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Okul olarak bu kadar geniş kapsamlı mezuniyet ilk kez yapılmış oldu. Çocuklarımıza hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından mezun öğrenciler adına 12/A sınıfından Tuğçe Ataktı, öğretmenlerine hitaben bir konuşma yaptı. Mezun öğrencilerin son sınıfa geçen öğrenci arkadaşlarına bayrak teslim etmelerin ardından okul birincisi Merve Şanlığu, yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulda öğrendiği çini sanatını hayatını kazanmak için kullanacağını ve Nazilli'nin en iyi çini sanatçısı olacağını ifade eden okul birincisi Şanlığu’nun, öğretmen, veli ve arkadaşlarına hitaben yaptığı konuşmanın ardından mezuniyet pastası kesildi. Gecenin sonunda ise öğrenciler zaman zaman kendilerinin söyledikleri canlı müzik eşliğinde oynayarak mezuniyeti kutladılar. Arkadaşları ve öğretmenlerinden ayrılmanın ağır geldiği törende sık sık gözyaşlarına boğulan öğrencileri ise teselli etmek yine öğretmenlerine düştü.
Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri için ilk kez mezuniyet töreni düzenledi.

AYDIN- Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri için ilk kez mezuniyet töreni düzenledi. Son sınıfta okuyan 12 engelli öğrencin katıldığı iftarlı mezuniyet töreninde gözyaşları sel oldu. Çocuklarının mezuniyet sevincine ortak olan aileler de öğretmenlerle birlikte sevinç ve hüznü birlikte yaşadı.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Bay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrencilerin katıldığı ilk mezuniyet töreninde mezun öğrenciler doyasıya eğlenmelerinin yanı sıra zaman zaman hüzünlenmeleri duygusal anlara neden oldu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hakan Bay, “Geçen dört yılda öğrencilerimiz bizlerden hayatı öğrendi. Her biri mezun olarak hayata atıldığında elinde bir işi olacak. Hayata daha sıkı bağlanacaklar. Velilerinin de özverisi, desteği ile bu özel çocuklarımızın hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırabilmek bizlere büyük onur verdi. Zaman zaman hüzünlendik, mutlu olduk, sevindik ve dört yılı dolu dolu yaşadık. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonrası gönlünüzce olur” dedi.

“En çok duygulandığım tören oldu”

Gecede bir konuşma yapan Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, katıldığı mezuniyet törenleri çerisinde en çok duygulandığı tören olduğunu ifade ederek, “Sizler bizim için çok değerlisiniz. Bu yıl okullarımızın mezuniyet törenlerine katıldım. Ancak katılmış olduğum en anlamlı mezuniyet töreni bu oldu. Böyle güzel bir geceyi tertip ettiği için müdürümüze ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle bu gençlerimizin hayata hazırlanması açısından okulumuzda yapılan gerek sosyal faaliyetler gerekse derslerle ilgili çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Okul olarak bu kadar geniş kapsamlı mezuniyet ilk kez yapılmış oldu. Çocuklarımıza hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından mezun öğrenciler adına 12/A sınıfından Tuğçe Ataktı, öğretmenlerine hitaben bir konuşma yaptı. Mezun öğrencilerin son sınıfa geçen öğrenci arkadaşlarına bayrak teslim etmelerin ardından okul birincisi Merve Şanlığu, yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulda öğrendiği çini sanatını hayatını kazanmak için kullanacağını ve Nazilli'nin en iyi çini sanatçısı olacağını ifade eden okul birincisi Şanlığu’nun, öğretmen, veli ve arkadaşlarına hitaben yaptığı konuşmanın ardından mezuniyet pastası kesildi. Gecenin sonunda ise öğrenciler zaman zaman kendilerinin söyledikleri canlı müzik eşliğinde oynayarak mezuniyeti kutladılar. Arkadaşları ve öğretmenlerinden ayrılmanın ağır geldiği törende sık sık gözyaşlarına boğulan öğrencileri ise teselli etmek yine öğretmenlerine düştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.