Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Engelli istihdam buluşması gerçekleştirildi

GÜNCEL 24.12.2019 - 11:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1845+ kez okundu.
 

Engelli istihdam buluşması gerçekleştirildi

İŞKUR İl Müdürlüğü’nce düzenlenen II. Aydın Engelli İstihdam Buluşması, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

AYDIN – İŞKUR İl Müdürlüğü’nce düzenlenen II. Aydın Engelli İstihdam Buluşması, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Vali Yardımcıları Yücel Gemici, Mustafa Hulusi Arat, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Zeynep Yılmaz, diğer kamu kurum ve kuruluşların idarecileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve onur konukları olan engelli ve eski hükümlü vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi. İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi; karşılıksız verilen hibe desteği miktarının: engelli bireyler için kişi başına 50.000 TL (Tarım ve Hayvancılık 44.000 TL’ye kadar), eski hükümlü bireyler için ise 38.370 TL olduğunu, yılda iki kez verilen bu desteklerden 2016 yılından bu güne kadar 17 adet işletme kurulduğunu, bunların 14’ünün engelli, 3’ünün ise eski hükümlü olduğunu ve bu projeler için 700.000 TL hibe desteği ödendiğini belirtti. İŞKUR İl Müdürlüğü’ne, Haziran 2019 döneminde 49 adet yeni başvuru yapıldığı, 33‘ünün komisyon tarafından kabul edildiği ve bunlardan 26’sı ile sözleşme imzalandığı, 26 projenin 19’unun engellilere, 7’sinin ise eski hükümlülere ait olduğu, bu projeler için de 1.072.000 TL hibe verileceği, projelerin hayvancılık, arıcılık ve peksimet üretimi üzerine olduğu ifade edildi. Ayrıca, 18.12.2019 tarihinde sona eren 2. dönem duyuru sonucunda İş Kur Müdürlüğü’ne, 121 proje ile rekor seviyede başvuru olduğu da kaydedildi. Sözleşme imzalanan 26 proje sahibine, hak kazanmış oldukları hibe desteğine ait sembolik çeklerinin takdim edildiği buluşmada, Aydın ilinde bulunan diğer engelli ve eski hükümlü vatandaşlara da Aydın İŞKUR olarak “Engelli Dostu İŞKUR Sizleri Bekliyor, Haydi Gelin Bir Işık Daha Birlikte Yakalım! Haydi, Engelleri Birlikte Kaldıralım!” sloganı ile seslenerek, İŞKUR İl Müdürlüğü’ne ve Hizmet Merkezlerine beklediğini tekrarlıyoruz dedinlid.
İŞKUR İl Müdürlüğü’nce düzenlenen II. Aydın Engelli İstihdam Buluşması, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

AYDIN – İŞKUR İl Müdürlüğü’nce düzenlenen II. Aydın Engelli İstihdam Buluşması, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Vali Yardımcıları Yücel Gemici, Mustafa Hulusi Arat, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Zeynep Yılmaz, diğer kamu kurum ve kuruluşların idarecileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve onur konukları olan engelli ve eski hükümlü vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi; karşılıksız verilen hibe desteği miktarının: engelli bireyler için kişi başına 50.000 TL (Tarım ve Hayvancılık 44.000 TL’ye kadar), eski hükümlü bireyler için ise 38.370 TL olduğunu, yılda iki kez verilen bu desteklerden 2016 yılından bu güne kadar 17 adet işletme kurulduğunu, bunların 14’ünün engelli, 3’ünün ise eski hükümlü olduğunu ve bu projeler için 700.000 TL hibe desteği ödendiğini belirtti.

İŞKUR İl Müdürlüğü’ne, Haziran 2019 döneminde 49 adet yeni başvuru yapıldığı, 33‘ünün komisyon tarafından kabul edildiği ve bunlardan 26’sı ile sözleşme imzalandığı, 26 projenin 19’unun engellilere, 7’sinin ise eski hükümlülere ait olduğu, bu projeler için de 1.072.000 TL hibe verileceği, projelerin hayvancılık, arıcılık ve peksimet üretimi üzerine olduğu ifade edildi.

Ayrıca, 18.12.2019 tarihinde sona eren 2. dönem duyuru sonucunda İş Kur Müdürlüğü’ne, 121 proje ile rekor seviyede başvuru olduğu da kaydedildi.

Sözleşme imzalanan 26 proje sahibine, hak kazanmış oldukları hibe desteğine ait sembolik çeklerinin takdim edildiği buluşmada, Aydın ilinde bulunan diğer engelli ve eski hükümlü vatandaşlara da Aydın İŞKUR olarak “Engelli Dostu İŞKUR Sizleri Bekliyor, Haydi Gelin Bir Işık Daha Birlikte Yakalım! Haydi, Engelleri Birlikte Kaldıralım!” sloganı ile seslenerek, İŞKUR İl Müdürlüğü’ne ve Hizmet Merkezlerine beklediğini tekrarlıyoruz dedinlid.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.