Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Enfeksiyon toplantısı yapıldı

SAĞLIK 25.12.2017 - 11:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2687+ kez okundu.
 

Enfeksiyon toplantısı yapıldı

Aydın’da Ulusal Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonlar Sürveyans Toplantısı yapıldı.

AYDIN - Aydın Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Ekibi tarafından, konu ile ilgili olarak planlanan toplantı, Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonunda Aydın genelinde kamu ve özel hastanelerde çalışan enfeksiyon kontrol hemşireleri ve hekimlerinin katılımı ile Uz. Dr. Serkan Volkan’ın koordinatörlüğünde gerçekleşti. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün Türkiye’deki  tüm hastanelere gönderdiği ilgili yazı gereği, Sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların sürveyansı, 01.01.2018'den itibaren, yenilenen "Ulusal Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonlar Sürveyans Standartları" esas alınarak yürütülecektir ve "Ulusal Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonlar Sürveyans Rehberi"nde yer alan tanımlar kullanılacaktır” denildi. Yaklaşık 25 kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda sahada karşılaşılan ortak sorunlar ve çözüm önerileri de tartışıldı. Enfeksiyon kontrol hemşireleri ve hekimleri tarafından, bilgi güncellemek amacı ile toplantıların tekrar edilmesi kararlaştırıldı.
Aydın’da Ulusal Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonlar Sürveyans Toplantısı yapıldı.

AYDIN - Aydın Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Ekibi tarafından, konu ile ilgili olarak planlanan toplantı, Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonunda Aydın genelinde kamu ve özel hastanelerde çalışan enfeksiyon kontrol hemşireleri ve hekimlerinin katılımı ile Uz. Dr. Serkan Volkan’ın koordinatörlüğünde gerçekleşti.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün Türkiye’deki  tüm hastanelere gönderdiği ilgili yazı gereği, Sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların sürveyansı, 01.01.2018'den itibaren, yenilenen "Ulusal Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonlar Sürveyans Standartları" esas alınarak yürütülecektir ve "Ulusal Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonlar Sürveyans Rehberi"nde yer alan tanımlar kullanılacaktır” denildi.

Yaklaşık 25 kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda sahada karşılaşılan ortak sorunlar ve çözüm önerileri de tartışıldı. Enfeksiyon kontrol hemşireleri ve hekimleri tarafından, bilgi güncellemek amacı ile toplantıların tekrar edilmesi kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.