Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Enerji verimliliği eğitimi

EĞİTİM 13.06.2017 - 19:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3834+ kez okundu.
 

Enerji verimliliği eğitimi

Kuşadası’nda belediye personeline enerji verimliliği eğitimi

AYDIN- Kuşadası Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliği ile Kuşadası Belediyesi personeline enerji verimliği eğitimi verilmeye başlandı. Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk tarafından verilen eğitimlerde katılımcılara enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve enerji tasarrufu ile ilgili bilgi veriliyor. GEKA 2017 Teknik Destek Programı kapsamında düzenlenen 2 günlük eğitim programının ilk gününe Kuşadası Belediyesi birim müdürleri, teknik personel ve Kuşadası Mimarlar Odası ile Kuşadası İnşaat Mühendisleri Odası’ndan temsilciler katıldı. DoubleTree by Hilton Hotel’de düzenlenen eğitimde konuşan Prof. Dr.Öztürk, Türkiye’de en çok fosil enerji olarak bilinen petrol, kömür ve doğalgazın kullanıldığına dikkat çekerek dünyada fosil enerji rezervlerinin tükenmekte olduğunu ve yeni enerji türlerine yönelmek gerektiğini ifade etti. Türkiye’de kaçak ve kayıp enerjinin önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Türkiye enerji ihtiyacının çoğunu komşumuz Irak’tan karşılıyor. Fakat bu iyi bir durum değil. Irak istikrarını kaybetmiş, parçalanmanın eşiğinde olan bir ülke. Bu nedenle bu büyük ticaret, ülkemizi de olumsuz yönde etkileyebilir. Türkiye’de özellikle elektrik enerji ihtiyacının karşılanması için nükleer santraller yapılması planlanıyor.  Bence bunun yerine kaçak ve kayıp enerjinin peşine düşülerek bu sorun çözülmeli” dedi.
Kuşadası’nda belediye personeline enerji verimliliği eğitimi

AYDIN- Kuşadası Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliği ile Kuşadası Belediyesi personeline enerji verimliği eğitimi verilmeye başlandı.

Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk tarafından verilen eğitimlerde katılımcılara enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve enerji tasarrufu ile ilgili bilgi veriliyor.

GEKA 2017 Teknik Destek Programı kapsamında düzenlenen 2 günlük eğitim programının ilk gününe Kuşadası Belediyesi birim müdürleri, teknik personel ve Kuşadası Mimarlar Odası ile Kuşadası İnşaat Mühendisleri Odası’ndan temsilciler katıldı.

DoubleTree by Hilton Hotel’de düzenlenen eğitimde konuşan Prof. Dr.Öztürk, Türkiye’de en çok fosil enerji olarak bilinen petrol, kömür ve doğalgazın kullanıldığına dikkat çekerek dünyada fosil enerji rezervlerinin tükenmekte olduğunu ve yeni enerji türlerine yönelmek gerektiğini ifade etti. Türkiye’de kaçak ve kayıp enerjinin önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Türkiye enerji ihtiyacının çoğunu komşumuz Irak’tan karşılıyor. Fakat bu iyi bir durum değil. Irak istikrarını kaybetmiş, parçalanmanın eşiğinde olan bir ülke. Bu nedenle bu büyük ticaret, ülkemizi de olumsuz yönde etkileyebilir. Türkiye’de özellikle elektrik enerji ihtiyacının karşılanması için nükleer santraller yapılması planlanıyor.  Bence bunun yerine kaçak ve kayıp enerjinin peşine düşülerek bu sorun çözülmeli” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.