Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

En küçük Kur'an-ı Kerim Kuşadası’nda sergileniyor

KÜLTÜR 18.10.2018 - 10:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2937+ kez okundu.
 

En küçük Kur'an-ı Kerim Kuşadası’nda sergileniyor

Dünyanın en küçük el yazması Kur'an-ı Kerim'i Kuşadası’nda açılan Türkiye’nin ilk mikro-minyatür sergi alanında görücüye çıktı.

AYDIN- Türkiye’nin ilk, dünyanın ise üçüncü mikro-minyatür sergi alanı Kuşadası’nda açıldı. Türkiye'nin tek gubari hat sanatçısı olan Necati Korkmaz tarafından Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla Kalekapısı’nda açılan mikro-minyatür sergi alanında sadece mikroskop ve büyüteçler aracılığıyla görülebilen eserler sergileniyor. Kuşadası Kale Kapısı’nın üst katında yer alan ve Türkiye’nin ilk mikro minyatür sergi alanı olma özelliğini taşıyan sergi alanında Korkmaz’ın 40 eseri sürekli olarak sergilenecek. Korkmaz ayrıca, yılın belirli dönemlerinde sergi alanında canlı performans sergileyecek. Tilki kılıyla yazıldı Mikro-minyatür sergi alanında gubari hat sanatçısı Necati Korkmaz'ın 3,5 yılda yazdığı dünyanın en küçük el yazması Kur'an'ı Kerim sergileniyor. Korkmaz, 1 santimden küçük olan Kur'an-ı Kerim'i tilki kılıyla çok hijyen bir ortamda geceleri yazarak tamamladığını söyledi. Yerli ve yabancı ziyaretçiler saç teline, pirinç tanesi, toplu iğne üzerine işlenen ve yazılan yazıları mikroskop ve büyüteç yardımıyla hayranlıkla izliyor.
Dünyanın en küçük el yazması Kur'an-ı Kerim'i Kuşadası’nda açılan Türkiye’nin ilk mikro-minyatür sergi alanında görücüye çıktı.

AYDIN- Türkiye’nin ilk, dünyanın ise üçüncü mikro-minyatür sergi alanı Kuşadası’nda açıldı. Türkiye'nin tek gubari hat sanatçısı olan Necati Korkmaz tarafından Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla Kalekapısı’nda açılan mikro-minyatür sergi alanında sadece mikroskop ve büyüteçler aracılığıyla görülebilen eserler sergileniyor. Kuşadası Kale Kapısı’nın üst katında yer alan ve Türkiye’nin ilk mikro minyatür sergi alanı olma özelliğini taşıyan sergi alanında Korkmaz’ın 40 eseri sürekli olarak sergilenecek. Korkmaz ayrıca, yılın belirli dönemlerinde sergi alanında canlı performans sergileyecek.

Tilki kılıyla yazıldı

Mikro-minyatür sergi alanında gubari hat sanatçısı Necati Korkmaz'ın 3,5 yılda yazdığı dünyanın en küçük el yazması Kur'an'ı Kerim sergileniyor. Korkmaz, 1 santimden küçük olan Kur'an-ı Kerim'i tilki kılıyla çok hijyen bir ortamda geceleri yazarak tamamladığını söyledi.

Yerli ve yabancı ziyaretçiler saç teline, pirinç tanesi, toplu iğne üzerine işlenen ve yazılan yazıları mikroskop ve büyüteç yardımıyla hayranlıkla izliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.