Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

En kirli top 10

EKONOMİ 04.01.2015 - 14:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 4049+ kez okundu.
 

En kirli top 10

Hijyen, temizlik ve buna bağlı sağlık konularında çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulan, hiçbir yere ve makama bağla olmayan, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri üyelerinden oluşan Hijyen Konseyi, sağlık açısından tehlike arz eden 10 kirli ürünü açıkladı.

Hijyen, temizlik ve buna bağlı sağlık konularında çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulan, hiçbir yere ve makama bağla olmayan, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri üyelerinden oluşan Hijyen Konseyi, sağlık açısından tehlike arz eden 10 kirli ürünü açıkladı. Tüketicileri ve kamuoyunu uyarmayı, bazı noktalara dikkati çekmeyi amaçlayan konsey, 2014 yılında uygulamaya soktuğu "hijyenavcıları"nın tespitleriyle halkın sıklıkla kullandığı, sağlık açısından tehlike arz eden 10 kirli ürünü açıkladı. TUVALETTEN DAHA PİSLER "Tuvaletten bile daha pis" olarak nitelendirilen, "kirli top 10" şeklinde açıklanan ürünler şöyle: Teneke kutu içeceklerin dış yüzeyi Hastane ve kamu binaları tırabzanları  El kurutma makineleri Fast food ve çiğ köftecilerde verilen uzun süre bekletilmiş yeşil sebzeler Otobüs içindeki tutacaklar Havlu kullanılmayan spor salonlarındaki aletler Kağıt ve madeni paralar Restoran menü kitapçıkları Ortak kullanım alanlarındaki lamba düğmeleri Güzellik salonları ve kuaförlerdeki havlu ve aletler "Türkiye'nin hemen her yerinde bu ürünler kullanılıyor ve hastalık yapıcı mikroorganizma taşıyabiliyor. Bu eşyalarla ilgili yaptırılan araştırmalar da gözönünde bulundurulduğunda vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. Bu eşya, makine ya da ürünler, fazla temizlenmediği için birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyorlar. Bu listenin, hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmeyen durumlarda geçerli olduğunu belirten konsey yetkilileri, listedekiler hakkında hijyen avcılarının genel olarak hijyenkurallarına yeterince dikkat edilmediğini gözlemlediğini söyledi. Yetkililer, hijyen kurallarına uyulan yerlerde yukarıda saydıklarının geçerli olmadığını kaydetti.
Hijyen, temizlik ve buna bağlı sağlık konularında çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulan, hiçbir yere ve makama bağla olmayan, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri üyelerinden oluşan Hijyen Konseyi, sağlık açısından tehlike arz eden 10 kirli ürünü açıkladı.

Hijyen, temizlik ve buna bağlı sağlık konularında çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulan, hiçbir yere ve makama bağla olmayan, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri üyelerinden oluşan Hijyen Konseyi, sağlık açısından tehlike arz eden 10 kirli ürünü açıkladı. Tüketicileri ve kamuoyunu uyarmayı, bazı noktalara dikkati çekmeyi amaçlayan konsey, 2014 yılında uygulamaya soktuğu "hijyenavcıları"nın tespitleriyle halkın sıklıkla kullandığı, sağlık açısından tehlike arz eden 10 kirli ürünü açıkladı.

TUVALETTEN DAHA PİSLER

"Tuvaletten bile daha pis" olarak nitelendirilen, "kirli top 10" şeklinde açıklanan ürünler şöyle:

Teneke kutu içeceklerin dış yüzeyi

Hastane ve kamu binaları tırabzanları

 El kurutma makineleri

Fast food ve çiğ köftecilerde verilen uzun süre bekletilmiş yeşil sebzeler

Otobüs içindeki tutacaklar

Havlu kullanılmayan spor salonlarındaki aletler

Kağıt ve madeni paralar

Restoran menü kitapçıkları

Ortak kullanım alanlarındaki lamba düğmeleri

Güzellik salonları ve kuaförlerdeki havlu ve aletler

"Türkiye'nin hemen her yerinde bu ürünler kullanılıyor ve hastalık yapıcı mikroorganizma taşıyabiliyor. Bu eşyalarla ilgili yaptırılan araştırmalar da gözönünde bulundurulduğunda vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.

Bu eşya, makine ya da ürünler, fazla temizlenmediği için birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyorlar. Bu listenin, hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmeyen durumlarda geçerli olduğunu belirten konsey yetkilileri, listedekiler hakkında hijyen avcılarının genel olarak hijyenkurallarına yeterince dikkat edilmediğini gözlemlediğini söyledi.

Yetkililer, hijyen kurallarına uyulan yerlerde yukarıda saydıklarının geçerli olmadığını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.