Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

En anlamlı sosyal sorumluluk dersi

GÜNCEL 02.06.2017 - 13:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3568+ kez okundu.
 

En anlamlı sosyal sorumluluk dersi

Aydın’da farklı iftar, öğretmenler hazırlıyor öğrenciler servis yapıyor

AYDIN- Aydın’da bu yıl ramazan ayı farklı bir güzellikle yaşanıyor. İl genelinde Bahçeşehir ve Uğur Okulları olarak faaliyetlerini sürdüren eğitim kurumları sosyal sorumluluk projesi kapsamında her gün 500 kişiye iftar veriliyor. Proje kapsamında her gün gönüllü olarak 5’i ilköğretim 5’i de lise kısmından 10 öğrenci nöbetleşe olarak yaşlı ve düşkünlere yemek servisi yapıyor. Aydın Zeybek Mahallesi’nde bulunan bir aşevini kiralayan Bahçeşehir ve Uğur Okulları’nın Aydın’daki sahiplerinden Cengiz Altıntaş, okullarda görev yapan öğretmen ve öğrencileri ile güzel bir hayır işine imza attıklarını belirtti. Zeybek Mahallesi’nde her gün yüzlerce kişi aynı sofrada iftar açarken iftar programları hem vatandaşların kaynaşmasına hem de öğretmen ve öğrencilerin hayatın her hali ile hallenmesini sağlıyor. Gerek kişi gerekse kurum olarak her yıl değişik sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini ancak bu yıl farklı bir çalışma başlattıklarını belirten Altıntaş, “Bahçeşehir ve Uğur okulları olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Bu yıl Aydın’da farklı bir çalışma başlatıp her gün 500 kişiye iftar vermek istedik. Bu sosyal projemizi öğrencilerimizle paylaştığımızda çocuklarımız çok mutlu oldular. Ve bizzat proje içerisinde gönüllü olarak yer alıp iftara gelen vatandaşlarımıza yemek servisini kendileri yapmak istediklerini belirttiler. Şimdi her gün kurum olarak biz 500 kişilik yemek hazırlıyoruz. İftarımızı vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz” dedi. Bu yıl ramazan ayını farklı bir atmosferde ama mütevazı bir ve samimi bir havada kutlamaktan mutlu olduklarını belirten öğrenciler, ramazan ayı başladığından bu yana çok güzel duygular içerinde iftar yaptıklarını belirttiler. Normal şartlarda kendi yemekleri kendi ayaklarına servis edilmesine rağmen iftara gelenlere kendi elleri ile yemek servis etmenin kendilerine farklı bir mutluluk verdiğini belirten öğrenciler, “Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldık. Ancak bu projede sosyal sorumluluğumuzu en iyi şekilde yaşayarak gerçekleştiriyoruz” diye konuştular.
Aydın’da farklı iftar, öğretmenler hazırlıyor öğrenciler servis yapıyor

AYDIN- Aydın’da bu yıl ramazan ayı farklı bir güzellikle yaşanıyor. İl genelinde Bahçeşehir ve Uğur Okulları olarak faaliyetlerini sürdüren eğitim kurumları sosyal sorumluluk projesi kapsamında her gün 500 kişiye iftar veriliyor. Proje kapsamında her gün gönüllü olarak 5’i ilköğretim 5’i de lise kısmından 10 öğrenci nöbetleşe olarak yaşlı ve düşkünlere yemek servisi yapıyor.

Aydın Zeybek Mahallesi’nde bulunan bir aşevini kiralayan Bahçeşehir ve Uğur Okulları’nın Aydın’daki sahiplerinden Cengiz Altıntaş, okullarda görev yapan öğretmen ve öğrencileri ile güzel bir hayır işine imza attıklarını belirtti. Zeybek Mahallesi’nde her gün yüzlerce kişi aynı sofrada iftar açarken iftar programları hem vatandaşların kaynaşmasına hem de öğretmen ve öğrencilerin hayatın her hali ile hallenmesini sağlıyor.

Gerek kişi gerekse kurum olarak her yıl değişik sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini ancak bu yıl farklı bir çalışma başlattıklarını belirten Altıntaş, “Bahçeşehir ve Uğur okulları olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Bu yıl Aydın’da farklı bir çalışma başlatıp her gün 500 kişiye iftar vermek istedik. Bu sosyal projemizi öğrencilerimizle paylaştığımızda çocuklarımız çok mutlu oldular. Ve bizzat proje içerisinde gönüllü olarak yer alıp iftara gelen vatandaşlarımıza yemek servisini kendileri yapmak istediklerini belirttiler. Şimdi her gün kurum olarak biz 500 kişilik yemek hazırlıyoruz. İftarımızı vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz” dedi.

Bu yıl ramazan ayını farklı bir atmosferde ama mütevazı bir ve samimi bir havada kutlamaktan mutlu olduklarını belirten öğrenciler, ramazan ayı başladığından bu yana çok güzel duygular içerinde iftar yaptıklarını belirttiler. Normal şartlarda kendi yemekleri kendi ayaklarına servis edilmesine rağmen iftara gelenlere kendi elleri ile yemek servis etmenin kendilerine farklı bir mutluluk verdiğini belirten öğrenciler, “Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldık. Ancak bu projede sosyal sorumluluğumuzu en iyi şekilde yaşayarak gerçekleştiriyoruz” diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.