Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Emin Tenekeci vefat etti

EKONOMİ 03.01.2016 - 18:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3105+ kez okundu.
 

Emin Tenekeci vefat etti

Aydın’ın tanıdık simalarından Zeybek ve Bağlama Hocası Emin Tenekeci hayatını kaybetti. Çevresinde Tenekeci Emin olarak bilinen sanatçının ölümü sevenlerini üzdü.

Bağlama öğreticiliği yapan, Efe ve Zeybek oyunları üzerine iyi bir bilgi ve donanıma sahip olan Emin Tenekeci’nin bir süredir rahatsız olduğu ve hayatını kaybettiği öğrenildi. Türk Halk Müziğine yaptığı derleme ve yazdığı türkülerle de tanınan Emin Tenekeci Halk Müziği’nde önemli bir kültür adamı ve donanımlı biriydi. Mart 1947 yılında Bulgaristan doğumlu olan Emin Tenekeci 1950’de Türkiye’ye gelen ailesi 1951 yılından bu yana Aydın’da yaşıyordu. Aydın’ın tüm köylerini dolaşıp tarihin derinliklerinde kalan türkü, yakım ve unutulmaya yüz tutmuş eserleri derleyen Emin Tenekeci, böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir süre tedavi gördü, ancak kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Emin Tenekeci’nin 4 Ocak Pazartesi günü öğle toprağa verileceği öğrenildi.
Aydın’ın tanıdık simalarından Zeybek ve Bağlama Hocası Emin Tenekeci hayatını kaybetti. Çevresinde Tenekeci Emin olarak bilinen sanatçının ölümü sevenlerini üzdü.

Bağlama öğreticiliği yapan, Efe ve Zeybek oyunları üzerine iyi bir bilgi ve donanıma sahip olan Emin Tenekeci’nin bir süredir rahatsız olduğu ve hayatını kaybettiği öğrenildi.

Türk Halk Müziğine yaptığı derleme ve yazdığı türkülerle de tanınan Emin Tenekeci Halk Müziği’nde önemli bir kültür adamı ve donanımlı biriydi.

Mart 1947 yılında Bulgaristan doğumlu olan Emin Tenekeci 1950’de Türkiye’ye gelen ailesi 1951 yılından bu yana Aydın’da yaşıyordu. Aydın’ın tüm köylerini dolaşıp tarihin derinliklerinde kalan türkü, yakım ve unutulmaya yüz tutmuş eserleri derleyen Emin Tenekeci, böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir süre tedavi gördü, ancak kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Emin Tenekeci’nin 4 Ocak Pazartesi günü öğle toprağa verileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.