Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Emekliler Hatay'ı gezdi

YAŞAM 14.06.2019 - 11:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4038+ kez okundu.
 

Emekliler Hatay'ı gezdi

Tüm Aydın bölgesinde örgütlenme çalışmalarına hızla devam eden Tüm Emekliler Sendikası, emekliler adına birçok projeyi de ardı ardına uygulamaya başladı.

AYDIN- Emeklilerin çalışma süreçlerinde yaşam koşulları ve şartların elverişsiz olmasından dolayı, ülkeyi yeterince gezip, görüp tanıma imkânı olmaması bir özlem yaratmış ve bu özlemin sosyal devlet adına yapılması gereken hizmet olarak beklenmektedir. Tüm Emekliler Sendikası üç ayrı bölgede tasarladığı ve belirlediği ülkeni gez, gör ve tanı projesi Nazilli Belediyesi ve başkanı ile görüşülerek, bu projede sosyal belediyecilik adına katılımcı olmaları için sendika başkanı Erdal Demir ve yönetimce proje hakkında bilgi sunuldu. Nazilli Belediyesi ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan bu sorumluluğu, yerel yönetimlerin görev ve sorumluluğu içinde görerek, öncülük yapmış ve Türkiye’de neredeyse bir ilke imza attı. Bu projenin uygulanması konusunda Nazilli Belediyesi ve Başkanı hakkında konuşan Tüm Emekliler Sendikası İl Başkanı Erdal Demir, şunları söyledi: ‘’Yerel seçimlerden sonra ardı ardına tasarruf tedbirlerini açıklayan belediyelerin bir şeyi unuttuklarını gördük. Sosyal belediyeciliğin hizmetlerinin askıya alınması ya da tasarruf konusuna ve kapsamına alınması, yereldeki sanatsal ve kültürel etkinliklere sekte vuracağı açıkça ortadayken bu projeyi Nazilli Belediyesi’ne götürme kararını aldık. Bu konuda söylenecek tek şey var. Sosyal belediyecilik anlayışına tereddüt duymadan, bu projeye destek veren Nazilli Belediyesi ve başkanına sendikamız ve her konuda önemsenmesi gereken Emeklileri adına müteşekkir olduğumuzu belirtiyor, teşekkür ediyoruz. Bu projenin sembolik rakamla gerçekleşmesi, sendika yönetimin hassasiyeti ve Nazilli Belediyesi’nin projeye koyduğu katkıyla sağlanmıştır. Bu Projenin diğer noktalardaki hedefi GAP ve Karadeniz seyahatleridir. Önümüzdeki ay Karadeniz seyahatinin tüm hazırlıklarına şimdiden başlanmış, Hatay, Antakya, Samandağ ve Konya gezisinin; Ülkeni gez, gör ve tanı projesinin başarıyla neticelenmesi, bir sonraki Karadeniz gezisi için umut ve cesaret kaynağı olmuştur.’’
Tüm Aydın bölgesinde örgütlenme çalışmalarına hızla devam eden Tüm Emekliler Sendikası, emekliler adına birçok projeyi de ardı ardına uygulamaya başladı.

AYDIN- Emeklilerin çalışma süreçlerinde yaşam koşulları ve şartların elverişsiz olmasından dolayı, ülkeyi yeterince gezip, görüp tanıma imkânı olmaması bir özlem yaratmış ve bu özlemin sosyal devlet adına yapılması gereken hizmet olarak beklenmektedir.

Tüm Emekliler Sendikası üç ayrı bölgede tasarladığı ve belirlediği ülkeni gez, gör ve tanı projesi Nazilli Belediyesi ve başkanı ile görüşülerek, bu projede sosyal belediyecilik adına katılımcı olmaları için sendika başkanı Erdal Demir ve yönetimce proje hakkında bilgi sunuldu.

Nazilli Belediyesi ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan bu sorumluluğu, yerel yönetimlerin görev ve sorumluluğu içinde görerek, öncülük yapmış ve Türkiye’de neredeyse bir ilke imza attı.

Bu projenin uygulanması konusunda Nazilli Belediyesi ve Başkanı hakkında konuşan Tüm Emekliler Sendikası İl Başkanı Erdal Demir, şunları söyledi:

‘’Yerel seçimlerden sonra ardı ardına tasarruf tedbirlerini açıklayan belediyelerin bir şeyi unuttuklarını gördük. Sosyal belediyeciliğin hizmetlerinin askıya alınması ya da tasarruf konusuna ve kapsamına alınması, yereldeki sanatsal ve kültürel etkinliklere sekte vuracağı açıkça ortadayken bu projeyi Nazilli Belediyesi’ne götürme kararını aldık.

Bu konuda söylenecek tek şey var. Sosyal belediyecilik anlayışına tereddüt duymadan, bu projeye destek veren Nazilli Belediyesi ve başkanına sendikamız ve her konuda önemsenmesi gereken Emeklileri adına müteşekkir olduğumuzu belirtiyor, teşekkür ediyoruz. Bu projenin sembolik rakamla gerçekleşmesi, sendika yönetimin hassasiyeti ve Nazilli Belediyesi’nin projeye koyduğu katkıyla sağlanmıştır. Bu Projenin diğer noktalardaki hedefi GAP ve Karadeniz seyahatleridir.

Önümüzdeki ay Karadeniz seyahatinin tüm hazırlıklarına şimdiden başlanmış, Hatay, Antakya, Samandağ ve Konya gezisinin; Ülkeni gez, gör ve tanı projesinin başarıyla neticelenmesi, bir sonraki Karadeniz gezisi için umut ve cesaret kaynağı olmuştur.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.