Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

EMD İzmir’den şenliğe destek

GÜNCEL 21.11.2017 - 14:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2209+ kez okundu.
 

EMD İzmir’den şenliğe destek

EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, “Önümüzdeki sezonlarda zeytin ve zeytinyağı rekolte rakamlarının yüksek olması bekleniyor. Önümüzdeki sezonlarda zeytin ve zeytinyağı ihracat rakamları katlanarak artacak. EMD olarak bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecek” dedi.

AYDIN- Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, Torbalı'da tarımsal sanayinin gelişmesinde etkili ürünlerin başında gelen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen Torbalı Geleneksel Zeytinyağı ve Zeytin Hasadı Şenliği’ne geniş katılımıyla destek verdi. Torbalı’nın organik tarım uygulamalarıyla öne çıkan Saipler Köyü’nde gerçekleşen festivale Ekonomi Muhabirleri İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Başkan Vekilleri Murat Ervin ile Mihrap Düzöz, Genel Sekreter Kadir Kemaloğlu, Sayman Nihal Özken, EMD Yönetim Kurulu Üyeleri Orkan İştar ve Soner Çağlar ile dernek üyeleri katıldı. Başkan Görmez ile bir araya geldiler Festival açılışında Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile bir araya gelen üyeler, ardından zeytinyağı fabrikasını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretin ardından açıklama yapan EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, ”Türkiye’de 41 ilde zeytin üretimi var ve şu anda hasat dönemi yaşanıyor. Bu bağlamda üretim bölgelerinde zeytinle ilgili kamuoyu oluşturmak ve zeytinyağı tüketimini artırmak adına hasat şenlikleri düzenleniyor. Bugün biz de Torbalı’da düzenlenen bu şenliğe katılarak EMD olarak destek verdik” dedi. “Zeytinyağı ihracatımız üçe katlandı” Zeytinin anavatanının Türkiye olduğunu vurgulayan Başkan Demircan, ihracat rakamlarına da değinerek, “2016-2017 sezonunu tamamladık. Bir önceki sezon 55 milyon dolar olan zeytinyağı ihracatımız, 174 milyon dolara çıktı. Sofralık zeytin ihracatımız ise 110 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Özellikle zeytinyağı ihracatımız üçe katlandı. Önümüzdeki sezonlarda zeytinyağı ve zeytin rekolte rakamlarının yüksek olması bekleniyor. Yeni dikim alanları var ve bunlar da meyve vermeye başladı. Bununla birlikte önümüzdeki süreçte zeytin ve zeytinyağı ihracatının katlanarak artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. “EMD olarak bu tür organizasyonlara destek veriyoruz” EMD olarak zeytin ve zeytinyağı hasat şenliklerinin düzenlendiği her organizasyona katılarak gelişmeleri kamuoyu ile paylaştıklarına dikkat çeken Murat Demircan, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği’nde tam kadro katılarak destek vereceklerini söyledi.
EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, “Önümüzdeki sezonlarda zeytin ve zeytinyağı rekolte rakamlarının yüksek olması bekleniyor. Önümüzdeki sezonlarda zeytin ve zeytinyağı ihracat rakamları katlanarak artacak. EMD olarak bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecek” dedi.

AYDIN- Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, Torbalı'da tarımsal sanayinin gelişmesinde etkili ürünlerin başında gelen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen Torbalı Geleneksel Zeytinyağı ve Zeytin Hasadı Şenliği’ne geniş katılımıyla destek verdi.

Torbalı’nın organik tarım uygulamalarıyla öne çıkan Saipler Köyü’nde gerçekleşen festivale Ekonomi Muhabirleri İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Başkan Vekilleri Murat Ervin ile Mihrap Düzöz, Genel Sekreter Kadir Kemaloğlu, Sayman Nihal Özken, EMD Yönetim Kurulu Üyeleri Orkan İştar ve Soner Çağlar ile dernek üyeleri katıldı.

Başkan Görmez ile bir araya geldiler

Festival açılışında Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile bir araya gelen üyeler, ardından zeytinyağı fabrikasını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, ”Türkiye’de 41 ilde zeytin üretimi var ve şu anda hasat dönemi yaşanıyor. Bu bağlamda üretim bölgelerinde zeytinle ilgili kamuoyu oluşturmak ve zeytinyağı tüketimini artırmak adına hasat şenlikleri düzenleniyor. Bugün biz de Torbalı’da düzenlenen bu şenliğe katılarak EMD olarak destek verdik” dedi.

“Zeytinyağı ihracatımız üçe katlandı”

Zeytinin anavatanının Türkiye olduğunu vurgulayan Başkan Demircan, ihracat rakamlarına da değinerek, “2016-2017 sezonunu tamamladık. Bir önceki sezon 55 milyon dolar olan zeytinyağı ihracatımız, 174 milyon dolara çıktı. Sofralık zeytin ihracatımız ise 110 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Özellikle zeytinyağı ihracatımız üçe katlandı. Önümüzdeki sezonlarda zeytinyağı ve zeytin rekolte rakamlarının yüksek olması bekleniyor. Yeni dikim alanları var ve bunlar da meyve vermeye başladı. Bununla birlikte önümüzdeki süreçte zeytin ve zeytinyağı ihracatının katlanarak artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“EMD olarak bu tür organizasyonlara destek veriyoruz”

EMD olarak zeytin ve zeytinyağı hasat şenliklerinin düzenlendiği her organizasyona katılarak gelişmeleri kamuoyu ile paylaştıklarına dikkat çeken Murat Demircan, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği’nde tam kadro katılarak destek vereceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.