Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Elma üreticileri eğitildi

28.04.2017 - 12:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3508+ kez okundu.
 

Elma üreticileri eğitildi

Aydın’ın Kuyucak ilçesi Belenova Mahallesi’nde 27 elma üreticisine eğitim verildi.

AYDIN- Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kuyucak Belenova Mahallesi’nde düzenlenen eğitim ile çiftçilere elmalarda görülen hastalık ve zararlılar konusunda bilgi verildi. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli teknik elemanlar tarafından yapılan eğitimlerde, üreticilerin elma bahçelerinde görülen hastalık ve zararlılar ile bunların mücadeleleri üzerinde özellikle duruldu. Belenova Mahallesi Küçükova mevkisinde kurulu bulunan elma erken tahmin uyarı sisteminin güncellenmiş hali ve verilerin okunması ile de ilgili üreticilere gerekli açıklamalarda bulunuldu. Toplam 27 üreticinin katıldığı toplantı bitki sağlığı konularında sorulan genel soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi. Toplantı sonrasında arazide elmanın ana zararlısı konumunda olan elma içkurdu ve elma gövde kurdunun çıkış dönemlerini saptamak amacı kullanılan feromon tuzaklarının asılması ve kontrolü ile ilgili gerekli işlemler uygulamalı olarak üreticilere gösterildi.
Aydın’ın Kuyucak ilçesi Belenova Mahallesi’nde 27 elma üreticisine eğitim verildi.

AYDIN- Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kuyucak Belenova Mahallesi’nde düzenlenen eğitim ile çiftçilere elmalarda görülen hastalık ve zararlılar konusunda bilgi verildi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli teknik elemanlar tarafından yapılan eğitimlerde, üreticilerin elma bahçelerinde görülen hastalık ve zararlılar ile bunların mücadeleleri üzerinde özellikle duruldu.

Belenova Mahallesi Küçükova mevkisinde kurulu bulunan elma erken tahmin uyarı sisteminin güncellenmiş hali ve verilerin okunması ile de ilgili üreticilere gerekli açıklamalarda bulunuldu.

Toplam 27 üreticinin katıldığı toplantı bitki sağlığı konularında sorulan genel soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi. Toplantı sonrasında arazide elmanın ana zararlısı konumunda olan elma içkurdu ve elma gövde kurdunun çıkış dönemlerini saptamak amacı kullanılan feromon tuzaklarının asılması ve kontrolü ile ilgili gerekli işlemler uygulamalı olarak üreticilere gösterildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.