Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Elif ve Canberk için yürüyüş yapıldı

EKONOMİ 12.10.2015 - 15:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2531+ kez okundu.
 

Elif ve Canberk için yürüyüş yapıldı

Ankara tren garında yaşanan terör faciasında mitinge Aydın'ın Didim İlçesi'nden katılıp hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu (25) ve Canberk Bağış (19) için yürüyüş düzenlendi. Ankara'daki patlamadan yara almadan kurutulan 70 kişilik Didim grubu da eyleme katılarak terör olaylarına tepki gösterdi.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde bir araya gelen grup Ankara'da düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, yağmur altında oturma eylemi yaptı. Kendilerine Didim Demokrasi Platformu üyeleri olarak tanımlayan grup, Ankara Tren Garı önünde yaşanan terör saldırısını protesto etmek için Eğitim-Sen Didim Temsilciliği'nde toplandı. Grup, Atatürk Bulvarı'ndan Yeni Mahalle kavşağına kadar yürüdü. Yürüyüşte 'Susma sustukça sıra sana gelecek' ve 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganları atıldı. Grup üyelerinin patlamada ölen, aslen Artvinli olan ve Didim'de oturan Elif Kanlıoğlu ile Aydın'da üniversite öğrencisi Malatyalı Canberk Bakış'ın fotoğraflarını taşıdı. Yeni Mahalle Kavşağı'na ulaşan grup üyeleri, burada bekleyen diğer grupla birleşip, ölenler için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Ankara'dan gelen Didim Grubu üyeleri, patlama anını ve yaşanan vahşeti toplanan kalabalığa anlattı. "PARAMPARÇA CESETLER GÖRDÜK" Toplanan kalabalık adına açıklama yapan Didim grubu sorumlusu Turgay Elçi, "Acımız büyük, üzüntümüz büyük, ama öfkemiz de büyük. Biz 100 yoldaşımızı, arkadaşımızı, barış güvercinini Ankara'da kaybettik. Biz paramparça olmuş cesetleri gördük orada. Bunca provokasyona rağmen oradaki halkın söylediği tek söz, 'Yaşasın hakların kardeşliği', 'Savaşa hayır, barış şimdi' idi. Biz de Didim'den bu savaşı çıkartanlara, dostlarımızı katledenlere sesleniyoruz. 'Biz yılmıyoruz ve susmuyoruz" ifadelerine yer verdi.
Ankara tren garında yaşanan terör faciasında mitinge Aydın'ın Didim İlçesi'nden katılıp hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu (25) ve Canberk Bağış (19) için yürüyüş düzenlendi. Ankara'daki patlamadan yara almadan kurutulan 70 kişilik Didim grubu da eyleme katılarak terör olaylarına tepki gösterdi.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde bir araya gelen grup Ankara'da düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, yağmur altında oturma eylemi yaptı. Kendilerine Didim Demokrasi Platformu üyeleri olarak tanımlayan grup, Ankara Tren Garı önünde yaşanan terör saldırısını protesto etmek için Eğitim-Sen Didim Temsilciliği'nde toplandı. Grup, Atatürk Bulvarı'ndan Yeni Mahalle kavşağına kadar yürüdü. Yürüyüşte 'Susma sustukça sıra sana gelecek' ve 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganları atıldı. Grup üyelerinin patlamada ölen, aslen Artvinli olan ve Didim'de oturan Elif Kanlıoğlu ile Aydın'da üniversite öğrencisi Malatyalı Canberk Bakış'ın fotoğraflarını taşıdı. Yeni Mahalle Kavşağı'na ulaşan grup üyeleri, burada bekleyen diğer grupla birleşip, ölenler için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Ankara'dan gelen Didim Grubu üyeleri, patlama anını ve yaşanan vahşeti toplanan kalabalığa anlattı.

"PARAMPARÇA CESETLER GÖRDÜK"

Toplanan kalabalık adına açıklama yapan Didim grubu sorumlusu Turgay Elçi, "Acımız büyük, üzüntümüz büyük, ama öfkemiz de büyük. Biz 100 yoldaşımızı, arkadaşımızı, barış güvercinini Ankara'da kaybettik. Biz paramparça olmuş cesetleri gördük orada. Bunca provokasyona rağmen oradaki halkın söylediği tek söz, 'Yaşasın hakların kardeşliği', 'Savaşa hayır, barış şimdi' idi. Biz de Didim'den bu savaşı çıkartanlara, dostlarımızı katledenlere sesleniyoruz. 'Biz yılmıyoruz ve susmuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.