Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

El Ele Elden Ele Çarşısı açıldı

GENEL 29.11.2018 - 15:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2281+ kez okundu.
 

El Ele Elden Ele Çarşısı açıldı

Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Aydın Girişimci Kadınlar Derneği işbirliğinde “El Ele Elden Ele” sloganı ile hazırlanan çarşı, Aydın Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde açıldı.

AYDIN- Açılışa Aydın Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve eşi Nur Baştuğ, Aydın Ticaret Borsası Yöneticileri ve birçok sanatsever katıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen çarşıda, takı, paketlenmiş gıda, makrome, örme, gümüş işleme, organik oyuncak gibi, kadınların birbirinden güzel elişi ürünleri satışa sunuldu. Yaklaşık 400 kadınımızı her yıl aralarından farklı farklı arkadaşlarımızı seçerek ürettikleri ürünleri aydın halkıyla buluşturduklarını söyleyen Aydın TOBB Kadın Girişimciler Kurulu/Ege Bölge Başkanı Esen Türker, şöyle konuştu: ‘’Bu son çarşımız artık. Çünkü uzun yıllar beraber yürüdüğümüz üretici kadınlarımızla bir atölye kuruyoruz. İç İşleri Başkanlığı’ndan aldığımız hibe ile 1 Aralıkta atölyemiz tadilata başlıyor. Şubat gibi de lansmanını yapacağız. Amacımız, evde üreten kadınımızı istihdama dâhil etmek. Pazar bulamamış bir üretimin sürekliliği mümkün değil. Bu kadınlarımız bir yıl boyunca bu çarşı için çalıştılar. Biz buradaki emeği tüm aydın halkının görmesini istiyoruz.’’ Satış kanalı bulamayan üretici kadınlara 3 günlük bir satış imkânı sağladıklarını belirten Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Emel Uşaklı Filiz ise şunları söyledi: ‘’Üretici kadınlarımız burada satış yapamayıp daha sonra sipariş alabilirler. Bu çarşımızı gezen halkımız beğendikleri ürünlere daha sonrada ulaşabilirler. Kadınlarımız burada kendi kartvizitlerini dağıtıyorlar. İnanıyorum ki ileride markalaşıp şirketleşmeye gidecek olan kadınlarımız çıkacaktır. Bir iki kadının bile olsa yüzünü güldürmek, aile bütçesine ben de varım demesi ve eşine yük olmaması önemli. Onlara bir rol model olduğumuzu düşünüyoruz. Zaten devamlı kendileriyle iletişim halindeyiz. Kadınlarımıza birazcık faydamız dokunabiliyorsa ne mutlu bize.’’ El işi çanta yapan Tekstil Mühendisi emekli Nülüfer Ak, ‘’Bu çarşı bizim hem zamanımızı değerlendirmemize, hem de güzel şeyler üretip bir nebze de olsa gelir elde etmemize olanak sağlıyor. Kurumsal şirkette çalışırken o dünyanın sertliklerini şimdi bunlarla yumuşatıyoruz’’ şeklinde konuştu. Üreten kadınların birbirinden güzel el işi ürünleri 3 gün boyunca Aydın Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde ilgililerin hizmetinde olacak.
Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Aydın Girişimci Kadınlar Derneği işbirliğinde “El Ele Elden Ele” sloganı ile hazırlanan çarşı, Aydın Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde açıldı.

AYDIN- Açılışa Aydın Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve eşi Nur Baştuğ, Aydın Ticaret Borsası Yöneticileri ve birçok sanatsever katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen çarşıda, takı, paketlenmiş gıda, makrome, örme, gümüş işleme, organik oyuncak gibi, kadınların birbirinden güzel elişi ürünleri satışa sunuldu.

Yaklaşık 400 kadınımızı her yıl aralarından farklı farklı arkadaşlarımızı seçerek ürettikleri ürünleri aydın halkıyla buluşturduklarını söyleyen Aydın TOBB Kadın Girişimciler Kurulu/Ege Bölge Başkanı Esen Türker, şöyle konuştu:

‘’Bu son çarşımız artık. Çünkü uzun yıllar beraber yürüdüğümüz üretici kadınlarımızla bir atölye kuruyoruz. İç İşleri Başkanlığı’ndan aldığımız hibe ile 1 Aralıkta atölyemiz tadilata başlıyor. Şubat gibi de lansmanını yapacağız. Amacımız, evde üreten kadınımızı istihdama dâhil etmek. Pazar bulamamış bir üretimin sürekliliği mümkün değil. Bu kadınlarımız bir yıl boyunca bu çarşı için çalıştılar. Biz buradaki emeği tüm aydın halkının görmesini istiyoruz.’’

Satış kanalı bulamayan üretici kadınlara 3 günlük bir satış imkânı sağladıklarını belirten Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Emel Uşaklı Filiz ise şunları söyledi:

‘’Üretici kadınlarımız burada satış yapamayıp daha sonra sipariş alabilirler. Bu çarşımızı gezen halkımız beğendikleri ürünlere daha sonrada ulaşabilirler. Kadınlarımız burada kendi kartvizitlerini dağıtıyorlar. İnanıyorum ki ileride markalaşıp şirketleşmeye gidecek olan kadınlarımız çıkacaktır. Bir iki kadının bile olsa yüzünü güldürmek, aile bütçesine ben de varım demesi ve eşine yük olmaması önemli. Onlara bir rol model olduğumuzu düşünüyoruz. Zaten devamlı kendileriyle iletişim halindeyiz. Kadınlarımıza birazcık faydamız dokunabiliyorsa ne mutlu bize.’’

El işi çanta yapan Tekstil Mühendisi emekli Nülüfer Ak, ‘’Bu çarşı bizim hem zamanımızı değerlendirmemize, hem de güzel şeyler üretip bir nebze de olsa gelir elde etmemize olanak sağlıyor. Kurumsal şirkette çalışırken o dünyanın sertliklerini şimdi bunlarla yumuşatıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Üreten kadınların birbirinden güzel el işi ürünleri 3 gün boyunca Aydın Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde ilgililerin hizmetinde olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.