Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Ekonominin faturası Saray’a kesilmeli

SİYASET 01.09.2019 - 13:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3028+ kez okundu.
 

Ekonominin faturası Saray’a kesilmeli

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Memura, işçiye verilen komik miktardaki zamlar geri alınmaya çalışılıyor. Bu bir zam değil zulümdür” dedi.

AYDIN- Doğalgaza gece yarısı yapılan zammı eleştiren CHP’li Bülbül, “1 Ağustos’ta konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 14,97 sanayi bölgelerine ise yüzde 13,73 oranında zam yapılmıştı. Daha bir ay geçmeden 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nca yüzde 14,90 oranında zam yapılmıştır. Kışa yaklaşırken doğalgaz fiyatına son 1 ayda üçte bire yakın zam yapmak hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu zamlar AKP tarafından adeta otomatik hale getirildi. Memura yüzde 4, işçiye yüzde 3’ü çok görerek kaşıkla verdiğini kepçeyle almaya devam ediyor. Bir ay önce 100 lira olan bir doğalgaz faturası, yapılan zamlarla birlikte 132 liraya çıktı. Yani vatandaşın cebinden fazladan 32 lira çıkıyor fakat maaşına bu oranda bir zam yapılmadı. AKP, İstanbul seçimlerinde doğalgaza yüzde 10 indirim vaadinde bulunurken, seçimin ardından yüzde 32 oranda zam yaparak seçimi kaybetmenin acısını vatandaştan çıkartıyor” dedi. ‘’Son Bir Yılda Yüzde 42 Zam Yapılan Elektriğe Yeni Bir Zam Kapıda’’ Türkiye, elektriğinin büyük bir kısmını doğalgazdan ürettiğini söyleyen Bülbül, “Ülkemiz elektrik üretiminin büyük bir kısmını doğalgazdan sağlıyor. Doğalgaza yapılan bu zamlar 1 ay önce yüzde 15, son 1 yılda ise yüzde 42 oranında zam yapılan elektriğe yeni bir zammı da beraberinde getirecektir. Bu zamlar, tüketici enflasyonunu ( TÜFE ) etkileyerek artışa sebep olacaktır. TÜFE’deki 1 puanlık artış, asgari ücretlinin bütçesinden aylık 200 lira açık haline dönüşüyor. Gıda harcamalarında yıllık fiyat artışı yüzde 54,4’e kadar çıktı. Son 8 ay içerisinde ekmek, un, bulgur gibi temel gıda ürünlerine yüzde 12,1, meyve fiyatlarında yüzde 53,4, sebze fiyatlarında yüzde 36, çayda yüzde 32, şekerde yüzde 16 oranında artış oldu.  Vatandaş, hükümet eliyle yoksulluğa sürükleniyor” dedi. Cumhurbaşkanlığı harcamalarının vatandaşa yüklendiğini söyleyen Bülbül, “2019 yılı başında 2 milyar 818 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı bütçesi, 3 milyar 168 milyon liraya çıkartıldı. Marmaris’te yazlık Saray ve Ahlat’ta 1071 metre kare Saray için bol keseden harcama yapan zihniyet, ülkemizi içinden çıkması zor bir ekonomik darboğaza sürüklemekte. Türkiye’nin, bu zor dönemde saray harcamalarını karşılayacak gücü kalmadı. Yapılan ekonomik hataların faturası, vatandaşa kesilmek isteniyor” dedi.
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Memura, işçiye verilen komik miktardaki zamlar geri alınmaya çalışılıyor. Bu bir zam değil zulümdür” dedi.

AYDIN- Doğalgaza gece yarısı yapılan zammı eleştiren CHP’li Bülbül, “1 Ağustos’ta konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 14,97 sanayi bölgelerine ise yüzde 13,73 oranında zam yapılmıştı. Daha bir ay geçmeden 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nca yüzde 14,90 oranında zam yapılmıştır. Kışa yaklaşırken doğalgaz fiyatına son 1 ayda üçte bire yakın zam yapmak hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu zamlar AKP tarafından adeta otomatik hale getirildi. Memura yüzde 4, işçiye yüzde 3’ü çok görerek kaşıkla verdiğini kepçeyle almaya devam ediyor. Bir ay önce 100 lira olan bir doğalgaz faturası, yapılan zamlarla birlikte 132 liraya çıktı. Yani vatandaşın cebinden fazladan 32 lira çıkıyor fakat maaşına bu oranda bir zam yapılmadı. AKP, İstanbul seçimlerinde doğalgaza yüzde 10 indirim vaadinde bulunurken, seçimin ardından yüzde 32 oranda zam yaparak seçimi kaybetmenin acısını vatandaştan çıkartıyor” dedi.

‘’Son Bir Yılda Yüzde 42 Zam Yapılan Elektriğe Yeni Bir Zam Kapıda’’

Türkiye, elektriğinin büyük bir kısmını doğalgazdan ürettiğini söyleyen Bülbül, “Ülkemiz elektrik üretiminin büyük bir kısmını doğalgazdan sağlıyor. Doğalgaza yapılan bu zamlar 1 ay önce yüzde 15, son 1 yılda ise yüzde 42 oranında zam yapılan elektriğe yeni bir zammı da beraberinde getirecektir. Bu zamlar, tüketici enflasyonunu ( TÜFE ) etkileyerek artışa sebep olacaktır. TÜFE’deki 1 puanlık artış, asgari ücretlinin bütçesinden aylık 200 lira açık haline dönüşüyor. Gıda harcamalarında yıllık fiyat artışı yüzde 54,4’e kadar çıktı. Son 8 ay içerisinde ekmek, un, bulgur gibi temel gıda ürünlerine yüzde 12,1, meyve fiyatlarında yüzde 53,4, sebze fiyatlarında yüzde 36, çayda yüzde 32, şekerde yüzde 16 oranında artış oldu.  Vatandaş, hükümet eliyle yoksulluğa sürükleniyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı harcamalarının vatandaşa yüklendiğini söyleyen Bülbül, “2019 yılı başında 2 milyar 818 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı bütçesi, 3 milyar 168 milyon liraya çıkartıldı. Marmaris’te yazlık Saray ve Ahlat’ta 1071 metre kare Saray için bol keseden harcama yapan zihniyet, ülkemizi içinden çıkması zor bir ekonomik darboğaza sürüklemekte. Türkiye’nin, bu zor dönemde saray harcamalarını karşılayacak gücü kalmadı. Yapılan ekonomik hataların faturası, vatandaşa kesilmek isteniyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.