Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Ekonomi Kulübü, Aydın’ın kurtuluşunun yıldönümünü kutladı

GENEL 07.09.2019 - 19:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2919+ kez okundu.
 

Ekonomi Kulübü, Aydın’ın kurtuluşunun yıldönümünü kutladı

“Aydın Ekonomi Kulübü Dış İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Engin Maraş, 7 Eylül Aydın’ın düşman işgalinde kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Milli Mücadele meşalesinin ilk yakıldığı, milli ruhun canlandırıldığı, Ege Bölgesi’nin incisi, efeler diyarı Aydınımız'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz” dedi.

AYDIN- Milli Mücadele, Anadolu’nun her karış toprağına yüce milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Maraş, mesajında şunları söyledi: “Tarihin bu eşsiz destanının en önemli bölümlerinden birini de güzide ilimiz Aydın’da verilen kurtuluş mücadelesi teşkil etmektedir. Aydın’ın 27 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgal edilmesinin ardından yediden yetmişe Aydın halkı; yurt savunmasında ve düşman işgalinin kırılmasında her türlü fedakârlığı göze alarak, birlik ve beraberlik içerisinde canları pahasına mücadele vermişlerdir. Aydın’ın kurtuluşu; bir halkın kendi kendine direnişe geçtiği, namusu, canı, toprağı ve özgürlüğü için savaştığı muhteşem direnişin sembolüdür. Efelerin ve Efe ruhlu Aydın halkının başı dik, alnı açık Hak’ka yürüyüşüdür. Aydın’ın kurtuluşu inancın, milli birlik ve beraberliğin zaferidir. Bu anlamda 7 Eylül gururla ve inançla kutlamamız gereken müstesna bir gündür.” “Ecdadımızın tarihe yazdığı bu kahramanlık destanını gençlerimizin beyinlerine tarihimizin en büyük derslerinden birisi olarak nakşetmeliyiz” diyen Maraş, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Aydın ilimiz ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünde bu mücadele ruhunu yeniden her alanda canlandırmalıyız. Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençliğimize mücadele ruhu aşılamalı ve Memleketimizi, Atatürk’ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, kahramanca yurdunu savunurken, Hakk’a yürüyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını saygı ve minnetle yad ediyor, şeref ve kahramanlık gününün birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla geçmesi dileğiyle, tüm hemşerilerimizin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyoruz.”
“Aydın Ekonomi Kulübü Dış İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Engin Maraş, 7 Eylül Aydın’ın düşman işgalinde kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Milli Mücadele meşalesinin ilk yakıldığı, milli ruhun canlandırıldığı, Ege Bölgesi’nin incisi, efeler diyarı Aydınımız'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz” dedi.

AYDIN- Milli Mücadele, Anadolu’nun her karış toprağına yüce milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Maraş, mesajında şunları söyledi:

“Tarihin bu eşsiz destanının en önemli bölümlerinden birini de güzide ilimiz Aydın’da verilen kurtuluş mücadelesi teşkil etmektedir. Aydın’ın 27 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgal edilmesinin ardından yediden yetmişe Aydın halkı; yurt savunmasında ve düşman işgalinin kırılmasında her türlü fedakârlığı göze alarak, birlik ve beraberlik içerisinde canları pahasına mücadele vermişlerdir.

Aydın’ın kurtuluşu; bir halkın kendi kendine direnişe geçtiği, namusu, canı, toprağı ve özgürlüğü için savaştığı muhteşem direnişin sembolüdür. Efelerin ve Efe ruhlu Aydın halkının başı dik, alnı açık Hak’ka yürüyüşüdür. Aydın’ın kurtuluşu inancın, milli birlik ve beraberliğin zaferidir. Bu anlamda 7 Eylül gururla ve inançla kutlamamız gereken müstesna bir gündür.”

“Ecdadımızın tarihe yazdığı bu kahramanlık destanını gençlerimizin beyinlerine tarihimizin en büyük derslerinden birisi olarak nakşetmeliyiz” diyen Maraş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Aydın ilimiz ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünde bu mücadele ruhunu yeniden her alanda canlandırmalıyız. Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençliğimize mücadele ruhu aşılamalı ve Memleketimizi, Atatürk’ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, kahramanca yurdunu savunurken, Hakk’a yürüyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını saygı ve minnetle yad ediyor, şeref ve kahramanlık gününün birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla geçmesi dileğiyle, tüm hemşerilerimizin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.