Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Eğitimde şeffaflık çağrısı

EĞİTİM 07.06.2017 - 12:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4238+ kez okundu.
 

Eğitimde şeffaflık çağrısı

Eğitim-İş Aydın Şubesi Başkanı Yener Bozkurt, Aldın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şeffaflık çağrısı yaptı.

AYDIN- Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Aydın’da eğitim kurumlarında boş bulunan kadrolara görevlendirilmek üzere EK-1 Değerlendirme Formu ile müracaatta bulunan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı adaylarının Ek-1 puanlarının Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlandığının duyurulduğunu belirten Bozkurt, şunları söyledi: “Daha önceki yıllarda ek-1 puanları liste halinde tüm ilgililere ve kamuoyuna açıkken ilk defa T.C. Kimlik Numarası ile yönetici adayları sadece kendi sonuçlarını görmektedir. Yönetici adayları başvuru anında kendi puanlarını zaten görebilmektedir. Burada Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü puanları saklayarak, objektif olmayan ve tamamen yandaşların atanmasını gerçekleştiren mülakatı meşru kılmak istemektedir. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü kurum etik kurallarından belki de en önemlilerinden olan ‘Şeffaflık’ ve buna bağlı olarak da ‘dürüstlük’ ilkelerini ihlal etmektedir. Bu tür yanlış uygulamalarla ‘İlimiz eğitimi’ son yıllarda hem kurum kültürü, hem adalet ve güven duygusu, hem de başarı anlamında büyük darbeler almıştır. Yalan, yanlış yapılan ‘yandaş atamalar’ sonunda hiçbir yöneticilik tecrübesi olmadan okullara yönetici olan pek çok müdür ve müdür yardımcılarının görevden alındıkları ya da görevi bırakmak zorunda kaldıkları tüm kamuoyunca bilinen bir gerçektir. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Eğitim İş olarak çağrımızdır; Yapılan yandaş atamalarla Aydın da eğitimi hangi noktalara getirdiğiniz bellidir. Bu yanlışlıktan vazgeçin! Sınavları etik kurallar içerisinde, şeffaf ve dürüst yapın. Veremeyeceğiniz hesapların altına girmeyin!”
Eğitim-İş Aydın Şubesi Başkanı Yener Bozkurt, Aldın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şeffaflık çağrısı yaptı.

AYDIN- Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Aydın’da eğitim kurumlarında boş bulunan kadrolara görevlendirilmek üzere EK-1 Değerlendirme Formu ile müracaatta bulunan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı adaylarının Ek-1 puanlarının Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlandığının duyurulduğunu belirten Bozkurt, şunları söyledi:

“Daha önceki yıllarda ek-1 puanları liste halinde tüm ilgililere ve kamuoyuna açıkken ilk defa T.C. Kimlik Numarası ile yönetici adayları sadece kendi sonuçlarını görmektedir.

Yönetici adayları başvuru anında kendi puanlarını zaten görebilmektedir. Burada Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü puanları saklayarak, objektif olmayan ve tamamen yandaşların atanmasını gerçekleştiren mülakatı meşru kılmak istemektedir. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü kurum etik kurallarından belki de en önemlilerinden olan ‘Şeffaflık’ ve buna bağlı olarak da ‘dürüstlük’ ilkelerini ihlal etmektedir.

Bu tür yanlış uygulamalarla ‘İlimiz eğitimi’ son yıllarda hem kurum kültürü, hem adalet ve güven duygusu, hem de başarı anlamında büyük darbeler almıştır.

Yalan, yanlış yapılan ‘yandaş atamalar’ sonunda hiçbir yöneticilik tecrübesi olmadan okullara yönetici olan pek çok müdür ve müdür yardımcılarının görevden alındıkları ya da görevi bırakmak zorunda kaldıkları tüm kamuoyunca bilinen bir gerçektir.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Eğitim İş olarak çağrımızdır;

Yapılan yandaş atamalarla Aydın da eğitimi hangi noktalara getirdiğiniz bellidir. Bu yanlışlıktan vazgeçin! Sınavları etik kurallar içerisinde, şeffaf ve dürüst yapın. Veremeyeceğiniz hesapların altına girmeyin!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.