Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Eğitimci Çokay, YGS’yi değerlendirdi

EĞİTİM 13.03.2017 - 10:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3323+ kez okundu.
 

Eğitimci Çokay, YGS’yi değerlendirdi

Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay, dün gerçekleştirilen 2017 YGS sınavını yorumladı.

AYDIN- Süleyman Çokay, yaptığı değerlendirme açıklamasında şunları söyledi: “Sınavın bitmesiyle birlikte sınava giren adaylar ve onların ailelerinde ayrı bir stres ve bekleyiş ortaya çıkar. Sınav sonrası her kesimden farklı yorumlar gelir, bu arada emin olmadan yapılan sorular kafalarda soru işareti olarak kalır. Aslında bu yazdıklarım her sınavdan sonra bizlerin alışık olduğu sahneler. Burada önemli olan sonuç her ne olursa olsun bir an önce ders çalışmaya başlamak ve hedefler doğrultusunda yeni bir plan yapmaktır. Bu sene yapılan YGS de Türkçe testinin orta zorlukta olduğu görülüyor. Dil bilgisi geçen seneye göre biraz daha zorlu gözüktü. Paragraf sorularında da beklendiği gibi 2 soru zorluydu. Matematik testi bu YGS de en zorlu kısımdı. Özellikle problem soruları çok zaman kaybına yol açmış gözüküyor. Sosyal bilgiler testinde felsefe ve din soruları bugüne kadar yorumla yapılır şeklinde bir düşünce vardır. Oysa ki bugün gördük ki bilgi soruları çok zorlayıcıydı. Özellikle felsefe soruları. Fen bilimleri testi özellikle sayısal öğrencilerin rahat geçtiği bir test oldu. Genel olarak bakıldığında 2015 yılından kolay, 2016 yılından zor bir sınav olarak 2017 YGS karşımıza çıktı. Tüm alanlarda ortak test olan matematik testinin zorlu olması puan hesaplamalarını da etkileyecektir. Burada önemli olan başarı sırasıdır. Puan olarak düşük gelebilir ama sıralamanız iyi olacaktır. Ayrıca eğer adaylar sosyal testine zaman ayırmışsa bu durumda olumlu yansıyacaktır. Çünkü yeni düzenlemelerle sosyal ve matematik testleri arasındaki fark sadece 0.3 civarında.” Barajı geçmek için gerekenler ve sonrası yapılması gerekenler hakkında da uyarılarda bulunan Çokay, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Toplamda yapılacak 23 net 180 barajının geçilmesini sağlıyor. 160 sorunun 100 tanesi net olarak cevaplanırsa adayların alabileceği puan 350 civarında olacaktır. Unutmamak gerekir k i Türkiye ortalamaları ve standart sapmaya göre puanlamalar her sene değişir. Sınavın özellikle matematik ve felsefe testindeki zorluklardan dolayı az netle geçen seneye göre daha yüksek bir puan gelmesi olasıdır. 2 gün dinlendikten sonra LYS hazırlıklarına başlayın. Mutlaka netlerinizi çıkarın ve örnek hesaplama yapın. Buna göre planlama yapmanız gerekmektedir. YGS kitaplarınızı hemen imha etmeyin, unutmayın bazı konular LYS’de de yer alacak. Hedeflediğiniz bölümler için YÖK atlas üzerinden tahmini LYS netlerine bakın. Asla başkalarının söylemlerini dikkate almayın. 28 Mart 2017 ye kadar psikolojik olarak güçlü olun, en önemli süre bu zaman diliminde gerçekleşir. Bu yüzden olumlu düşünün, bilinçaltınızı temizleyin. Sonuçlar belli olduğunda puan değil sıralana önemlidir, unutmayın. LYS kitaplarınız için güncel kaynaklar kullanın. Konu ağırlıklı çalışın bir süre.”
Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay, dün gerçekleştirilen 2017 YGS sınavını yorumladı.

AYDIN- Süleyman Çokay, yaptığı değerlendirme açıklamasında şunları söyledi:

“Sınavın bitmesiyle birlikte sınava giren adaylar ve onların ailelerinde ayrı bir stres ve bekleyiş ortaya çıkar. Sınav sonrası her kesimden farklı yorumlar gelir, bu arada emin olmadan yapılan sorular kafalarda soru işareti olarak kalır. Aslında bu yazdıklarım her sınavdan sonra bizlerin alışık olduğu sahneler. Burada önemli olan sonuç her ne olursa olsun bir an önce ders çalışmaya başlamak ve hedefler doğrultusunda yeni bir plan yapmaktır. Bu sene yapılan YGS de Türkçe testinin orta zorlukta olduğu görülüyor. Dil bilgisi geçen seneye göre biraz daha zorlu gözüktü. Paragraf sorularında da beklendiği gibi 2 soru zorluydu. Matematik testi bu YGS de en zorlu kısımdı. Özellikle problem soruları çok zaman kaybına yol açmış gözüküyor. Sosyal bilgiler testinde felsefe ve din soruları bugüne kadar yorumla yapılır şeklinde bir düşünce vardır. Oysa ki bugün gördük ki bilgi soruları çok zorlayıcıydı. Özellikle felsefe soruları. Fen bilimleri testi özellikle sayısal öğrencilerin rahat geçtiği bir test oldu. Genel olarak bakıldığında 2015 yılından kolay, 2016 yılından zor bir sınav olarak 2017 YGS karşımıza çıktı. Tüm alanlarda ortak test olan matematik testinin zorlu olması puan hesaplamalarını da etkileyecektir. Burada önemli olan başarı sırasıdır. Puan olarak düşük gelebilir ama sıralamanız iyi olacaktır. Ayrıca eğer adaylar sosyal testine zaman ayırmışsa bu durumda olumlu yansıyacaktır. Çünkü yeni düzenlemelerle sosyal ve matematik testleri arasındaki fark sadece 0.3 civarında.”

Barajı geçmek için gerekenler ve sonrası yapılması gerekenler hakkında da uyarılarda bulunan Çokay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Toplamda yapılacak 23 net 180 barajının geçilmesini sağlıyor. 160 sorunun 100 tanesi net olarak cevaplanırsa adayların alabileceği puan 350 civarında olacaktır. Unutmamak gerekir k i Türkiye ortalamaları ve standart sapmaya göre puanlamalar her sene değişir. Sınavın özellikle matematik ve felsefe testindeki zorluklardan dolayı az netle geçen seneye göre daha yüksek bir puan gelmesi olasıdır. 2 gün dinlendikten sonra LYS hazırlıklarına başlayın. Mutlaka netlerinizi çıkarın ve örnek hesaplama yapın. Buna göre planlama yapmanız gerekmektedir. YGS kitaplarınızı hemen imha etmeyin, unutmayın bazı konular LYS’de de yer alacak. Hedeflediğiniz bölümler için YÖK atlas üzerinden tahmini LYS netlerine bakın. Asla başkalarının söylemlerini dikkate almayın. 28 Mart 2017 ye kadar psikolojik olarak güçlü olun, en önemli süre bu zaman diliminde gerçekleşir. Bu yüzden olumlu düşünün, bilinçaltınızı temizleyin. Sonuçlar belli olduğunda puan değil sıralana önemlidir, unutmayın. LYS kitaplarınız için güncel kaynaklar kullanın. Konu ağırlıklı çalışın bir süre.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.