Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Eğitim Kayserililere mi emanet?

SİYASET 04.08.2017 - 15:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4093+ kez okundu.
 

Eğitim Kayserililere mi emanet?

TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun hemşehrilerini göreve getirdiğini söyledi.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, soru önergesinde, “Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 2017’nin Şubat ayında Aydın İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlamıştır. Göreve başladıktan sonra Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunu sil baştan değiştirerek Milli Eğitim Müdürü Yardımcılığına Kayserili hemşehrilerini getirmiştir” dedi. CHP Milletvekili Baydar’ın Bakan Yılmaz’dan cevap istediği sorular şöyle: “1-Söz konusu Milli Eğitim Müdürünün göreve gelir gelmez Aydın Milli Eğitim Müdür Yardımcılarını görevden almasının gerekçeleri nelerdir? 2-Aydın ilin de Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapabilecek seviyede personel yok mudur? 3-Yapılan atamalarda, Yeni göreve başlayan Aydın Milli Eğitim Müdür yardımcılarının Kayserili olması ile Aydın Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun Kayseri’li olmasının bir bağlantısı var mıdır? 4-Kamuoyunda rahatsızlık veren bu hemşehri atamaları hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa ne zaman başlatılacaktır?”
TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun hemşehrilerini göreve getirdiğini söyledi.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, soru önergesinde, “Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 2017’nin Şubat ayında Aydın İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlamıştır. Göreve başladıktan sonra Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunu sil baştan değiştirerek Milli Eğitim Müdürü Yardımcılığına Kayserili hemşehrilerini getirmiştir” dedi.

CHP Milletvekili Baydar’ın Bakan Yılmaz’dan cevap istediği sorular şöyle:

“1-Söz konusu Milli Eğitim Müdürünün göreve gelir gelmez Aydın Milli Eğitim Müdür Yardımcılarını görevden almasının gerekçeleri nelerdir?

2-Aydın ilin de Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapabilecek seviyede personel yok mudur?

3-Yapılan atamalarda, Yeni göreve başlayan Aydın Milli Eğitim Müdür yardımcılarının Kayserili olması ile Aydın Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun Kayseri’li olmasının bir bağlantısı var mıdır?

4-Kamuoyunda rahatsızlık veren bu hemşehri atamaları hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa ne zaman başlatılacaktır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.