Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Ege’nin Kırkpınar’ı İncirliova’da

KÜLTÜR 03.01.2019 - 13:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3852+ kez okundu.
 

Ege’nin Kırkpınar’ı İncirliova’da

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale himayesinde bu yıl 33’üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri Festivali’ne Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nden yaklaşık 180 pehlivan deve katılacak.

AYDIN- İncirliova Belediyesi olarak kültürel mirasın yaşatılmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Gürşat Kale, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı. Yeni yılın ilk güreşine İncirliova olarak ev sahipliği yapacağız. Festivalimiz, Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nden yaklaşık 180 pehlivan devenin katılımıyla gerçekleşecektir. 6 Ocak Pazar günü İncirliova Deve Güreşleri Arenası’nda organize edeceğimiz festivalimize girişler ücretsiz olacaktır. Yaşatılan Gelenek, Özlenen Heyecan Ege’nin Kırkpınar’ı İncirliova’mızda sloganıyla bu yıl 33’üncüsünü düzenleyeceğimiz festivalimize tüm güreş severler ile vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi. 33’üncü Geleneksel İncirliova Deve Güreşleri Festivali ,6 Ocak Pazar Günü, Aydın İzmir Karayolu (TED EGE Koleji yanı) İncirliova Deve Güreşi Arenası’nda gerçekleşecektir.
İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale himayesinde bu yıl 33’üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri Festivali’ne Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nden yaklaşık 180 pehlivan deve katılacak.

AYDIN- İncirliova Belediyesi olarak kültürel mirasın yaşatılmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Gürşat Kale, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı. Yeni yılın ilk güreşine İncirliova olarak ev sahipliği yapacağız. Festivalimiz, Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nden yaklaşık 180 pehlivan devenin katılımıyla gerçekleşecektir. 6 Ocak Pazar günü İncirliova Deve Güreşleri Arenası’nda organize edeceğimiz festivalimize girişler ücretsiz olacaktır. Yaşatılan Gelenek, Özlenen Heyecan Ege’nin Kırkpınar’ı İncirliova’mızda sloganıyla bu yıl 33’üncüsünü düzenleyeceğimiz festivalimize tüm güreş severler ile vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

33’üncü Geleneksel İncirliova Deve Güreşleri Festivali ,6 Ocak Pazar Günü, Aydın İzmir Karayolu (TED EGE Koleji yanı) İncirliova Deve Güreşi Arenası’nda gerçekleşecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.