Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Efes'te izdiham

RESMİ İLAN 16.09.2015 - 15:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 58566+ kez okundu.
 

Efes'te izdiham

Kuşadası Limanı'nda gemi turizmindeki yoğunluk, Efes Antik Kenti'ne ziyaretçi akınına yol açıyor

Dünyanın en önemli tarihi mirasları arasında yer alan Efes Antik Kenti’nde tam anlamıyla ziyaretçi izdihamı yaşanıyor. Kuşadası Limanı’na günübirlik olarak yanaşan gemi ve turist sayısındaki artış nedeniyle Efes Antik Kenti yılın en kalabalık günlerini yaşamaya başladı. Kuşadası Limanı’na dün yanaşan 7 gemi ile gelen 18 bin turistten sonra gemi ve turist hareketliliğin bayrama kadar devam edeceği ve arife gününe kadar 40 gemi ile birlikte 170 bin turistin daha geleceği açıklandı. Gemiyle Kuşadası Limanı'na gelen turistler, daha sonra otobüslerle başta Efes Antik Kenti olmak üzere tarihi ve kültürel ören yerlerine taşınıyor. Özellikle Kuşadası Limanı’na gelen turistlerin büyük çoğunluğunun Efes Antik Kenti’ni ziyaret etmek istemesi nedeniyle hem renkli görüntüler oluşuyor, hem de izdiham yaşanıyor.
Kuşadası Limanı'nda gemi turizmindeki yoğunluk, Efes Antik Kenti'ne ziyaretçi akınına yol açıyor

Dünyanın en önemli tarihi mirasları arasında yer alan Efes Antik Kenti’nde tam anlamıyla ziyaretçi izdihamı yaşanıyor. Kuşadası Limanı’na günübirlik olarak yanaşan gemi ve turist sayısındaki artış nedeniyle Efes Antik Kenti yılın en kalabalık günlerini yaşamaya başladı.

Kuşadası Limanı’na dün yanaşan 7 gemi ile gelen 18 bin turistten sonra gemi ve turist hareketliliğin bayrama kadar devam edeceği ve arife gününe kadar 40 gemi ile birlikte 170 bin turistin daha geleceği açıklandı. Gemiyle Kuşadası Limanı'na gelen turistler, daha sonra otobüslerle başta Efes Antik Kenti olmak üzere tarihi ve kültürel ören yerlerine taşınıyor. Özellikle Kuşadası Limanı’na gelen turistlerin büyük çoğunluğunun Efes Antik Kenti’ni ziyaret etmek istemesi nedeniyle hem renkli görüntüler oluşuyor, hem de izdiham yaşanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.