Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Efeler'den Çetin Uygur Anma Yürüyüşü’ne destek

GÜNCEL 06.11.2018 - 18:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2124+ kez okundu.
 

Efeler'den Çetin Uygur Anma Yürüyüşü’ne destek

Efeler ilçesinde bir araya gelen 250 doğasever, Aydın’da doğa yürüyüşlerini başlatan isim olan Çetin Uygur’un vefatının altıncı yılında yürüyüş düzenledi.

AYDIN- Kent Meydanı’nda toplanan yaklaşık 250 doğasever, Çetin Uygur'u anmak amacıyla yaklaşık 12 kilometre yürüdü. Geleneksel hale getirilen yürüyüşe Aydın Doğa Dostları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AYDOSK), Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Aydın Şubesi, Aydın Doğa Sporları(AYDOS), Didim-Akbük Dağcılık ve Doğa Aktiviteleri Spor Kulübü Derneği’nden oluşan 250 doğasever destek verdi. Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 250 doğasever, önce Kemer Mezarlığı'nı ziyaret ederek Çetin Uygur'u mezarı başında andı. Doğaseverler daha sonra Efeler Belediyesi’nin ulaşım desteği ile yürüyüşün yapılacağı Paşayaylası’na geçti. Doğaseverler, buradan yaklaşık 12 kilometre uzaklıktaki yangın kuleleri zirvesine kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından, Efeler Belediyesi'nin düzenlediği öğle yemeğine katılan doğaseverler, bir yıl sonra tekrar "Çetin Uygur'u Anma Yürüyüşü"nde buluşmak üzere vedalaştı. Yürüyüşle ilgili bilgi veren Aydın Doğa Dostları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Bekir Temur, “Çetin Uygur büyüğümüzü anmak için her yıl Kasım ayında yürüyüş düzenliyoruz. 2011 yılından sonra Aydın'da dağcılık ve doğa sporlarının büyüyerek geliştiğini görmek en çok onu mutlu ediyordur. Onun açtığı kapıdan geçerek daha geniş kitlelerle bu sporu yapmak, bu halkayı büyütmek hepimiz için önemli bir görev. Yürüyüşümüze katılan kulüp ve temsilciliklerimize, desteğini bizden esirgemeyen Efeler Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Mesut Özakcan'a çok teşekkür ediyoruz" dedi. Her zaman spor ve sporcunun yanında olduklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan,” Bu doğa yürüyüşleriyle bir taraftan spor alışkanlığını ediniyoruz. Daha sağlıklı bir toplum olması için çaba gösteriyoruz. Diğer taraftan vatandaşlarımızın kırsal bölgemizdeki mahallelerimizi görmelerini sağlamış oluyoruz. Geleneksel hale gelen ve bizim her yıl destek verdiğimiz yürüyüş ile anılan Çetin Uygur’u bende rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Efeler ilçesinde bir araya gelen 250 doğasever, Aydın’da doğa yürüyüşlerini başlatan isim olan Çetin Uygur’un vefatının altıncı yılında yürüyüş düzenledi.

AYDIN- Kent Meydanı’nda toplanan yaklaşık 250 doğasever, Çetin Uygur'u anmak amacıyla yaklaşık 12 kilometre yürüdü.

Geleneksel hale getirilen yürüyüşe Aydın Doğa Dostları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AYDOSK), Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Aydın Şubesi, Aydın Doğa Sporları(AYDOS), Didim-Akbük Dağcılık ve Doğa Aktiviteleri Spor Kulübü Derneği’nden oluşan 250 doğasever destek verdi.

Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 250 doğasever, önce Kemer Mezarlığı'nı ziyaret ederek Çetin Uygur'u mezarı başında andı. Doğaseverler daha sonra Efeler Belediyesi’nin ulaşım desteği ile yürüyüşün yapılacağı Paşayaylası’na geçti. Doğaseverler, buradan yaklaşık 12 kilometre uzaklıktaki yangın kuleleri zirvesine kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından, Efeler Belediyesi'nin düzenlediği öğle yemeğine katılan doğaseverler, bir yıl sonra tekrar "Çetin Uygur'u Anma Yürüyüşü"nde buluşmak üzere vedalaştı.

Yürüyüşle ilgili bilgi veren Aydın Doğa Dostları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Bekir Temur, “Çetin Uygur büyüğümüzü anmak için her yıl Kasım ayında yürüyüş düzenliyoruz. 2011 yılından sonra Aydın'da dağcılık ve doğa sporlarının büyüyerek geliştiğini görmek en çok onu mutlu ediyordur. Onun açtığı kapıdan geçerek daha geniş kitlelerle bu sporu yapmak, bu halkayı büyütmek hepimiz için önemli bir görev. Yürüyüşümüze katılan kulüp ve temsilciliklerimize, desteğini bizden esirgemeyen Efeler Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Mesut Özakcan'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Her zaman spor ve sporcunun yanında olduklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan,” Bu doğa yürüyüşleriyle bir taraftan spor alışkanlığını ediniyoruz. Daha sağlıklı bir toplum olması için çaba gösteriyoruz. Diğer taraftan vatandaşlarımızın kırsal bölgemizdeki mahallelerimizi görmelerini sağlamış oluyoruz. Geleneksel hale gelen ve bizim her yıl destek verdiğimiz yürüyüş ile anılan Çetin Uygur’u bende rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.