Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Efeler’de satranç tutkunları ilk hamleyi yaptı

SPOR 06.01.2018 - 14:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2927+ kez okundu.
 

Efeler’de satranç tutkunları ilk hamleyi yaptı

Efeler Belediyesi, Aydın Lisesi Mezunları Derneği ve Türkiye Spor Federasyonu Aydın İl Temsilciliği tarafından organize edilen Satranç Turnuvası başladı. 5 kategoride düzenlenen turnuvaya 218 sporcu katılımda bulundu.

AYDIN- Sabah saatlerinde Efeler Belediyesi Adnan Menderes Yaşam Merkezi’nde, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Belgin Alpdoğan, sporculara başarılar diledi ve ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlattı. Efeler Belediyesi, Aydın Lisesi Mezunları Derneği (ALMED) ve Türkiye Spor Federasyonu Aydın Satranç İl Temsilciliği (TSF) tarafından düzenlenen satranç turnuvasının; gelişen ve popüler hale gelen satranç sporunun geniş kitlelere yayılmasında, geleceğin başarılı Türk sporcularını destek olmak amacıyla düzenlendiği belirtildi. Yoğun katılımla, Adnan Menderes Yaşam Merkezi’nde düzenlenen turnuva öncesi alınan ücretlerin ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaç sahipleri için alındığını belirten Aydın Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Selma Böceklioğlu, ”Düzenlenen turnuvaya desteklerinden dolayı öncelikle Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a, Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Yusuf Kalın’a, Türkiye Spor Federasyonu Aydın İl Satranç Temsilcisi Mustafa Yavuz ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Turnuva öncesi aldığımız ücretler ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin burslarına katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Yoğun katılımınız bizleri çok mutlu etti” dedi. “AYDIN’DA DÜZENLENEN İLK ELO TURNUVASI” 5 kategoride, 218 satranç sporcusunun katılımıyla başlayan turnuvada görme engelli satranç tutkunu genç sporcu dikkatleri çekerken, Türkiye Spor Federasyonu Aydın İl Satranç Temsilcisi Mustafa Yavuz, ”5 kategoride düzenlediğimiz turnuvaya 218 kişi katılımda bulunmuştur. TSF satranç yarışmaları talimatları ve uygulama yönergeleriyle FIDE satranç kuralları geçerlidir. Turnuvamız iki gün devam edecek. İkinci gün saat 14.00’da başlayacak olan son tur sonrası ödül törenimiz olacak. Gerçekten çok güzel katılım var ve adeta ulusal turnuvaya dönüştü. Türkiye’de kendi içinde yarışan sporcularımız belli bir oyuna göre, kazandıkları puana göre Ulusal Kuvvet Derecesi(UKD) alır. ELO ise uluslararası bir derecelendirmedir. Türkiye dışındaki sporcuların gücünü ortaya koyar, onlar arasındaki bir sınıflandırmadır. Burada oynanan A kategorisindeki sonuçları Uluslararası Satranç Federasyonu(FIDE)’na göndereceğiz. Oradan da dereceleri gelecek. Yani bugün bura da Aydın da düzenlenen ilk ELO turnuvasını gerçekleştiriyoruz. Bölgemizin farklı illerinden gelen sporcularımız var. Üstelik üst düzey sporcular. Bu bizi çok mutlu etti. Aydın artık ulusal bir turnuva yapmaya hazır. Tüm katılımcılara ve bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Gün botu Efeler Belediyesi ikram aracından sporcu ve yakınlarına soğuk, sıcak ikramı yapılırken, ilk günün ikinci turu başlamadan önce de kavurmalı pilav ikramında bulunuldu.
Efeler Belediyesi, Aydın Lisesi Mezunları Derneği ve Türkiye Spor Federasyonu Aydın İl Temsilciliği tarafından organize edilen Satranç Turnuvası başladı. 5 kategoride düzenlenen turnuvaya 218 sporcu katılımda bulundu.

AYDIN- Sabah saatlerinde Efeler Belediyesi Adnan Menderes Yaşam Merkezi’nde, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Belgin Alpdoğan, sporculara başarılar diledi ve ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlattı. Efeler Belediyesi, Aydın Lisesi Mezunları Derneği (ALMED) ve Türkiye Spor Federasyonu Aydın Satranç İl Temsilciliği (TSF) tarafından düzenlenen satranç turnuvasının; gelişen ve popüler hale gelen satranç sporunun geniş kitlelere yayılmasında, geleceğin başarılı Türk sporcularını destek olmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Yoğun katılımla, Adnan Menderes Yaşam Merkezi’nde düzenlenen turnuva öncesi alınan ücretlerin ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaç sahipleri için alındığını belirten Aydın Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Selma Böceklioğlu, ”Düzenlenen turnuvaya desteklerinden dolayı öncelikle Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a, Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Yusuf Kalın’a, Türkiye Spor Federasyonu Aydın İl Satranç Temsilcisi Mustafa Yavuz ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Turnuva öncesi aldığımız ücretler ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin burslarına katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Yoğun katılımınız bizleri çok mutlu etti” dedi.

“AYDIN’DA DÜZENLENEN İLK ELO TURNUVASI”

5 kategoride, 218 satranç sporcusunun katılımıyla başlayan turnuvada görme engelli satranç tutkunu genç sporcu dikkatleri çekerken, Türkiye Spor Federasyonu Aydın İl Satranç Temsilcisi Mustafa Yavuz, ”5 kategoride düzenlediğimiz turnuvaya 218 kişi katılımda bulunmuştur. TSF satranç yarışmaları talimatları ve uygulama yönergeleriyle FIDE satranç kuralları geçerlidir. Turnuvamız iki gün devam edecek. İkinci gün saat 14.00’da başlayacak olan son tur sonrası ödül törenimiz olacak. Gerçekten çok güzel katılım var ve adeta ulusal turnuvaya dönüştü. Türkiye’de kendi içinde yarışan sporcularımız belli bir oyuna göre, kazandıkları puana göre Ulusal Kuvvet Derecesi(UKD) alır. ELO ise uluslararası bir derecelendirmedir. Türkiye dışındaki sporcuların gücünü ortaya koyar, onlar arasındaki bir sınıflandırmadır. Burada oynanan A kategorisindeki sonuçları Uluslararası Satranç Federasyonu(FIDE)’na göndereceğiz. Oradan da dereceleri gelecek. Yani bugün bura da Aydın da düzenlenen ilk ELO turnuvasını gerçekleştiriyoruz. Bölgemizin farklı illerinden gelen sporcularımız var. Üstelik üst düzey sporcular. Bu bizi çok mutlu etti. Aydın artık ulusal bir turnuva yapmaya hazır. Tüm katılımcılara ve bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gün botu Efeler Belediyesi ikram aracından sporcu ve yakınlarına soğuk, sıcak ikramı yapılırken, ilk günün ikinci turu başlamadan önce de kavurmalı pilav ikramında bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.