Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Efeler halkı Tezhip sanatı kursunu çok sevdi

GÜNCEL 23.02.2018 - 14:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3591+ kez okundu.
 

Efeler halkı Tezhip sanatı kursunu çok sevdi

Tezhip sanatçıları Efeler Belediye Başkan M. Mesut Özakcan'a teşekkür etti.

AYDIN- Efeler Belediyesi ve Efeler Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Tezhip (Altınla İşleme Sanatı) kursuna devam eden 25 kursiyer, belediyenin sağladığı atölye için Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a teşekkür etti. “Tezhip kurallı ve teknik bir sanattır. Bu nedenle bizim için sınıf şartları çok önemli” diyen Tezhip Sanatı Kursu Eğitmeni Varlık Esen, “Eski kursiyerlerimizden Elif Kara ve Gönül Sayar emeklerinin karşılığını alarak eğitmenliğe başladılar. Hobi olarak başladıkları kurs onlara meslek edindirdi. Tezhip sanatının her aşamasında bir üretme ve bir heyecan var. Aynı zamanda Sabır, disiplin, dikkat ve konsantrasyon gerektiriyor. Çünkü tek bir işle bir yılımızı geçirebiliyoruz. Dolayısıyla bizim için sınıf şartları çok önemli. Bu nedenle çalışma ortamımızın tezhip sanatının şartlarına uygun olması gerekiyor. Işık, ısınma gibi her türlü şartı sağlayıp, bizim için konforlu bir ortam oluşturan Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan’a tüm kursiyerler adına teşekkür ediyor, minnetlerimizi sunuyorum” diye konuştu. Tezhip Sanatı Kursu’nun tek erkek kursiyeri Emekli Astsubay Murat Omak'da, 3 yıldır tezhip kursuna devam ettiğini belirterek, “Efeler Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Tezhip Kursu’nda Eğitmenimiz Varlık Hanım’dan aldığımız bilgileri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Aynı zamanda burada sanatla ilgilenerek çok güzel sağlıklı bir ortamda hoşça vakit geçiriyor, hayattan daha fazla tat alıyoruz. Bu nedenle bize bu imkanı sağladıkları için başkanımız Mesut Özakcan’a ve Efeler Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. “Sanatım ve sanatçının her zaman yanındayız" Efeler Belediye Başkanı M Mesut Özakcan güzel sanatların her alanına destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Tezhip sanatı kursuna olan ilgi bizleri oldukça mutlu ediyor. Güzel sanatların her dalını toplumla buluşturmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki, güzel sanatlara olan ilgi bizleri yaşama bağlayan, hayattan daha çok haz almamızı sağlayan bir etkidir. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Kursiyerlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Tezhip sanatçıları Efeler Belediye Başkan M. Mesut Özakcan'a teşekkür etti.

AYDIN- Efeler Belediyesi ve Efeler Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Tezhip (Altınla İşleme Sanatı) kursuna devam eden 25 kursiyer, belediyenin sağladığı atölye için Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a teşekkür etti.

“Tezhip kurallı ve teknik bir sanattır. Bu nedenle bizim için sınıf şartları çok önemli” diyen Tezhip Sanatı Kursu Eğitmeni Varlık Esen, “Eski kursiyerlerimizden Elif Kara ve Gönül Sayar emeklerinin karşılığını alarak eğitmenliğe başladılar. Hobi olarak başladıkları kurs onlara meslek edindirdi. Tezhip sanatının her aşamasında bir üretme ve bir heyecan var. Aynı zamanda Sabır, disiplin, dikkat ve konsantrasyon gerektiriyor. Çünkü tek bir işle bir yılımızı geçirebiliyoruz. Dolayısıyla bizim için sınıf şartları çok önemli. Bu nedenle çalışma ortamımızın tezhip sanatının şartlarına uygun olması gerekiyor. Işık, ısınma gibi her türlü şartı sağlayıp, bizim için konforlu bir ortam oluşturan Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan’a tüm kursiyerler adına teşekkür ediyor, minnetlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Tezhip Sanatı Kursu’nun tek erkek kursiyeri Emekli Astsubay Murat Omak'da, 3 yıldır tezhip kursuna devam ettiğini belirterek, “Efeler Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Tezhip Kursu’nda Eğitmenimiz Varlık Hanım’dan aldığımız bilgileri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Aynı zamanda burada sanatla ilgilenerek çok güzel sağlıklı bir ortamda hoşça vakit geçiriyor, hayattan daha fazla tat alıyoruz. Bu nedenle bize bu imkanı sağladıkları için başkanımız Mesut Özakcan’a ve Efeler Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

“Sanatım ve sanatçının her zaman yanındayız"

Efeler Belediye Başkanı M Mesut Özakcan güzel sanatların her alanına destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Tezhip sanatı kursuna olan ilgi bizleri oldukça mutlu ediyor. Güzel sanatların her dalını toplumla buluşturmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki, güzel sanatlara olan ilgi bizleri yaşama bağlayan, hayattan daha çok haz almamızı sağlayan bir etkidir. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Kursiyerlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.