Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Efeler'de etler temiz çıktı

TEKNOLOJİ 01.07.2016 - 11:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3740+ kez okundu.
 

Efeler'de etler temiz çıktı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlilerince gıda üretim, satış ve toplu tüketim yapan iş yerlerinde denetim yaptı.

Yapılan denetimlerle ilgili olarak Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, numunesi alınan etliren temiz çıktığı belirtilerek, şu bilgiler verildi: "Yapılan denetimler sonucunda ilgili işletmelerden Türk Gıda Kodeksine uygun olarak numune alınmıştır. Alınan numuneler soğuk zincirde domuz eti analizi için Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Yapılan tür teşhisi analizleri sonucunda alınan numunelerin tamamının Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği açısından uygun olduğu tespit edilmiştir. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında et ve et ürünlerinde domuz eti ve tek tırnaklı hayvan eti aranması Bakanlık programı kapsamında 6 et ürünü numunesi alınmıştır. Mart ve Haziran ayında Germencik, Söke ve Efeler ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 39 toplu tüketim işletmesinden 39 kırmızı et numunesi alınmıştır. Alınan numunelerin tümünde domuz eti ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmemiştir. 2016 yılında ilk altı ayında denetlenen et ve et ürünleri üretim tesisi ve kasap denetimi sayısı 468'dir. Sonuç olarak 2016 yılının ilk yarısında alınan 45 kırmızı et ve et ürünü numunesinin tamamının mevzuat açısından uygun olduğu tespit edilmiştir.”  
Aydın'ın Efeler ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlilerince gıda üretim, satış ve toplu tüketim yapan iş yerlerinde denetim yaptı.

Yapılan denetimlerle ilgili olarak Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, numunesi alınan etliren temiz çıktığı belirtilerek, şu bilgiler verildi:

"Yapılan denetimler sonucunda ilgili işletmelerden Türk Gıda Kodeksine uygun olarak numune alınmıştır. Alınan numuneler soğuk zincirde domuz eti analizi için Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Yapılan tür teşhisi analizleri sonucunda alınan numunelerin tamamının Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği açısından uygun olduğu tespit edilmiştir.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında et ve et ürünlerinde domuz eti ve tek tırnaklı hayvan eti aranması Bakanlık programı kapsamında 6 et ürünü numunesi alınmıştır. Mart ve Haziran ayında Germencik, Söke ve Efeler ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 39 toplu tüketim işletmesinden 39 kırmızı et numunesi alınmıştır. Alınan numunelerin tümünde domuz eti ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmemiştir. 2016 yılında ilk altı ayında denetlenen et ve et ürünleri üretim tesisi ve kasap denetimi sayısı 468'dir. Sonuç olarak 2016 yılının ilk yarısında alınan 45 kırmızı et ve et ürünü numunesinin tamamının mevzuat açısından uygun olduğu tespit edilmiştir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.