Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Efeler Belediyesi'nden vatandaşa 10 Kasım hediyesi

GÜNCEL 10.11.2016 - 15:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2975+ kez okundu.
 

Efeler Belediyesi'nden vatandaşa 10 Kasım hediyesi

Efeler Belediyesi ölümsüz eser 'Nutuk' kitabını hediye dağıttı.

AYDIN- Efeler Belediyesi,  Milli Aydın Bankası Kültür ve Sanat Evi önünde kurulan stantta 10 Kasım Atatürk’ün 78. Ölüm yıldönümü dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” kitabını dağıttı. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi'nin Milli Aydın Bankası Kültür ve Sanat Merkezi önünde düzenlenen 'Nutuk' kitabı dağıtımına katıldı. 5 bin adet Nutuk'un vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte, vatandaşlar anlamlı hediye için Başkan Özakcan'a teşekkür ederken kitap dağıtımına ayrıca Aydın Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Bayram İnci, CHP İl kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece ve dernek yöneticileri katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal’in kendi kaleme aldığı Nutuk kitabını yediden yetmişe herkesin okuması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Özakcan, şunları söyledi: “Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının faaliyetlerini özetleyen konuşması 'Nutuk' kitabı olarak yayımlanmıştır. Kitap, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu dönemle ilgili en temel resmi tarih kaynağı olma niteliğindedir. Dağılmış bir imparatorluktan, tükenmiş bir milletten yeni bir devlet kurarak aziz milletine Cumhuriyet’i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz. 10 Kasım, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar aynı zamanda sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyet’in erdemlerine sadakatini ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Atatürk bu güzel Cumhuriyetimizi kurmuş ve bizlere emanet etmiş. Cumhuriyeti korumak ve sonsuza kadar yaşamasını sağlamak bizlerin elinde. Dağıttığımız çok kıymetli Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün 'Nutuk' kitabının 7 den 70’şe herkesçe okunarak özümsenmesini diliyoruz.”  Bazı vatandaşların kitabı alırken duygusallaşmaları gözden kaçmazken bir vatandaşın kitaba kendisinin imzalamasını istemesi üzerine Başkan Özakcan’ın verdiği, “Nutuk kitabı zaten Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını taşıyor” cevabı alkış aldı.
Efeler Belediyesi ölümsüz eser 'Nutuk' kitabını hediye dağıttı.

AYDIN- Efeler Belediyesi,  Milli Aydın Bankası Kültür ve Sanat Evi önünde kurulan stantta 10 Kasım Atatürk’ün 78. Ölüm yıldönümü dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” kitabını dağıttı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi'nin Milli Aydın Bankası Kültür ve Sanat Merkezi önünde düzenlenen 'Nutuk' kitabı dağıtımına katıldı. 5 bin adet Nutuk'un vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte, vatandaşlar anlamlı hediye için Başkan Özakcan'a teşekkür ederken kitap dağıtımına ayrıca Aydın Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Bayram İnci, CHP İl kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece ve dernek yöneticileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal’in kendi kaleme aldığı Nutuk kitabını yediden yetmişe herkesin okuması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Özakcan, şunları söyledi:

“Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının faaliyetlerini özetleyen konuşması 'Nutuk' kitabı olarak yayımlanmıştır. Kitap, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu dönemle ilgili en temel resmi tarih kaynağı olma niteliğindedir. Dağılmış bir imparatorluktan, tükenmiş bir milletten yeni bir devlet kurarak aziz milletine Cumhuriyet’i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz. 10 Kasım, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar aynı zamanda sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyet’in erdemlerine sadakatini ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Atatürk bu güzel Cumhuriyetimizi kurmuş ve bizlere emanet etmiş. Cumhuriyeti korumak ve sonsuza kadar yaşamasını sağlamak bizlerin elinde. Dağıttığımız çok kıymetli Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün 'Nutuk' kitabının 7 den 70’şe herkesçe okunarak özümsenmesini diliyoruz.”

 Bazı vatandaşların kitabı alırken duygusallaşmaları gözden kaçmazken bir vatandaşın kitaba kendisinin imzalamasını istemesi üzerine Başkan Özakcan’ın verdiği, “Nutuk kitabı zaten Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını taşıyor” cevabı alkış aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.