Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Efeler Belediyesi’nden eğitime katkı: EFESEM

EĞİTİM 04.09.2019 - 11:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4932+ kez okundu.
 

Efeler Belediyesi’nden eğitime katkı: EFESEM

‘Herkes için eşit eğitim’ diyen Efeler Belediyesi’nin, Sosyal Etkinlik Merkezi EFESEM’i hayata geçirdiği bildirildi.

AYDIN- Beş yıllık yönetimin ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı ile sürdürüleceğini vurgulayan Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, yüksek ücretlerden dolayı okulu haricinde eğitim desteği alamayan öğrencilere EFESEM ile destek olacaklarını açıkladı. ÖN KAYITLAR BAŞLADI Eğitimde eşitliği sağlamak amacı ile kurulan EFESEM, dar gelirli öğrencilere eğitim desteği sağlayacak ve özel okul öğrencilerine hizmet veremeyecek. Efeler’deki öğrencilerin; eğitim düzeylerini yükseltmek, derslerine ve ödevlerine yardımcı olmak, girecekleri sınavlara önceden hazırlamak ve bunların yanında kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen EFESEM ilkokul üçüncü sınıftan, on ikinci sınıfa kadar olan öğrencilere eğitim verecek. YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ Beni sadece bir belediye başkanı olarak değil, sizler gibi bu topraklarda yetişmiş bir ağabey olarak görün diyen Başkan Atay, “Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak adına başlattığımız çalışmaların kapsamını önümüzdeki süreçte genişleterek, birçok farklı alanda kurs ve atölyeler oluşturmayı hedefliyoruz. Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında, aydın ufku açık birer Cumhuriyet yurttaşı olma yolculuğunuzda Efeler Belediyesi olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. EFESEM İLE EFELER’DE İLK Gelişmiş ülkelerde yaratıcı drama eğitimleri alan öğrencilerin başarı oranlarında anahtar bir rol olduğun ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Efesem bünyesinde uygulanacak olan aktif eğitim yöntemleri dışında drama dersleri ile öğrencilerin önemli ölçüde farkındalıklarının artacağını belirtti. Öğrenciler, ders ve sanatsal etkinlikler dışında da yaşlarına uygun olabilecek önemli gün ve haftalara yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek toplumsal farkındalık ve yurt sevgilerini pekiştirecekler. Aktif eğitimler haricinde faaliyetler düzenleyecek olan EFESEM; -Öğrencileri tiyatro ve sinemaya götürmek -Okuma saatleri düzenlemek -Yılsonu etkinlikleri düzenlemek -Kukla Kulübü -Müzik Kulübü -Tiyatro Kulübü -Rehberlik hizmetlerini sunacak. Kayıtların Eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten yetkililer, EFESEM için ön kayıtları almaya başladıklarını belirttiler.
‘Herkes için eşit eğitim’ diyen Efeler Belediyesi’nin, Sosyal Etkinlik Merkezi EFESEM’i hayata geçirdiği bildirildi.

AYDIN- Beş yıllık yönetimin ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı ile sürdürüleceğini vurgulayan Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, yüksek ücretlerden dolayı okulu haricinde eğitim desteği alamayan öğrencilere EFESEM ile destek olacaklarını açıkladı.

ÖN KAYITLAR BAŞLADI

Eğitimde eşitliği sağlamak amacı ile kurulan EFESEM, dar gelirli öğrencilere eğitim desteği sağlayacak ve özel okul öğrencilerine hizmet veremeyecek. Efeler’deki öğrencilerin; eğitim düzeylerini yükseltmek, derslerine ve ödevlerine yardımcı olmak, girecekleri sınavlara önceden hazırlamak ve bunların yanında kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen EFESEM ilkokul üçüncü sınıftan, on ikinci sınıfa kadar olan öğrencilere eğitim verecek.

YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Beni sadece bir belediye başkanı olarak değil, sizler gibi bu topraklarda yetişmiş bir ağabey olarak görün diyen Başkan Atay, “Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak adına başlattığımız çalışmaların kapsamını önümüzdeki süreçte genişleterek, birçok farklı alanda kurs ve atölyeler oluşturmayı hedefliyoruz. Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında, aydın ufku açık birer Cumhuriyet yurttaşı olma yolculuğunuzda Efeler Belediyesi olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

EFESEM İLE EFELER’DE İLK

Gelişmiş ülkelerde yaratıcı drama eğitimleri alan öğrencilerin başarı oranlarında anahtar bir rol olduğun ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Efesem bünyesinde uygulanacak olan aktif eğitim yöntemleri dışında drama dersleri ile öğrencilerin önemli ölçüde farkındalıklarının artacağını belirtti.

Öğrenciler, ders ve sanatsal etkinlikler dışında da yaşlarına uygun olabilecek önemli gün ve haftalara yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek toplumsal farkındalık ve yurt sevgilerini pekiştirecekler.

Aktif eğitimler haricinde faaliyetler düzenleyecek olan EFESEM;

-Öğrencileri tiyatro ve sinemaya götürmek

-Okuma saatleri düzenlemek

-Yılsonu etkinlikleri düzenlemek

-Kukla Kulübü

-Müzik Kulübü

-Tiyatro Kulübü

-Rehberlik hizmetlerini sunacak.

Kayıtların Eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten yetkililer, EFESEM için ön kayıtları almaya başladıklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.