Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Efeler Belediyesi zirveye ulaştı

EKONOMİ 30.12.2015 - 17:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2202+ kez okundu.
 

Efeler Belediyesi zirveye ulaştı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen Allahuekber Şehitlerini Anma Töreni'ne Efeler Belediyesi personellerinden Serkan Öztürk'de katılarak, Allahuekber Dağı'nın zirvesinde belediye flamasını dalgalandırdı.

İşgalci Ruslara karşı 101 yıl önce vatan topraklarını kurtarmak için Sarıkamış'a koşup, tek kurşun bile atamadan soğuktan donarak şehit olan 90 bin asker için TDF tarafından her yıl düzenlenen anma töreni geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplam da 31 ilden 100 dağcının katıldığı etkinliğe, Aydın'dan 7 dağcı katıldı. İki gün süren yolculuk sonrasında Aydınlı dağcılar 3 bin 112 metre yüksekliğindeki Allahuekber Dağı’nın zirvesine ulaştı. Zirvede İstiklal Marşı okuyarak törene başlayan dağcılar, donarak hayatını kaybeden 90 bin şehit için de dua etti. Efeler Belediyesi personeli Serkan Öztürk, zirvede Efeler Belediyesi flaması açarak, kendisine verilen desteklerden dolayı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'a teşekkür etti. Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Adem Gümüşsu, "Vatan ve millet aşkı ecdadımıza öyle bir sorumluluk bindirmiş ki karlı zor arazi şartlarında hiçbir zorluğu aldırış etmeden Ruslara karşı vatanlarını savunmaya çıkan ecdadımız donarak şehit düşmüşler. Belki ülkemizin en soğuk yeridir Sarıkamış, bizler korunaklı çadırlarımız, termal ve goratex kıyafetler içinde bile üşürken, yazlık kıyafetler ile soğukta can vermek, ödenmez cinsten bir hak olarak bizlere de sorumluluk yüklüyor" dedi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen Allahuekber Şehitlerini Anma Töreni'ne Efeler Belediyesi personellerinden Serkan Öztürk'de katılarak, Allahuekber Dağı'nın zirvesinde belediye flamasını dalgalandırdı.

İşgalci Ruslara karşı 101 yıl önce vatan topraklarını kurtarmak için Sarıkamış'a koşup, tek kurşun bile atamadan soğuktan donarak şehit olan 90 bin asker için TDF tarafından her yıl düzenlenen anma töreni geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplam da 31 ilden 100 dağcının katıldığı etkinliğe, Aydın'dan 7 dağcı katıldı. İki gün süren yolculuk sonrasında Aydınlı dağcılar 3 bin 112 metre yüksekliğindeki Allahuekber Dağı’nın zirvesine ulaştı. Zirvede İstiklal Marşı okuyarak törene başlayan dağcılar, donarak hayatını kaybeden 90 bin şehit için de dua etti. Efeler Belediyesi personeli Serkan Öztürk, zirvede Efeler Belediyesi flaması açarak, kendisine verilen desteklerden dolayı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'a teşekkür etti.

Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Adem Gümüşsu, "Vatan ve millet aşkı ecdadımıza öyle bir sorumluluk bindirmiş ki karlı zor arazi şartlarında hiçbir zorluğu aldırış etmeden Ruslara karşı vatanlarını savunmaya çıkan ecdadımız donarak şehit düşmüşler. Belki ülkemizin en soğuk yeridir Sarıkamış, bizler korunaklı çadırlarımız, termal ve goratex kıyafetler içinde bile üşürken, yazlık kıyafetler ile soğukta can vermek, ödenmez cinsten bir hak olarak bizlere de sorumluluk yüklüyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.