Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Efeler Belediyesi tedbirlerle bayramın huzurlu geçmesini sağladı

GENEL 29.09.2015 - 11:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3182+ kez okundu.
 

Efeler Belediyesi tedbirlerle bayramın huzurlu geçmesini sağladı

Efeler Belediyesi Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince büyük ilgi gören Hayvan Pazarında gerekli tedbirleri alarak, vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı koşullarda alımını sağladı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın talimatları doğrultusunda gerekli birimler Arefe Günü ve Kurban Bayramı boyunca vatandaşların daha sağlıklı ve huzurlu bir biçimde kurbanlık alışverişlerini, kesimlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirleri alırken, başkan yardımcıları da Hayvan Pazarı’nda denetimlerde bulundu. Efeler Belediye Başkanı Özakcan’ın talimatıyla Efeler Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışı yapılan pazar yerinde, çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde kurbanlık hayvanları geldiği yerler, kurbanlık hayvan satışı için izin belgeleri, satışı yapılan hayvanların sağlıklı olup olmadıkları ve satıcıların tartı aletleri incelendi. “Bayram öncesi ve bayram boyunca çalışmalarımız denetlendi” Bu kayıtların doğruluğunu kontrol etmek, kayıt dışı kurbanlık hayvan satışını önlemek amacıyla zabıta ekiplerinin Hayvan Pazarı’nda denetim ve gerekli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özakcan, “Kurban Bayramı öncesi gerekli önlemleri alarak hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramında vatandaşların daha uygun şartlarda ve sağlıklı ortamlarda kurban kesimini sağlamak için kurban kesim yerlerini hazır hale getirdik. Belediye ekiplerince hijyenik bir ortam oluşturuldu ve kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesi için önlemler alındı. Amacımız insanlarımızın sağlıklı, huzur ve güven içinde kurbanlarını kesmelerini sağlamaktı. Bu konuda pazara gelen hayvan satıcılarını ve sattıkları hayvanları kayıt altına aldık. Belediyemizin gerekli birimleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için pazarda sürekli kontroller gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi” dedi. “ Vatandaşın memnuniyeti bizim için önemlidir” Belediye olarak vatandaşların Kurban Bayramlarını, rahat ve huzur içinde geçirmeleri için bazı ek tedbirler aldıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan,”Kurban Bayramı öncesi kurulan Hayvan Pazarı büyük ilgi gördü. Sadece Arefe günü Hayvan Pazarına 5 bin araç, yaklaşık 10 bin vatandaş giriş yaptı. Kurban Bayramı öncesi ve bayram boyunca Hayvan Pazarında kurbanlıklar görücüye çıktı. Erken saatlerde pazara gelen vatandaşlar, beğendikleri kurbanlığı en uygun fiyata almak satıcılar ise istediği fiyata satabilmek için sıkı pazarlık yaptı. Sadece bayramın birinci ve ikinci gününde dahi büyükbaş, küçükbaş olmak üzere 2 binin üzerinde kurbanlık kesimi gerçekleşti.  Gerekli düzenin sağlanabilmesi için Pazar yerinde yoğun yaşanan araç trafiği de belediye personelimizce düzenlendi. Vatandaşımızın sağlıklı, huzurlu bir ortamda kurban alışverişi yapması sağlanarak, Kurban Bayramını başarılı ve güzel bir şekilde kutladık. Vatandaşın memnuniyeti bizim için her zaman önemlidir” ifadelerini kullandı.
Efeler Belediyesi Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince büyük ilgi gören Hayvan Pazarında gerekli tedbirleri alarak, vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı koşullarda alımını sağladı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın talimatları doğrultusunda gerekli birimler Arefe Günü ve Kurban Bayramı boyunca vatandaşların daha sağlıklı ve huzurlu bir biçimde kurbanlık alışverişlerini, kesimlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirleri alırken, başkan yardımcıları da Hayvan Pazarı’nda denetimlerde bulundu.

Efeler Belediye Başkanı Özakcan’ın talimatıyla Efeler Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışı yapılan pazar yerinde, çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde kurbanlık hayvanları geldiği yerler, kurbanlık hayvan satışı için izin belgeleri, satışı yapılan hayvanların sağlıklı olup olmadıkları ve satıcıların tartı aletleri incelendi.

“Bayram öncesi ve bayram boyunca çalışmalarımız denetlendi”

Bu kayıtların doğruluğunu kontrol etmek, kayıt dışı kurbanlık hayvan satışını önlemek amacıyla zabıta ekiplerinin Hayvan Pazarı’nda denetim ve gerekli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özakcan, “Kurban Bayramı öncesi gerekli önlemleri alarak hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramında vatandaşların daha uygun şartlarda ve sağlıklı ortamlarda kurban kesimini sağlamak için kurban kesim yerlerini hazır hale getirdik. Belediye ekiplerince hijyenik bir ortam oluşturuldu ve kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesi için önlemler alındı. Amacımız insanlarımızın sağlıklı, huzur ve güven içinde kurbanlarını kesmelerini sağlamaktı. Bu konuda pazara gelen hayvan satıcılarını ve sattıkları hayvanları kayıt altına aldık. Belediyemizin gerekli birimleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için pazarda sürekli kontroller gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi” dedi.

“ Vatandaşın memnuniyeti bizim için önemlidir”

Belediye olarak vatandaşların Kurban Bayramlarını, rahat ve huzur içinde geçirmeleri için bazı ek tedbirler aldıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan,”Kurban Bayramı öncesi kurulan Hayvan Pazarı büyük ilgi gördü. Sadece Arefe günü Hayvan Pazarına 5 bin araç, yaklaşık 10 bin vatandaş giriş yaptı. Kurban Bayramı öncesi ve bayram boyunca Hayvan Pazarında kurbanlıklar görücüye çıktı. Erken saatlerde pazara gelen vatandaşlar, beğendikleri kurbanlığı en uygun fiyata almak satıcılar ise istediği fiyata satabilmek için sıkı pazarlık yaptı. Sadece bayramın birinci ve ikinci gününde dahi büyükbaş, küçükbaş olmak üzere 2 binin üzerinde kurbanlık kesimi gerçekleşti.  Gerekli düzenin sağlanabilmesi için Pazar yerinde yoğun yaşanan araç trafiği de belediye personelimizce düzenlendi. Vatandaşımızın sağlıklı, huzurlu bir ortamda kurban alışverişi yapması sağlanarak, Kurban Bayramını başarılı ve güzel bir şekilde kutladık. Vatandaşın memnuniyeti bizim için her zaman önemlidir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.