Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Efeler Belediyesi hayvan pazarında çalışma başlattı

GÜNCEL 26.08.2016 - 14:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3309+ kez okundu.
 

Efeler Belediyesi hayvan pazarında çalışma başlattı

Aydın’da büyükbaş kurbanlıklar son günlerini rahat yaşayacak

AYDIN- Aydın’da hava sıcaklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve kurban bayramının sıcaklara denk gelmesi nedeniyle Efeler Belediyesi Aydın ve Dalama hayvan pazarlarında kurbanlıkların son günlerini rahat yaşaması için çalışma başlattı. Aydın’da satışa çıkarılan kurbanlıklar kesileceği güne kadar barınacağı hayvan pazarlarında en rahat şekilde yaşatılacak.  Hayvan pazarlarının normal dönemlerde sabah erkenden açılıp öğlenden önce bittiğini ve açıkta olsa bile hayvanların aşırı sıcak ve güneşten etkilenmediğini belirten Efeler Belediyesi yetkilileri; “Koyun ve keçiler için ayrılan alanın üstü daha önceden örtülmüştü. Eskiden de büyükbaş kurbanlık fazla satılmaz idi.  Son yıllarda büyükbaş hayvana olan rağbet arttı. Hal böyle olunca da hayvan pazarının büyükbaş bölümünde de çok sayıda kurbanlık geliyor. Ve kurbanlıklar barındıkları yerin üstü açık olduğundan sıcak ve yağmurda rahatsız oluyor. Kurban öncesi öncelikle kurbanlıkların ardından da alıcı ve satıcıların rahatı için Efeler ve Dalama hayvan pazarının üstünü örtüyoruz” diye konuştular.
Aydın’da büyükbaş kurbanlıklar son günlerini rahat yaşayacak

AYDIN- Aydın’da hava sıcaklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve kurban bayramının sıcaklara denk gelmesi nedeniyle Efeler Belediyesi Aydın ve Dalama hayvan pazarlarında kurbanlıkların son günlerini rahat yaşaması için çalışma başlattı. Aydın’da satışa çıkarılan kurbanlıklar kesileceği güne kadar barınacağı hayvan pazarlarında en rahat şekilde yaşatılacak. 

Hayvan pazarlarının normal dönemlerde sabah erkenden açılıp öğlenden önce bittiğini ve açıkta olsa bile hayvanların aşırı sıcak ve güneşten etkilenmediğini belirten Efeler Belediyesi yetkilileri; “Koyun ve keçiler için ayrılan alanın üstü daha önceden örtülmüştü. Eskiden de büyükbaş kurbanlık fazla satılmaz idi.  Son yıllarda büyükbaş hayvana olan rağbet arttı. Hal böyle olunca da hayvan pazarının büyükbaş bölümünde de çok sayıda kurbanlık geliyor. Ve kurbanlıklar barındıkları yerin üstü açık olduğundan sıcak ve yağmurda rahatsız oluyor. Kurban öncesi öncelikle kurbanlıkların ardından da alıcı ve satıcıların rahatı için Efeler ve Dalama hayvan pazarının üstünü örtüyoruz” diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.