Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Efeler Belediyesi fotoğrafseverleri ağırlıyor

SANAT 16.12.2017 - 12:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2618+ kez okundu.
 

Efeler Belediyesi fotoğrafseverleri ağırlıyor

Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı için Aydın’a gelen 40 profesyonel fotoğrafçı, çalıştayın ilk gününe Efeler’i gezerek başladı.

AYDIN- Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, fotoğrafçı, eğitimci, öğretim görevlisi ve uzmanlardan oluşan çalıştay ekibini, Tralleis Antik Kenti, Aydın Arkeoloji Müzesi ve Aydın Kent Belleği ve Araştırma Merkezi’ni (Bosnalı Konağı) gezdirdi. Güne, Aydın Arkeoloji Müzesi’ni gezerek başlayan çalıştay ekibi, ardından Tralleis Antik Kenti’ne giderek burada Tralleis hakkında bilgi alıp bol bol fotoğraf çekti. Fotoğrafseverler son olarak geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Aydın Kent Belleği ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti. KALIN, KENT BELLEĞİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’Nİ TANITTI Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Kalın, katılımcılara Efeler Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Aydın Kent Belleği ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi verdi. Kalın, “Yaklaşık 30 yıldır metruk halde bulunan eski Bosnalı Konağı belediyemiz tarafından restore edildi. Bu konak Efeler Belediyesi’nin ilçede restore ettiği üçüncü konak. Diğer konaklar ise kültür ve sanat evi olarak vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Bu merkezimiz ise, ilçenin; kültürel, spor ve ekonomi alanlarında araştırılıp incelenerek kayıt altına alınan bilgi ve belgeleri dijital ortamda sergilenerek, yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi. Aydın Arkeoloji Müzesi, Tralleis Antik Kenti ve Efeler Kent Belleği ve Araştırma Merkezi’ni beğeni ve hayranlıkla gezen çalıştay ekibi, Efeler Belediyesi’nin ilçedeki hizmetlerini de takdirle karşıladı. “FOTOĞRAFSEVERLERİ BEKLİYORUZ” Yurt dışından ve ülke genelinden profesyonel fotoğrafçıları Efeler’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Belediyemiz kültürel, sanatsal, tarihi geçmişe ve mirasa sahip çıkmak kadar, bunların desteklenerek geliştirilmesine de önem vermektedir. Taşıdığımız bu bilinçle çalıştaylar düzenliyoruz. Efeler diyarı ilçemizde yurt dışından gelen ve kendi ülkemizdeki sanatçıları ağırlamaktan onur duyuyoruz. Katılımcılarımıza teşekkür ederken, tüm fotoğrafseverleri de etkinliklerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı için Aydın’a gelen 40 profesyonel fotoğrafçı, çalıştayın ilk gününe Efeler’i gezerek başladı.

AYDIN- Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, fotoğrafçı, eğitimci, öğretim görevlisi ve uzmanlardan oluşan çalıştay ekibini, Tralleis Antik Kenti, Aydın Arkeoloji Müzesi ve Aydın Kent Belleği ve Araştırma Merkezi’ni (Bosnalı Konağı) gezdirdi.

Güne, Aydın Arkeoloji Müzesi’ni gezerek başlayan çalıştay ekibi, ardından Tralleis Antik Kenti’ne giderek burada Tralleis hakkında bilgi alıp bol bol fotoğraf çekti. Fotoğrafseverler son olarak geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Aydın Kent Belleği ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

KALIN, KENT BELLEĞİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’Nİ TANITTI

Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Kalın, katılımcılara Efeler Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Aydın Kent Belleği ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi verdi. Kalın, “Yaklaşık 30 yıldır metruk halde bulunan eski Bosnalı Konağı belediyemiz tarafından restore edildi. Bu konak Efeler Belediyesi’nin ilçede restore ettiği üçüncü konak. Diğer konaklar ise kültür ve sanat evi olarak vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Bu merkezimiz ise, ilçenin; kültürel, spor ve ekonomi alanlarında araştırılıp incelenerek kayıt altına alınan bilgi ve belgeleri dijital ortamda sergilenerek, yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Aydın Arkeoloji Müzesi, Tralleis Antik Kenti ve Efeler Kent Belleği ve Araştırma Merkezi’ni beğeni ve hayranlıkla gezen çalıştay ekibi, Efeler Belediyesi’nin ilçedeki hizmetlerini de takdirle karşıladı.

“FOTOĞRAFSEVERLERİ BEKLİYORUZ”

Yurt dışından ve ülke genelinden profesyonel fotoğrafçıları Efeler’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Belediyemiz kültürel, sanatsal, tarihi geçmişe ve mirasa sahip çıkmak kadar, bunların desteklenerek geliştirilmesine de önem vermektedir. Taşıdığımız bu bilinçle çalıştaylar düzenliyoruz. Efeler diyarı ilçemizde yurt dışından gelen ve kendi ülkemizdeki sanatçıları ağırlamaktan onur duyuyoruz. Katılımcılarımıza teşekkür ederken, tüm fotoğrafseverleri de etkinliklerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.