Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Efeler Belediyesi çevreyi koruyacak

EKONOMİ 30.03.2016 - 15:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4151+ kez okundu.
 

Efeler Belediyesi çevreyi koruyacak

Efeler Belediyesi tarafından ilçenin belirli yerlerine konulan atık kumbaraları sayesinde çevre korunacak.

Aydın'ın Efeler ilçesinde, evsel katı atıkların geri dönüşüm uygulaması başladı. Atıklar kaynağında ayrıştırılarak, ayrı ayrı toplanacak, doğaya ve ekonomiye geri kazandırılacak. İlçe geneline ambalaj atığı kumbaralarının dağıtıldığını ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Doğal kaynakların korunması, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda üretimin sağlanması ve depolanacak atık miktarının azaltılması amacıyla ambalaj atıklarının oluşumunun önlenmesi, üretimin kaçınılmaz olduğu durumlarda ise öncelikle tekrar kullanılması, geri dönüştürülmesi, geri kazanılması ve enerji kaynağı olarak kullanılması esastır. Doğada bir plastik şişenin 450 yıl, teneke kutunun 300 yıl, plastik torbanın bin yıl da kaybolduğunu ve çevreyi ne kadar kirlettiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle cam şişeler bu konuda en büyük sorunlardan birini oluşturmakta, doğada yok olma süresini 1 milyon yıldan daha uzun süreceği ifade edilmektedir. Bu nedenle geri dönüşüm firmalarla protokol imzalayarak ambalaj atıklarının toplanarak hem doğamızı koruyor hem de atıkların ekonomiye tekrar kazandırılmasını sağlıyoruz. Kağıt atıkları için 2 bin adet iç mekan kutusu resmi kurumlara, eğitim kurumlarına ve hastanelere dağıtıldı. 50 adet cam şişe toplama kumbarası ve 50 adet ambalaj atığı toplama kafesi de ilçemizin belirlenen noktalarına yerleştirildi" dedi. Doğanın korunması için tek başına belediyenin çalışmasının yeterli olmayacağını söyleyen Özakcan, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını ve geri dönüş kumbaralarını etkin bir biçimde kullanmalarını istedi. AKILLI TELEFONLAR KUMBARALARA YÖNLENDİRECEK Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarına veya tablet bilgisayarlara “cam kumbarasi” uygulamasını indiren vatandaşlar, bulundukları noktaya en yakın kumbaralara harita üzerinden yönlendirilecek. Ayrıca vatandaşlarımız, cam kumbaralara ilişkin talep, şikayet ve önerilerini de iletebilecek. Mobil uygulama, kısa sürede IOS işletim sisteminde de kullanılmaya hazır hale getirilecek. 
Efeler Belediyesi tarafından ilçenin belirli yerlerine konulan atık kumbaraları sayesinde çevre korunacak.

Aydın'ın Efeler ilçesinde, evsel katı atıkların geri dönüşüm uygulaması başladı. Atıklar kaynağında ayrıştırılarak, ayrı ayrı toplanacak, doğaya ve ekonomiye geri kazandırılacak.

İlçe geneline ambalaj atığı kumbaralarının dağıtıldığını ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Doğal kaynakların korunması, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda üretimin sağlanması ve depolanacak atık miktarının azaltılması amacıyla ambalaj atıklarının oluşumunun önlenmesi, üretimin kaçınılmaz olduğu durumlarda ise öncelikle tekrar kullanılması, geri dönüştürülmesi, geri kazanılması ve enerji kaynağı olarak kullanılması esastır. Doğada bir plastik şişenin 450 yıl, teneke kutunun 300 yıl, plastik torbanın bin yıl da kaybolduğunu ve çevreyi ne kadar kirlettiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle cam şişeler bu konuda en büyük sorunlardan birini oluşturmakta, doğada yok olma süresini 1 milyon yıldan daha uzun süreceği ifade edilmektedir. Bu nedenle geri dönüşüm firmalarla protokol imzalayarak ambalaj atıklarının toplanarak hem doğamızı koruyor hem de atıkların ekonomiye tekrar kazandırılmasını sağlıyoruz. Kağıt atıkları için 2 bin adet iç mekan kutusu resmi kurumlara, eğitim kurumlarına ve hastanelere dağıtıldı. 50 adet cam şişe toplama kumbarası ve 50 adet ambalaj atığı toplama kafesi de ilçemizin belirlenen noktalarına yerleştirildi" dedi.

Doğanın korunması için tek başına belediyenin çalışmasının yeterli olmayacağını söyleyen Özakcan, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını ve geri dönüş kumbaralarını etkin bir biçimde kullanmalarını istedi.

AKILLI TELEFONLAR KUMBARALARA YÖNLENDİRECEK

Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarına veya tablet bilgisayarlara “cam kumbarasi” uygulamasını indiren vatandaşlar, bulundukları noktaya en yakın kumbaralara harita üzerinden yönlendirilecek. Ayrıca vatandaşlarımız, cam kumbaralara ilişkin talep, şikayet ve önerilerini de iletebilecek. Mobil uygulama, kısa sürede IOS işletim sisteminde de kullanılmaya hazır hale getirilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.