Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Efeler Belediyesi açık hava sinema günleri başlattı

KÜLTÜR 26.08.2017 - 11:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3966+ kez okundu.
 

Efeler Belediyesi açık hava sinema günleri başlattı

Efeler Belediyesi kırsal kesimlerdeki mahallelerde düzenlediği açık hava sinema günleri ile vatandaşları "Entelköy Efeköy'e Karşı" filmi ile buluşturuyor.

AYDIN- Patlamış mısır ve gazoz ikramında bulunulan etkinlik kapsamında 27 mahallede gösterim yapılacak. Efeler Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde düzenlediği çeşitli etkinlikler ile vatandaşlardan tam not almaya devam ediyor. Son olarak Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'ın talimatıyla köyden mahalleye dönüştürülen kırsal mahallelerde sinema günleri başlatıldı. Proje kapsamında Yüksel Aksu'nun yönetmenliğinde, bir grup ekolojik aktivistin, mütevazi bir Ege köyünde yaşamaya karar vermelerinin ardından orada kurulması gündeme gelen termik santrali engelleme çabalarının ve bu bölgedeki köylüler ile aralarında geçen komik ve çarpıcı olayların öyküsünün anlatıldığı 'Entelköy Efeköy'e Karşı' Filmi'nin gösterimi yapılıyor. 21 Ağustos Pazartesi günü Eğrikavak Mahallesi'nde başlatılan sinema günleri, 23 Eylül Cumartesi günü Yılmazköy Mahallesi'nde yapılacak gösterim ile son bulacak. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden biri olan açık havada sinema kültürünü tekrar canlandırmak amacı ile sinema günleri düzenlediklerini ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Belediyeciliğin en önemli kurallarından bir tanesinin, vatandaşların sosyalleşmesini sağlamaktır. İstiyorum ki, vatandaşımız her fırsatta bir araya gelsin. Birlik olup büyük bir aile olduğumuzu hissedelim. Eski ve unutulmaya yüz tutmuş olan geleneklerden biri olan açık havada sinema kültürünü Efeler'de yaşayan vatandaşlarımıza da hatırlatmak ve bu geleneği tekrar canlandırmak istedik. Genç nesillere açık hava sineması keyfini öğretecek ve yaşatacak olan bu etkinliğimiz, ailelerin çocukları ve komşuları ile birlikte eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak. Biliyor ve inanıyoruz ki bu tarz etkinlikler sevgiyi de çoğaltacak. Sıcak yaz akşamlarında birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşamaları umudu ile, tüm vatandaşlarımıza iyi seyirler diliyorum" dedi. Açık hava sinema günleri kapsamında gösterim yapılacak mahalleler ve tarihleri şu şekilde:  21 Ağustos Pazartesi Eğrikavak Mahallesi, 22 Ağsutos Salı Pınardere Mahallesi, 23 Ağustos Çarşamba Kuloğulları Mahallesi, 24 Ağustos Perşembe Karahayıt Mahallesi, 25 Sğustos Cuma Baktaköy Mahallesi, 27 Ağustos Pazar Dalama Yeniköy Mahallesi, 28 Ağustos Pazartesi Çeştepe Mahallesi, 29 Ağustos Salı Dalama Mahallesi, 3 Eylül Pazar Gölhisar Mahallesi, 4 Eylül Pazartesi Gödrenli Mahallesi, 5 Eylül Salı Işıklı Mahallesi, 6 Eylül Çarşamba Kadıköy Mahallesi, 7 Eylül Perşembe Umurlu Mahallesi, 8 Eylül Cuma Kardeşköy Mahallesi, 9 Eylül Cumartesi Kırklar Mahallesi, 11 Eylül Pazartesi Tepecik Mahallesi, 12 Eylül Salı Kızılcaköy Mahallesi, 13 Eylül Çarşamba Ambarcık Mahallesi, 14 Eylül Perşembe Konuklu Mahallesi, 15 Eylül Cuma Kozalaklı Mahallesi, 17 Eylül Pazar Kuyucular Mahallesi, 18 Eylül Pazartesi Kuyulu Mahallesi, 19 Eylül Salı Mesutlu Mahallesi, 20 Eylül Çarşamba Musluca Mahallesi, 21 Eylül Perşembe Şahnalı Mahallesi, 22 Eylül Cuma Alanlı Mahallesi ve 23 Eylül Cumartesi Yılmazköy Mahallesi.
Efeler Belediyesi kırsal kesimlerdeki mahallelerde düzenlediği açık hava sinema günleri ile vatandaşları "Entelköy Efeköy'e Karşı" filmi ile buluşturuyor.

AYDIN- Patlamış mısır ve gazoz ikramında bulunulan etkinlik kapsamında 27 mahallede gösterim yapılacak.

Efeler Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde düzenlediği çeşitli etkinlikler ile vatandaşlardan tam not almaya devam ediyor. Son olarak Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'ın talimatıyla köyden mahalleye dönüştürülen kırsal mahallelerde sinema günleri başlatıldı. Proje kapsamında Yüksel Aksu'nun yönetmenliğinde, bir grup ekolojik aktivistin, mütevazi bir Ege köyünde yaşamaya karar vermelerinin ardından orada kurulması gündeme gelen termik santrali engelleme çabalarının ve bu bölgedeki köylüler ile aralarında geçen komik ve çarpıcı olayların öyküsünün anlatıldığı 'Entelköy Efeköy'e Karşı' Filmi'nin gösterimi yapılıyor. 21 Ağustos Pazartesi günü Eğrikavak Mahallesi'nde başlatılan sinema günleri, 23 Eylül Cumartesi günü Yılmazköy Mahallesi'nde yapılacak gösterim ile son bulacak.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden biri olan açık havada sinema kültürünü tekrar canlandırmak amacı ile sinema günleri düzenlediklerini ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Belediyeciliğin en önemli kurallarından bir tanesinin, vatandaşların sosyalleşmesini sağlamaktır. İstiyorum ki, vatandaşımız her fırsatta bir araya gelsin. Birlik olup büyük bir aile olduğumuzu hissedelim. Eski ve unutulmaya yüz tutmuş olan geleneklerden biri olan açık havada sinema kültürünü Efeler'de yaşayan vatandaşlarımıza da hatırlatmak ve bu geleneği tekrar canlandırmak istedik. Genç nesillere açık hava sineması keyfini öğretecek ve yaşatacak olan bu etkinliğimiz, ailelerin çocukları ve komşuları ile birlikte eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak. Biliyor ve inanıyoruz ki bu tarz etkinlikler sevgiyi de çoğaltacak. Sıcak yaz akşamlarında birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşamaları umudu ile, tüm vatandaşlarımıza iyi seyirler diliyorum" dedi.

Açık hava sinema günleri kapsamında gösterim yapılacak mahalleler ve tarihleri şu şekilde:

 21 Ağustos Pazartesi Eğrikavak Mahallesi, 22 Ağsutos Salı Pınardere Mahallesi, 23 Ağustos Çarşamba Kuloğulları Mahallesi, 24 Ağustos Perşembe Karahayıt Mahallesi, 25 Sğustos Cuma Baktaköy Mahallesi, 27 Ağustos Pazar Dalama Yeniköy Mahallesi, 28 Ağustos Pazartesi Çeştepe Mahallesi, 29 Ağustos Salı Dalama Mahallesi, 3 Eylül Pazar Gölhisar Mahallesi, 4 Eylül Pazartesi Gödrenli Mahallesi, 5 Eylül Salı Işıklı Mahallesi, 6 Eylül Çarşamba Kadıköy Mahallesi, 7 Eylül Perşembe Umurlu Mahallesi, 8 Eylül Cuma Kardeşköy Mahallesi,

9 Eylül Cumartesi Kırklar Mahallesi, 11 Eylül Pazartesi Tepecik Mahallesi, 12 Eylül Salı Kızılcaköy Mahallesi, 13 Eylül Çarşamba Ambarcık Mahallesi, 14 Eylül Perşembe Konuklu Mahallesi, 15 Eylül Cuma Kozalaklı Mahallesi, 17 Eylül Pazar Kuyucular Mahallesi, 18 Eylül Pazartesi Kuyulu Mahallesi, 19 Eylül Salı Mesutlu Mahallesi, 20 Eylül Çarşamba Musluca Mahallesi, 21 Eylül Perşembe Şahnalı Mahallesi, 22 Eylül Cuma Alanlı Mahallesi ve 23 Eylül Cumartesi Yılmazköy Mahallesi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.