Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Efeler Belediye ekiplerince Yavuzlar İnşaat’ta yıkım!

GENEL 04.10.2019 - 13:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2717+ kez okundu.
 

Efeler Belediye ekiplerince Yavuzlar İnşaat’ta yıkım!

Aydın’ın yaklaşık 21 yıllık sorunu olan AYKONUT’un Torlak Mevkii’ndeki alana Yavuzlar İnşaat tarafından yapılacak olan proje öncesinde, şirketin ruhsat almadığı öne sürülen örnek dairelerin yer aldığı bölümler için mühürleme ve yıkım kararı çıkmıştı.

AYDIN- Belediye ekipleri, yıkımı gerçekleştirmek için inşaat firmasının önüne. Aydın Efeler Güzelhisar Mahallesi’nde bulunan Satış Ofisi ve örnek dairelerin yer aldığı alanın ruhsatsız bir şekilde yapıldığı ve hakkında mühürleme kararı olmasına rağmen faaliyetine hala devam ettiği öne sürüldü. Satış ofisi hakkında 18 Mayıs tarihinde çıkan mühürleme kararı çıkarken, ilgili bölgedeki inşaatların 18 Temmuz günü belediye tarafından yıkılacağı tebliğ edilmiş, daha sonra firmaya ek süre verilmişti. Yavuzlar İnşaat’ın örnek dairelerinin yıkım işlemine başlandı Yavuzlar İnşaat’ın Torlak Mevkii’nde hayata geçireceği AYKONUT Projesi’nin örnek dairelerinin bulunduğu 350 m2 alanda yıkım işlemlerine başlandı. Mahkeme kararının ardından Anıtlar Kurulu’nun yıkımına onay verdiği alanda, firma çalışanları binada panel söküm işlemlerine başladı. Panel söküm işlemlerinin ardından firma çalışanları tarafından binanın yıkımına başlanacak. AYKONUT PROJE ALANINDA SORUN YOK Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yavuz, projenin yatırım değerinin 550 milyon lira olduğunu söyleyerek, “Bugünkü yıkımı yapılacak olan yer örnek dairedir. Bizim proje uygulama alnımızla ilgili bir karar değildir. Müşterilerimiz ve mülkiyet sahipleri, hiç endişeye kapılmasınlar. Günü geldiğinde projemizi tamamlayıp mülkiyet sahiplerine söz verdiğimiz tarihte teslim edeceğiz” dedi. “VATANDAŞLARDAN TEPKİ” Güzelhisar Mahallesi’nde oturan vatandaşlar ve AYKONUT mağdurları, “Efeler Belediyesi’nin bu uygulamasına tepki göstererek, “Anıtlar Kurulu’ndan çıkan bu yıkım kararının altında başka bir şeyin yattığını ve Efeler Belediyesi’nin de bu uygulamasında da bir hesaplaşma var diye düşünüyoruz. Kırmızı Minareli Cami’nin siluetine engel olduğu için yıkım kararı Anıtlar Kurulu’ndan çıktı ve Efeler Belediyesi marifetiyle yıkılıyor deniliyor. Ama madem bu örnek daire Kırmızı Minareli Cami’nin siluetine engel oluyorsa köşedeki ve İYİ Parti’nin olduğu bina tamamıyla engel oluyor, ona bir şey yok. Aslında burayı Efeler Belediyesi yıkmayabilirdi. Aydın’ın kanayan yarasını temizleyen firma cezalandırılıyor diye düşünüyoruz” dediler.
Aydın’ın yaklaşık 21 yıllık sorunu olan AYKONUT’un Torlak Mevkii’ndeki alana Yavuzlar İnşaat tarafından yapılacak olan proje öncesinde, şirketin ruhsat almadığı öne sürülen örnek dairelerin yer aldığı bölümler için mühürleme ve yıkım kararı çıkmıştı.

AYDIN- Belediye ekipleri, yıkımı gerçekleştirmek için inşaat firmasının önüne. Aydın Efeler Güzelhisar Mahallesi’nde bulunan Satış Ofisi ve örnek dairelerin yer aldığı alanın ruhsatsız bir şekilde yapıldığı ve hakkında mühürleme kararı olmasına rağmen faaliyetine hala devam ettiği öne sürüldü. Satış ofisi hakkında 18 Mayıs tarihinde çıkan mühürleme kararı çıkarken, ilgili bölgedeki inşaatların 18 Temmuz günü belediye tarafından yıkılacağı tebliğ edilmiş, daha sonra firmaya ek süre verilmişti.

Yavuzlar İnşaat’ın örnek dairelerinin yıkım işlemine başlandı

Yavuzlar İnşaat’ın Torlak Mevkii’nde hayata geçireceği AYKONUT Projesi’nin örnek dairelerinin bulunduğu 350 m2 alanda yıkım işlemlerine başlandı. Mahkeme kararının ardından Anıtlar Kurulu’nun yıkımına onay verdiği alanda, firma çalışanları binada panel söküm işlemlerine başladı. Panel söküm işlemlerinin ardından firma çalışanları tarafından binanın yıkımına başlanacak.

AYKONUT PROJE ALANINDA SORUN YOK

Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yavuz, projenin yatırım değerinin 550 milyon lira olduğunu söyleyerek, “Bugünkü yıkımı yapılacak olan yer örnek dairedir. Bizim proje uygulama alnımızla ilgili bir karar değildir. Müşterilerimiz ve mülkiyet sahipleri, hiç endişeye kapılmasınlar. Günü geldiğinde projemizi tamamlayıp mülkiyet sahiplerine söz verdiğimiz tarihte teslim edeceğiz” dedi.

“VATANDAŞLARDAN TEPKİ”

Güzelhisar Mahallesi’nde oturan vatandaşlar ve AYKONUT mağdurları, “Efeler Belediyesi’nin bu uygulamasına tepki göstererek, “Anıtlar Kurulu’ndan çıkan bu yıkım kararının altında başka bir şeyin yattığını ve Efeler Belediyesi’nin de bu uygulamasında da bir hesaplaşma var diye düşünüyoruz. Kırmızı Minareli Cami’nin siluetine engel olduğu için yıkım kararı Anıtlar Kurulu’ndan çıktı ve Efeler Belediyesi marifetiyle yıkılıyor deniliyor. Ama madem bu örnek daire Kırmızı Minareli Cami’nin siluetine engel oluyorsa köşedeki ve İYİ Parti’nin olduğu bina tamamıyla engel oluyor, ona bir şey yok.

Aslında burayı Efeler Belediyesi yıkmayabilirdi. Aydın’ın kanayan yarasını temizleyen firma cezalandırılıyor diye düşünüyoruz” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.