Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Edebiyat Festivali başladı

GÜNCEL 24.03.2018 - 19:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3682+ kez okundu.
 

Edebiyat Festivali başladı

Nazilli Belediyesi 9. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali başladı.

AYDIN- Nazilli Belediyesi tarafından 9’uncusu düzenlenen Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali başladı. 9’uncu Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’nin açılış programına Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, şair ve yazarlar, dernek, STK ve siyasi parti temsilcileri ile yüzlerce sanatsever vatandaş katıldı. Açılış konuşmasına Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiiri ile başlayan Başkan Alıcık, “Öncelikle hayatlarını kaybeden Oktay Sinanoğlu, Tayfun Talipoğlu, Ülkü Adatepe, Bilgin Adalı ve Muzaffer İzgü’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Bu saatten sonra beyin göçüne ihtiyacımız yok. Milletimizin çocuklarının enerjisine ihtiyacımız var. Evlatlarımız ülkemizde adam gibi yetişip bu devlete hizmet verecektir. Düzenlediğimiz kültür sanat etkinlikleri ile de sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiğimize inanıyorum. Festivalimize uzaktan ve yakından gelerek bizi onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti. Nazilli ve çevresinde yaşayan tüm vatandaşları festivale davet eden Kaymakam Küçük, “Şehrin ruhunu ayakta tutan ve kişilik kazandıran değerler bu tür etkinliklerle oluyor. Toplumların sağlıklı yapıya kavuşması ancak bunlarla mümkündür. Belediyemizin bu yıl hazırlamış olduğu bu festival nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Kitap okumanın ve okutmanın önemine değinen, Şair, Gazeteci, Araştırmacı Yazar Sunay Akın, “Dünyada barış ve kardeşlik hâkim olacaksa bunu kitaba değer verenlere borçluyuz. Ben kitap, sanat ve edebiyata sahip çıktıkları için Nazilli’lere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 1 Nisan 2018 tarihine kadar sürecek olan festivalde müzisyenler, gazeteciler, televizyon programcıları, sinema oyuncuları ve 26 yazar, sanatseverler ile bir araya gelecek.
Nazilli Belediyesi 9. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali başladı.

AYDIN- Nazilli Belediyesi tarafından 9’uncusu düzenlenen Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali başladı.

9’uncu Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’nin açılış programına Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, şair ve yazarlar, dernek, STK ve siyasi parti temsilcileri ile yüzlerce sanatsever vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasına Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiiri ile başlayan Başkan Alıcık, “Öncelikle hayatlarını kaybeden Oktay Sinanoğlu, Tayfun Talipoğlu, Ülkü Adatepe, Bilgin Adalı ve Muzaffer İzgü’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Bu saatten sonra beyin göçüne ihtiyacımız yok. Milletimizin çocuklarının enerjisine ihtiyacımız var. Evlatlarımız ülkemizde adam gibi yetişip bu devlete hizmet verecektir. Düzenlediğimiz kültür sanat etkinlikleri ile de sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiğimize inanıyorum. Festivalimize uzaktan ve yakından gelerek bizi onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

Nazilli ve çevresinde yaşayan tüm vatandaşları festivale davet eden Kaymakam Küçük, “Şehrin ruhunu ayakta tutan ve kişilik kazandıran değerler bu tür etkinliklerle oluyor. Toplumların sağlıklı yapıya kavuşması ancak bunlarla mümkündür. Belediyemizin bu yıl hazırlamış olduğu bu festival nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kitap okumanın ve okutmanın önemine değinen, Şair, Gazeteci, Araştırmacı Yazar Sunay Akın, “Dünyada barış ve kardeşlik hâkim olacaksa bunu kitaba değer verenlere borçluyuz. Ben kitap, sanat ve edebiyata sahip çıktıkları için Nazilli’lere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

1 Nisan 2018 tarihine kadar sürecek olan festivalde müzisyenler, gazeteciler, televizyon programcıları, sinema oyuncuları ve 26 yazar, sanatseverler ile bir araya gelecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.