Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Eczacılara Aromaterapi semineri

SAĞLIK 15.01.2018 - 11:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4184+ kez okundu.
 

Eczacılara Aromaterapi semineri

“Eczacıya danışmadan bitkisel ürün kullanmayın”

AYDIN - Aydın Eczacı Odası ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi işbirliğinde eczacılara aromaterapi semineri verildi.  Seminerde konuşan Aroma Terapi Uzmanı Eczacı Hülya Kayhan, "Aromaterapi ile karaciğer ve böbrek hasarı oluşmadan çok iyi destek tedavi sağlanabilmektedir ancak uçucu yağın elde edildiği yöntem ve bitki çeşitliliği çok önemlidir mutlaka eczacı danışmanlığında kullanılmalıdır" dedi. Aydın’daki bir otelde gerçekleştirilen ve oldukça yoğun ilgi gören seminere Aydın başta olmak üzere İzmir, Balıkesir, Denizli, Manisa, Ankara ve çevre illerden çok sayıda eczacı katıldı. Seminerle ilgili bilgi veren Aydın Eczacı Odası Genel Sekreteri Yüksel Şekerci, “Meslektaşlarımızın bilgilerini güncellemek ve donanımını arttırıp hizmet sunduğumuz halkının sağlığına daha fazla katkıda bulunmak amacıyla yapmış olduğumuz eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Aromaterapi, Fitoterapinin bileşenlerinden olan aromaterapi semineri düzenledik. Aromaterapi halk diliyle söyleyecek olursak uçucu yağlarla yapılan tedavi olarak açıklanabilir. Aromaterapi de diğer ilaç tedavilerindeki gibi karaciğer metabolizasyonu söz konusu olmadığından vücuda vereceği hasar yok gibidir ve besin ve ilaç etkileşimi konusunda da güvenilirdir. Ancak mutlaka diğer ilaçlar gibi eczacıya danışılarak kullanılmalıdır” dedi. “Bitkilerle tedavi eğitimi alan tek meslek grubu eczacılardır” Her meslekte olduğu gibi aromaterapi konusunda da merdiven altı diye tabir edilebilecek pek çok işletmenin bulunduğunu bunun da sağlık acısından ciddi sıkıtı ve sorunlara neden olabileceğini kaydeden Aydın Eczacı Odası Genel Sekreteri Yüksel Şekerci, “Aydın Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızla birlikte sürekli kendimizi yenileme gayreti içerisindeyiz. Meslektaşımız Aromaterapi Uzmanı Ecz. Hülya Kayhan’nın sunumuyla tesis ettiğimiz eğitim Aydın ve diğer illerden eczacı ve hekimler tarafından yoğun ilgi gördü. Eğitimlerimizi periyodik olarak devam ettireceğiz. Bu kapsamda halkımıza da bir mesaj vermek istiyorum; Fitoterapi (bitkilerle tedavi) eğitimi alan tek meslek grubu eczacılardır. Eğer vatandaşlarımız tedavi desteği olarak bitkisel ürün kullanacaklarsa mutlaka eczacılarına danışsınlar. Halk arasında bitkisel ürünlerin hiçbir yan etkisi yokmuş gibi yanlış bir algı var. Bilinçsizce eczacıya danışmadan kullanılan bitkisel ürünler ölümle sonuçlanan vakalara neden olabilir” diye konuştu.
“Eczacıya danışmadan bitkisel ürün kullanmayın”

AYDIN - Aydın Eczacı Odası ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi işbirliğinde eczacılara aromaterapi semineri verildi.  Seminerde konuşan Aroma Terapi Uzmanı Eczacı Hülya Kayhan, "Aromaterapi ile karaciğer ve böbrek hasarı oluşmadan çok iyi destek tedavi sağlanabilmektedir ancak uçucu yağın elde edildiği yöntem ve bitki çeşitliliği çok önemlidir mutlaka eczacı danışmanlığında kullanılmalıdır" dedi.

Aydın’daki bir otelde gerçekleştirilen ve oldukça yoğun ilgi gören seminere Aydın başta olmak üzere İzmir, Balıkesir, Denizli, Manisa, Ankara ve çevre illerden çok sayıda eczacı katıldı.

Seminerle ilgili bilgi veren Aydın Eczacı Odası Genel Sekreteri Yüksel Şekerci, “Meslektaşlarımızın bilgilerini güncellemek ve donanımını arttırıp hizmet sunduğumuz halkının sağlığına daha fazla katkıda bulunmak amacıyla yapmış olduğumuz eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Aromaterapi, Fitoterapinin bileşenlerinden olan aromaterapi semineri düzenledik. Aromaterapi halk diliyle söyleyecek olursak uçucu yağlarla yapılan tedavi olarak açıklanabilir. Aromaterapi de diğer ilaç tedavilerindeki gibi karaciğer metabolizasyonu söz konusu olmadığından vücuda vereceği hasar yok gibidir ve besin ve ilaç etkileşimi konusunda da güvenilirdir. Ancak mutlaka diğer ilaçlar gibi eczacıya danışılarak kullanılmalıdır” dedi.

“Bitkilerle tedavi eğitimi alan tek meslek grubu eczacılardır”

Her meslekte olduğu gibi aromaterapi konusunda da merdiven altı diye tabir edilebilecek pek çok işletmenin bulunduğunu bunun da sağlık acısından ciddi sıkıtı ve sorunlara neden olabileceğini kaydeden Aydın Eczacı Odası Genel Sekreteri Yüksel Şekerci, “Aydın Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızla birlikte sürekli kendimizi yenileme gayreti içerisindeyiz. Meslektaşımız Aromaterapi Uzmanı Ecz. Hülya Kayhan’nın sunumuyla tesis ettiğimiz eğitim Aydın ve diğer illerden eczacı ve hekimler tarafından yoğun ilgi gördü. Eğitimlerimizi periyodik olarak devam ettireceğiz. Bu kapsamda halkımıza da bir mesaj vermek istiyorum; Fitoterapi (bitkilerle tedavi) eğitimi alan tek meslek grubu eczacılardır. Eğer vatandaşlarımız tedavi desteği olarak bitkisel ürün kullanacaklarsa mutlaka eczacılarına danışsınlar. Halk arasında bitkisel ürünlerin hiçbir yan etkisi yokmuş gibi yanlış bir algı var. Bilinçsizce eczacıya danışmadan kullanılan bitkisel ürünler ölümle sonuçlanan vakalara neden olabilir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.