Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Dünya Kadınlar Günü’nde karanfil dağıttı

GÜNCEL 08.03.2017 - 18:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3293+ kez okundu.
 

Dünya Kadınlar Günü’nde karanfil dağıttı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

AYDIN- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil dağıtan Başkan Alıcık, “Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır” dedi. Kadınların, toplum yaşamında daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu belirten Başkan Alıcık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilk olarak Belediyede çalışan bayan personelinin gününü kutlayarak Cumhuriyet Kadınları Derneği Nazilli Şubesi’ni, Türk Anneler Derneği’ni ve Nazilli Belediyesi’nin bayanlara sunduğu hizmet olan sabah sporlarının daimi üyeleri bayanları ziyaret ederek, her birine karanfil takdim etti. Kadınlar günü dolayısıyla hazırlanan etkinliklere de katılan Başkan Haluk Alıcık, Nazilli Öğretmen Evi’ndeki etkinlikte Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük’ün eşi Bilge Küçük ile kendi eşi Rumeysa Alıcık’ın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak karanfil takdim etti. Ulu Önder Atatürk, kadının siyasi yaşama dâhil olmasına büyük önem vererek bu hakları, Avrupa’nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadını’na vermiş olduğunu belirten Alıcık, “Bu yüksek düşünce, Türk kadınının gurur kaynağı olmuştur. Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu başaramamış ve kadınlarına gerçek değeri verememiş toplumlarda hem sosyal, hem ahlaki açıdan çöküşler başlar. Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken, kadınlarımızın daha fazla kent yönetiminde ve toplum hayatında söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Bayanlarımızı daha çok sosyal yaşamın içinde yer alabilmesi için fırsatlar yaratıyoruz. Nazilli’nin geleceğine yön verecek projelerimizin oluşturulmasında her zaman kadınlarımızdan destek aldık ve almaya da devam edeceğiz” dedi. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcı, cadde ve iş yerlerinde karşılaştığı bayanların da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak büyük küçük ayırımı yapmadan karanfil takdiminde bulunurken, “Kadınların elinin değdiği her yerin, yaptıkları her işin daha güzel olduğu bir gerçektir. Hayat mücadelesinde kadınlar, erkeklerle eşit şartlarda yer almalıdır. Anadolu’da halkın varoluş mücadelesinde Türk kadının erkeklerle birlikte mücadele ettiğini hiçbir zaman akıllardan çıkarmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası başta olmak üzere tüm kadınlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor, toplumun dinamizmi olan kadınlara sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” diye konuştu.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

AYDIN- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil dağıtan Başkan Alıcık, “Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır” dedi.

Kadınların, toplum yaşamında daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu belirten Başkan Alıcık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilk olarak Belediyede çalışan bayan personelinin gününü kutlayarak Cumhuriyet Kadınları Derneği Nazilli Şubesi’ni, Türk Anneler Derneği’ni ve Nazilli Belediyesi’nin bayanlara sunduğu hizmet olan sabah sporlarının daimi üyeleri bayanları ziyaret ederek, her birine karanfil takdim etti. Kadınlar günü dolayısıyla hazırlanan etkinliklere de katılan Başkan Haluk Alıcık, Nazilli Öğretmen Evi’ndeki etkinlikte Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük’ün eşi Bilge Küçük ile kendi eşi Rumeysa Alıcık’ın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak karanfil takdim etti. Ulu Önder Atatürk, kadının siyasi yaşama dâhil olmasına büyük önem vererek bu hakları, Avrupa’nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadını’na vermiş olduğunu belirten Alıcık, “Bu yüksek düşünce, Türk kadınının gurur kaynağı olmuştur. Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu başaramamış ve kadınlarına gerçek değeri verememiş toplumlarda hem sosyal, hem ahlaki açıdan çöküşler başlar. Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken, kadınlarımızın daha fazla kent yönetiminde ve toplum hayatında söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Bayanlarımızı daha çok sosyal yaşamın içinde yer alabilmesi için fırsatlar yaratıyoruz. Nazilli’nin geleceğine yön verecek projelerimizin oluşturulmasında her zaman kadınlarımızdan destek aldık ve almaya da devam edeceğiz” dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcı, cadde ve iş yerlerinde karşılaştığı bayanların da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak büyük küçük ayırımı yapmadan karanfil takdiminde bulunurken, “Kadınların elinin değdiği her yerin, yaptıkları her işin daha güzel olduğu bir gerçektir. Hayat mücadelesinde kadınlar, erkeklerle eşit şartlarda yer almalıdır. Anadolu’da halkın varoluş mücadelesinde Türk kadının erkeklerle birlikte mücadele ettiğini hiçbir zaman akıllardan çıkarmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası başta olmak üzere tüm kadınlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor, toplumun dinamizmi olan kadınlara sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.