Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Düdüklü gecelere geri dönecek

ASAYİŞ 11.04.2019 - 10:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3316+ kez okundu.
 

Düdüklü gecelere geri dönecek

Aydın’da yaklaşık 2 ay önce yeniden göreve başlayan mahalle bekçilerinin, şehirde mala karşı işlenen suçları ciddi oranda düşürdüğü bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından da oldukça benimsenen bekçilik sisteminde, yıllar öncesinde olduğu gibi düdük sistemine geri dönüleceği belirtildi.  Aydın Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Aydın’da ilk etapta göreve başlayan 158 bekçinin sayısını arttıracaklarını belirterek, bekçilerin nostaljik etkisinin yanında mala karşı işlenen suçlarda ciddi oranda düşüş sağlandığını belirtti. Belli bir yaşın üzerindeki herkesin hatırladığı, gecenin ıssızlığını bozup, vatandaşa güven veren bekçilerdeki düdük uygulamasının yeniden başlayacağını belirten İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, düdüğün çıkardığı sesin de çeşitli anlamlarının olduğunu belirtti. “ASAYİŞ BERKEMAL” NAĞMESİ ÇIKACAK Eskiden şehirlerde geceleri sokakların bekçilere emanet olduğunu ve bekçilerin de görev sorumluluk alanlarındaki tüm noktaları en iyi şekilde bilen kişilerden oluştuğunu belirten Emniyet Müdürü Baştuğ, “Düdük çalmanın ve düdüğün çıkardığı sesin de çeşitli anlamları var. Nağmesine göre, ‘Asayiş berkemal, tehlike var, biz buradayız’ gibi anlamlar taşıyan düdük sesi bundan sonra Aydın’da duyulacak. Hedefimiz Anayasaya bağlı, halkın huzur ve güvenini her şeyin üstünde tutan teşkilatımızın fedakar çalışanları ile daha huzurlu bir Aydın” diye konuştu. Geçtiğimiz ay göreve başlayan bekçilerin hepsinin ciddi bir eğitimden geçtiğini ve yaklaşık yüzde 40'nın yüksekokul mezunu olduğunu belirten Aydın Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, bekçilerden hem halkın hem de teşkilatın memnun olduğunu kaydetti.
Aydın’da yaklaşık 2 ay önce yeniden göreve başlayan mahalle bekçilerinin, şehirde mala karşı işlenen suçları ciddi oranda düşürdüğü bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından da oldukça benimsenen bekçilik sisteminde, yıllar öncesinde olduğu gibi düdük sistemine geri dönüleceği belirtildi. 

Aydın Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Aydın’da ilk etapta göreve başlayan 158 bekçinin sayısını arttıracaklarını belirterek, bekçilerin nostaljik etkisinin yanında mala karşı işlenen suçlarda ciddi oranda düşüş sağlandığını belirtti. Belli bir yaşın üzerindeki herkesin hatırladığı, gecenin ıssızlığını bozup, vatandaşa güven veren bekçilerdeki düdük uygulamasının yeniden başlayacağını belirten İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, düdüğün çıkardığı sesin de çeşitli anlamlarının olduğunu belirtti.

“ASAYİŞ BERKEMAL” NAĞMESİ ÇIKACAK

Eskiden şehirlerde geceleri sokakların bekçilere emanet olduğunu ve bekçilerin de görev sorumluluk alanlarındaki tüm noktaları en iyi şekilde bilen kişilerden oluştuğunu belirten Emniyet Müdürü Baştuğ, “Düdük çalmanın ve düdüğün çıkardığı sesin de çeşitli anlamları var. Nağmesine göre, ‘Asayiş berkemal, tehlike var, biz buradayız’ gibi anlamlar taşıyan düdük sesi bundan sonra Aydın’da duyulacak. Hedefimiz Anayasaya bağlı, halkın huzur ve güvenini her şeyin üstünde tutan teşkilatımızın fedakar çalışanları ile daha huzurlu bir Aydın” diye konuştu.

Geçtiğimiz ay göreve başlayan bekçilerin hepsinin ciddi bir eğitimden geçtiğini ve yaklaşık yüzde 40'nın yüksekokul mezunu olduğunu belirten Aydın Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, bekçilerden hem halkın hem de teşkilatın memnun olduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.