Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

DRONE İLE TRAFİK DENETİMİ

GÜNCEL 18.11.2020 - 10:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1863+ kez okundu.
 

DRONE İLE TRAFİK DENETİMİ

Kuşadası sahilinde drone ile trafik denetimi yapılıyor.

KUŞADASI - Polis ekipleri, Kuşadası Sahilinde drone ile yaya geçitlerinde trafik denetimi yaptı. Uygulama noktasında yaklaşık 2 saat süren denetimde drone kamarasına yansıyan görüntülerde kurallara uymadığı tespit edilen ve yayalara geçiş hakkı tanımayan 50 sürücüye cezai işlem yapıldı. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Kuşadası'nda araç trafiğinin yoğun olduğu sahil bandı üzerindeki Atatürk Bulvarı’nda havadan görüntü sağlayan drone kullanarak denetim gerçekleştirdi. Ekiplerin, özellikle yaya geçitlerinde trafik ihlallerini önlemek amacıyla drone ile yaptığı denetimlerde trafik kurallarına uymadığı belirlenen ve kural ihlali yapan sürücüler havadan tek tek tespit edilerek uygulama noktasındaki ekiplere bildirildi. Termal görüntü alma özelliğinin yanı sıra olumsuz hava şartlarına da uyum sağlayan drone ile gerçekleştirilen kontrollerde yaya geçitlerinde yayalara geçiş hakkı vermeyen, emniyet kemeri takmayan, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşan ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler belirlendi ve uygulama noktasında durduruldu. Yaklaşık iki saat süren denetim sonucu, uygulama noktalarında drone ile hatalı görülen 50 sürücü hakkında işlem yapıldı.
Kuşadası sahilinde drone ile trafik denetimi yapılıyor.

KUŞADASI - Polis ekipleri, Kuşadası Sahilinde drone ile yaya geçitlerinde trafik denetimi yaptı. Uygulama noktasında yaklaşık 2 saat süren denetimde drone kamarasına yansıyan görüntülerde kurallara uymadığı tespit edilen ve yayalara geçiş hakkı tanımayan 50 sürücüye cezai işlem yapıldı.

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Kuşadası'nda araç trafiğinin yoğun olduğu sahil bandı üzerindeki Atatürk Bulvarı’nda havadan görüntü sağlayan drone kullanarak denetim gerçekleştirdi. Ekiplerin, özellikle yaya geçitlerinde trafik ihlallerini önlemek amacıyla drone ile yaptığı denetimlerde trafik kurallarına uymadığı belirlenen ve kural ihlali yapan sürücüler havadan tek tek tespit edilerek uygulama noktasındaki ekiplere bildirildi.

Termal görüntü alma özelliğinin yanı sıra olumsuz hava şartlarına da uyum sağlayan drone ile gerçekleştirilen kontrollerde yaya geçitlerinde yayalara geçiş hakkı vermeyen, emniyet kemeri takmayan, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşan ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler belirlendi ve uygulama noktasında durduruldu. Yaklaşık iki saat süren denetim sonucu, uygulama noktalarında drone ile hatalı görülen 50 sürücü hakkında işlem yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.