Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Domuzlar sürüyle sahile indi

EKONOMİ 25.07.2016 - 14:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4336+ kez okundu.
 

Domuzlar sürüyle sahile indi

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Milli Parkında yaşayan domuzlar sahilde sürüyle dolaşmaya başladı.

AYDIN- İnsanlardan kaçma özelliği ile bilinen yaban domuzlarının son yıllarda yaz sezonunda serinlemek için denize gelen tatilcileri alıştığı ve giderek arsızlaşmaya başladığı belirtildi. Fırsat bulduğunda pikniğe gelenlerin yiyeceklerini yemeye başlayan domuzlar zaman zaman rahatsızlık verirken tatile gelen bazı vatandaşlar ise domuzları bizzat kendi elleri ile besliyor.  Yerli ve yabancı turistlerin Davutlar Milli Parkı sahillerinde tatil yaptığı sırada, Milli Park'ın dağlık bölgelerinde yaşayan domuzlar sürüler halinde dolaşıp sahile iniyor. Gündüz insanların denize girdiği saatlerde vakitlerini sahil kenarında geçiren domuzlar burada ne bulursa ve tatilciler ne verirse yiyor. Karşılarında domuz sürüsünü gören yerli ve yabancı turistler şaşırırken pek çok kişi ilk defa bu kadar yakınına geldiğini gördüğü domuzların fotoğrafını çekiyor. Domuz sürüsünden rahatsız olanlar ise eşyalarını toplayıp sahili terk ediyor. Kuşadası Milli parkında 28 çeşit memeli, 42 çeşit sürüngenin yaşadığının tespit edildiği karakulak, tilki, oklu kirpi, sincap, yaban domuzu başlıca hayvan çeşitleri arasında yer aldığı yaban atları ve ineklerin daha çok ilgi gördüğü belirtildi. "Domuzların tutumu şaşırtıyor" Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü Kuşadası Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı‘nın yaban domuzlarının tutum ve davranışlarının farklı olduğunu belirterek, “Burada yaşayan domuzların yaşamları, diğer alanlardaki domuzlardan daha farklıdır. Diğer bölgelerdeki domuzlar genellikle insanlarla karşılaşmamak için gece aktif olurlar, Kalamaki domuzları ise yabani olmasına karşın gündüz insanlardan kaçmazlar. Bunun en büyük nedeni de, domuzların burada piknikçiler tarafından beslenmesi ve piknikçilerin atıklarını yemesinden kaynaklanmaktadır” dedi.
Aydın'ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Milli Parkında yaşayan domuzlar sahilde sürüyle dolaşmaya başladı.

AYDIN- İnsanlardan kaçma özelliği ile bilinen yaban domuzlarının son yıllarda yaz sezonunda serinlemek için denize gelen tatilcileri alıştığı ve giderek arsızlaşmaya başladığı belirtildi. Fırsat bulduğunda pikniğe gelenlerin yiyeceklerini yemeye başlayan domuzlar zaman zaman rahatsızlık verirken tatile gelen bazı vatandaşlar ise domuzları bizzat kendi elleri ile besliyor. 

Yerli ve yabancı turistlerin Davutlar Milli Parkı sahillerinde tatil yaptığı sırada, Milli Park'ın dağlık bölgelerinde yaşayan domuzlar sürüler halinde dolaşıp sahile iniyor. Gündüz insanların denize girdiği saatlerde vakitlerini sahil kenarında geçiren domuzlar burada ne bulursa ve tatilciler ne verirse yiyor. Karşılarında domuz sürüsünü gören yerli ve yabancı turistler şaşırırken pek çok kişi ilk defa bu kadar yakınına geldiğini gördüğü domuzların fotoğrafını çekiyor. Domuz sürüsünden rahatsız olanlar ise eşyalarını toplayıp sahili terk ediyor.

Kuşadası Milli parkında 28 çeşit memeli, 42 çeşit sürüngenin yaşadığının tespit edildiği karakulak, tilki, oklu kirpi, sincap, yaban domuzu başlıca hayvan çeşitleri arasında yer aldığı yaban atları ve ineklerin daha çok ilgi gördüğü belirtildi.

"Domuzların tutumu şaşırtıyor"

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü Kuşadası Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı‘nın yaban domuzlarının tutum ve davranışlarının farklı olduğunu belirterek, “Burada yaşayan domuzların yaşamları, diğer alanlardaki domuzlardan daha farklıdır. Diğer bölgelerdeki domuzlar genellikle insanlarla karşılaşmamak için gece aktif olurlar, Kalamaki domuzları ise yabani olmasına karşın gündüz insanlardan kaçmazlar. Bunun en büyük nedeni de, domuzların burada piknikçiler tarafından beslenmesi ve piknikçilerin atıklarını yemesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.