Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Domuzlar avcıların hedefi oldu

ASAYİŞ 28.07.2019 - 15:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3967+ kez okundu.
 

Domuzlar avcıların hedefi oldu

Tarlaları talan eden domuzlar avcıların hedefi oldu.

AYDIN - Aydın'ın Köşk İlçesi’ne bağlı Güzelköy ve çevresinde mısır tarlalarına dadanan domuz sürüleri çiftçileri canından bezdirdi. Çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen domuzlardan ürünleri korumak için gece nöbetine kalan köylüler, dana gibi iki domuz vurdu. Oldukça büyük olan domuzlar görenleri şaşırttı. Aydın çiftçisinin tarlada en büyük sıkıntısının domuzlar odluğunu ve bu yıl yakın zamanlarda görülmemiş bir domuz popülasyonu yoğunluğu olduğunu belirten köylüler ürünleri korumak için kendi aralarında nöbet sistemi kurmaya başladı. Köşk Güzelköy sakinlerinden İsa Süzer, domuzların tarıma verdiği zararın sadece Aydın bölgesinde milyonlara ulaştığını belirterek sıkıntının her geçen gün arttığını belirtti. Tarım açısından bol yağışlı bir yıl geçirdiklerini ve toprak veriminin de gayet güzel olduğunu belirten köylüler, "Yağışlar güzel oldu. Suyumuz da var. Ancak domuzlardan dolayı ürün alamaz hale geldik. Girdiği tarladan karnını doyurup gitse hiç canımız yanmayacak. Bir gecede onlarca dönüm ekili alanı talan ediyor. Bu nedenle domuz nöbeti tutmaya başladık. Biz denk gelirse vuruyoruz ama bölgede geniş çaplı bir sürek avı yapılmaz ise bu yıl incirler de ciddi zarar görür" dedi.
Tarlaları talan eden domuzlar avcıların hedefi oldu.

AYDIN - Aydın'ın Köşk İlçesi’ne bağlı Güzelköy ve çevresinde mısır tarlalarına dadanan domuz sürüleri çiftçileri canından bezdirdi. Çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen domuzlardan ürünleri korumak için gece nöbetine kalan köylüler, dana gibi iki domuz vurdu. Oldukça büyük olan domuzlar görenleri şaşırttı.

Aydın çiftçisinin tarlada en büyük sıkıntısının domuzlar odluğunu ve bu yıl yakın zamanlarda görülmemiş bir domuz popülasyonu yoğunluğu olduğunu belirten köylüler ürünleri korumak için kendi aralarında nöbet sistemi kurmaya başladı. Köşk Güzelköy sakinlerinden İsa Süzer, domuzların tarıma verdiği zararın sadece Aydın bölgesinde milyonlara ulaştığını belirterek sıkıntının her geçen gün arttığını belirtti.

Tarım açısından bol yağışlı bir yıl geçirdiklerini ve toprak veriminin de gayet güzel olduğunu belirten köylüler, "Yağışlar güzel oldu. Suyumuz da var. Ancak domuzlardan dolayı ürün alamaz hale geldik. Girdiği tarladan karnını doyurup gitse hiç canımız yanmayacak. Bir gecede onlarca dönüm ekili alanı talan ediyor. Bu nedenle domuz nöbeti tutmaya başladık. Biz denk gelirse vuruyoruz ama bölgede geniş çaplı bir sürek avı yapılmaz ise bu yıl incirler de ciddi zarar görür" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.