Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Dolmabahçe'de bombalı silahlı saldırı

ASAYİŞ 19.08.2015 - 15:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3362+ kez okundu.
 

Dolmabahçe'de bombalı silahlı saldırı

Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sarayı’nda nöbet tutan polislere bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi.

Olay, saat 14.30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı önünde yaşandı. Alınan bilgiye göre, Saltanat Kapısı’nda büyük bir gürültüyle patlama oldu. Ardından bölgede silah sesleri duyuldu. Saldırıyı gerçekleştiren 2 kişinin Taksim istikametine kaçtığı belirlenirken, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Cadde trafiğe kapatılarak, bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgede başlatılan çalışmalar kapsamında olayla bağlantısı olduğu sanılan 2 kişi, Gümüşsuyu’ndaki Alman Konsolosluğu yakınında gözaltına alındı. Saldırı sırasında bir polis memurunun hafif yaralandığı belirtildi. Gördü tanıkları, “Buradan yürüyerek geçerken patlama oldu, biz kaçmaya başladık. Daha sonra silah sesleri duyduk. Patlama çok şiddetliydi. Büyük panik yaşadık” dedi. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.  SALDIRGANLARININ AK PARTİ BİNASINA SALDIRAN ZANLILAR OLDUĞU AÇIKLANDI Dolmabahçe Sarayı’nda nöbet tutan polislere bombalı saldırı düzenleyen zanlıların AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenleyen kişiler olduğu belirlendi. Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı’nda nöbet tutan polislere yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “19.08.2015 Çarşamba günü saat 14.30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı’ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yönelik terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz tarafından anında karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlere yönelik bölgede yapılan operasyonlar sonucunda 2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir. Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır. Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırı ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmektedir” denildi. 
Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sarayı’nda nöbet tutan polislere bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi.

Olay, saat 14.30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı önünde yaşandı. Alınan bilgiye göre, Saltanat Kapısı’nda büyük bir gürültüyle patlama oldu. Ardından bölgede silah sesleri duyuldu. Saldırıyı gerçekleştiren 2 kişinin Taksim istikametine kaçtığı belirlenirken, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Cadde trafiğe kapatılarak, bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgede başlatılan çalışmalar kapsamında olayla bağlantısı olduğu sanılan 2 kişi, Gümüşsuyu’ndaki Alman Konsolosluğu yakınında gözaltına alındı. Saldırı sırasında bir polis memurunun hafif yaralandığı belirtildi.

Gördü tanıkları, “Buradan yürüyerek geçerken patlama oldu, biz kaçmaya başladık. Daha sonra silah sesleri duyduk. Patlama çok şiddetliydi. Büyük panik yaşadık” dedi. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. 

SALDIRGANLARININ AK PARTİ BİNASINA SALDIRAN ZANLILAR OLDUĞU AÇIKLANDI

Dolmabahçe Sarayı’nda nöbet tutan polislere bombalı saldırı düzenleyen zanlıların AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenleyen kişiler olduğu belirlendi.

Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı’nda nöbet tutan polislere yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “19.08.2015 Çarşamba günü saat 14.30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı’ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yönelik terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz tarafından anında karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlere yönelik bölgede yapılan operasyonlar sonucunda 2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir. Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır. Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırı ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmektedir” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.