Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Dolandırıcıya suçüstü

ASAYİŞ 20.10.2019 - 13:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2200+ kez okundu.
 

Dolandırıcıya suçüstü

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde telefon dolandırıcılığı ile bir şahsın, 35 bin Euro parasını alarak kaçan şüpheli, polisin yaptığı başarılı operasyon ile suçüstü yakalandı.

AYDIN  - Edinilen bilgiye göre, 05 Ekim 2019 tarihinde telefonda kendini polis olarak tanıtan şüpheli, Kuşadası’nda ikamet eden bir vatandaşı arayarak, bankadaki paralarının dolandırıcı şahıslar tarafından ele geçirilmek istendiğini ve bankadaki paranın sahte olabileceğini, bu yüzden parayı kontrol etmek istediğini söyledi. Vatandaşın 35 bin Euro parasını çalan şüpheli olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çok yönlü çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar kapsamında, yine Kuşadası İlçesi’nde başka bir vatandaşı arayarak, kendini polis olarak tanıtan şüpheli, FETÖ/PDY örgütüne para aktarıldığı, bu paradan parmak izi alınması gerektiğini söyledi. Vatandaşın, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile bağlantıya geçmesi üzerine, gerekli bütün tedbirler alındıktan sonra şüpheli ile buluşmak üzere bir yer belirlendi. Bir poşet içerisinde bulunan 40 bin Euro para bir noktaya bıraktırıldı. Telefonla arayan şüpheli tam parayı alacakken ekipler hemen müdahale ederek kaçmaya çalışan şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Şüphelinin yapılan sorgulamasında H.A. isimli kişi olduğu tespit edildi. Daha önceki olayda olay yeri ve çevresinde saatlerce güvenlik kamera incelemesi yapılarak, yakalanan şüphelinin aynı kişi olduğu tespit edildi. H.A. gözaltına alınarak gerekli işlemler için emniyete götürüldü. H.A. çıkarıldığı adli makamlarca bahse konu iki ayrı "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde telefon dolandırıcılığı ile bir şahsın, 35 bin Euro parasını alarak kaçan şüpheli, polisin yaptığı başarılı operasyon ile suçüstü yakalandı.

AYDIN  - Edinilen bilgiye göre, 05 Ekim 2019 tarihinde telefonda kendini polis olarak tanıtan şüpheli, Kuşadası’nda ikamet eden bir vatandaşı arayarak, bankadaki paralarının dolandırıcı şahıslar tarafından ele geçirilmek istendiğini ve bankadaki paranın sahte olabileceğini, bu yüzden parayı kontrol etmek istediğini söyledi.

Vatandaşın 35 bin Euro parasını çalan şüpheli olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çok yönlü çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar kapsamında, yine Kuşadası İlçesi’nde başka bir vatandaşı arayarak, kendini polis olarak tanıtan şüpheli, FETÖ/PDY örgütüne para aktarıldığı, bu paradan parmak izi alınması gerektiğini söyledi. Vatandaşın, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile bağlantıya geçmesi üzerine, gerekli bütün tedbirler alındıktan sonra şüpheli ile buluşmak üzere bir yer belirlendi.

Bir poşet içerisinde bulunan 40 bin Euro para bir noktaya bıraktırıldı. Telefonla arayan şüpheli tam parayı alacakken ekipler hemen müdahale ederek kaçmaya çalışan şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Şüphelinin yapılan sorgulamasında H.A. isimli kişi olduğu tespit edildi. Daha önceki olayda olay yeri ve çevresinde saatlerce güvenlik kamera incelemesi yapılarak, yakalanan şüphelinin aynı kişi olduğu tespit edildi.

H.A. gözaltına alınarak gerekli işlemler için emniyete götürüldü. H.A. çıkarıldığı adli makamlarca bahse konu iki ayrı "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.