Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Diyanet çalışanları sicil affı bekliyor

GENEL 11.06.2019 - 18:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3282+ kez okundu.
 

Diyanet çalışanları sicil affı bekliyor

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, mağdur edilen diyanet personelinin taleplerinin dikkate alınmadığını belirterek basın açıklaması yaptı.

AYDIN- Zaman zaman ilçe müftülerini de eleştirdiklerini ve sendika olarak eksiklik gördükleri yerde çözüm önerileri sunmak, dikkate alınmıyorsa hukuki hakları kullanarak eleştirmenin hakları olduğunu belirten Başkan Türüt,  ‘’Ancak her ne kadar eleştirsek de mağdur olan müftülüklerimiz var. Zaman zaman bu mağduriyetleri de kamuoyu ile paylaşıyoruz. Müftülüklerimiz taleplerini bize iletiyorlar. Özellikle tüm personeli kapsayacak bir uyum çalışması yapılması isteniyor. Böyle bir çalışmanın idare ile personel arasındaki bazı uyuşmazlıkları çözeceği düşüncesi hakim. Sendika olarak biz de bu görüşe katılıyoruz. Böyle bir çalışmanın hem idare hem de personelin mağduriyetini de önleme de etkili olacağı ifade ediliyor’’ dedi. Hem müftülerin  hem de personellerinin  mağdur olduğu konuların olduğunu belirten Başkan Türüt şunları söyledi: ‘’İdare ile personeller arasındaki uyumsuzluk v.s. çeşitli nedenlerden disiplin soruşturması geçirenler var. Diyanette ceza ve sürgün düşüncesi, sorunu çözme de mutlak çözüm olarak görülüyor. Hâlbuki böyle bir düşüncenin olması olağan dışıdır. Bu nedenle personeller bilerek yıldırılıyor, sindiriyor. Kendi haklarını arama noktasında çekimser ve ürkek oluyorlar. İdarelerin haksız uygulamalarına maruz kalarak işine son verilen, sürgün edilen, disiplin cezası verilen, mobbing ve keyfi uygulamalarla moral ve motivasyonu bozularak görev yapması engellenen pek çok diyanet personeli mağdur durumdadır. Din hizmeti veren kurumumuz da hoşgörü ve af’ın bir yeri olmalı, personeller bunu hissedebilmelidir. Zira İslam dininin bir ölçüsü de müsamaha ve hoşgörü dini olmasıdır. Ahlaken ve dinen kabul edilmesi mümkün olmayan büyük suçlar dışında, her türlü kusur affedilebilir. Daha önceki basın açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi, herhangi bir terör örgütüyle ilişkisi bulunmayın din görevlilerine sicil ve disiplin affı getirilmesini istiyoruz. Bu konuda mağdur olan müftülerimiz ve personellerimiz bulunmaktadır. Bunların af edilerek moral ve motivasyon kazanmış bir şekilde görev yapmalarının sağlanmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, müftü ve din görevlisi kardeşlerimizin bu beklentilerini olumlu karşılayacağını ve haksızlığa uğrayarak mağdur edilen müftülerimizin ve din görevlilerinin sicil ve disiplin cezası affı ile sevindirileceğini düşünüyoruz. Çünkü mağdur ve mazlum duruma düşürülen gerek müftülerimiz ve gerekse din görevlileri çoğu zaman anlaşılamamış, karşı tarafta anlamamakta ısrarcı olmuştur. Meslektaşlarımızın pek çoğu kendilerini ifade edememişler ve mesnetsiz, gereksiz ve hukuksuz olarak disiplin cezalarına çarptırılmışlardır. Ceza veren kişiler önyargılı, anlamamakta ısrarcı, katı ve acımasız tavırlar takınarak cezaya yönelmişlerdir. Bu nedenle mağdur edilen din görevlilerine sicil affı ve disiplin cezası affı getirilerek mağduriyetleri önlenmeli, kurumumuz da affın ve hoşgörünün önemi bir kez daha tüm personele hatırlatılmalıdır.”
Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, mağdur edilen diyanet personelinin taleplerinin dikkate alınmadığını belirterek basın açıklaması yaptı.

AYDIN- Zaman zaman ilçe müftülerini de eleştirdiklerini ve sendika olarak eksiklik gördükleri yerde çözüm önerileri sunmak, dikkate alınmıyorsa hukuki hakları kullanarak eleştirmenin hakları olduğunu belirten Başkan Türüt,  ‘’Ancak her ne kadar eleştirsek de mağdur olan müftülüklerimiz var. Zaman zaman bu mağduriyetleri de kamuoyu ile paylaşıyoruz. Müftülüklerimiz taleplerini bize iletiyorlar. Özellikle tüm personeli kapsayacak bir uyum çalışması yapılması isteniyor. Böyle bir çalışmanın idare ile personel arasındaki bazı uyuşmazlıkları çözeceği düşüncesi hakim. Sendika olarak biz de bu görüşe katılıyoruz. Böyle bir çalışmanın hem idare hem de personelin mağduriyetini de önleme de etkili olacağı ifade ediliyor’’ dedi.

Hem müftülerin  hem de personellerinin  mağdur olduğu konuların olduğunu belirten Başkan Türüt şunları söyledi:

‘’İdare ile personeller arasındaki uyumsuzluk v.s. çeşitli nedenlerden disiplin soruşturması geçirenler var. Diyanette ceza ve sürgün düşüncesi, sorunu çözme de mutlak çözüm olarak görülüyor. Hâlbuki böyle bir düşüncenin olması olağan dışıdır. Bu nedenle personeller bilerek yıldırılıyor, sindiriyor. Kendi haklarını arama noktasında çekimser ve ürkek oluyorlar. İdarelerin haksız uygulamalarına maruz kalarak işine son verilen, sürgün edilen, disiplin cezası verilen, mobbing ve keyfi uygulamalarla moral ve motivasyonu bozularak görev yapması engellenen pek çok diyanet personeli mağdur durumdadır.

Din hizmeti veren kurumumuz da hoşgörü ve af’ın bir yeri olmalı, personeller bunu hissedebilmelidir. Zira İslam dininin bir ölçüsü de müsamaha ve hoşgörü dini olmasıdır. Ahlaken ve dinen kabul edilmesi mümkün olmayan büyük suçlar dışında, her türlü kusur affedilebilir.

Daha önceki basın açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi, herhangi bir terör örgütüyle ilişkisi bulunmayın din görevlilerine sicil ve disiplin affı getirilmesini istiyoruz. Bu konuda mağdur olan müftülerimiz ve personellerimiz bulunmaktadır. Bunların af edilerek moral ve motivasyon kazanmış bir şekilde görev yapmalarının sağlanmasını bekliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, müftü ve din görevlisi kardeşlerimizin bu beklentilerini olumlu karşılayacağını ve haksızlığa uğrayarak mağdur edilen müftülerimizin ve din görevlilerinin sicil ve disiplin cezası affı ile sevindirileceğini düşünüyoruz. Çünkü mağdur ve mazlum duruma düşürülen gerek müftülerimiz ve gerekse din görevlileri çoğu zaman anlaşılamamış, karşı tarafta anlamamakta ısrarcı olmuştur. Meslektaşlarımızın pek çoğu kendilerini ifade edememişler ve mesnetsiz, gereksiz ve hukuksuz olarak disiplin cezalarına çarptırılmışlardır. Ceza veren kişiler önyargılı, anlamamakta ısrarcı, katı ve acımasız tavırlar takınarak cezaya yönelmişlerdir. Bu nedenle mağdur edilen din görevlilerine sicil affı ve disiplin cezası affı getirilerek mağduriyetleri önlenmeli, kurumumuz da affın ve hoşgörünün önemi bir kez daha tüm personele hatırlatılmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.