Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Diyabete karşı ortak proje

SAĞLIK 16.11.2017 - 09:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2288+ kez okundu.
 

Diyabete karşı ortak proje

ADÜ ve Gazipaşa Ortaokulu, diyabete karşı ortak proje geliştirdi.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Gazipaşa Ortaokulu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında diyabet konusunda ortak bir projede bir araya geldi. Gazipaşa Ortaokulu idarecileri, hazırlanan projede Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyelerini öğrencileriyle buluşturdu. Konferansta ADÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Güney, Doç. Dr. Tolga Ünüvar, Doç. Dr. Mustafa Ünübol ve Uzman Diyetisyen Didem Güneş diyabet rahatsızlığı ve korunma yöntemleri hakkında bilgiler aktardı. Konferansın açılışında konuşan Gazipaşa Ortaokulu Müdür Nadir Coşkun, ADÜ ile işbirliği içinde yapılan bu konferansın kendisi ve öğrencilerini son derece mutlu ettiğini dile getirdi. Sağlığın son derece önemli bir kavram olduğunu belirten Coşkun, “Biz eğitimciler, gençlerimize küresel düşünüp yerel hareket etmeyi ve değerlerimize sahip çıkarak ahlak ile fenni madde ile manayı kavratmak istiyoruz. Okulumuzda bilimsel kültürün oluşması için bu tür projelere, sportif ve sosyal yarışmalara, bilim fuarlarına ve bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz” diyerek katılımcılara ve ADÜ’ye teşekkür etti. ADÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Güney, Diyabet Günü Ve Önemi adlı konuşmasında diyabet hastalığının M.S. 100’lü yıllarda tespit edildiğini ve günümüze kadar bu alanla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Tip-1 diyabetin belirtilerini ve tedavi sürecini anlattığı konuşmasında diyabetle yaşamanın ve eskiden ölümcül olan bu hastalıkla mücadelenin mümkün olduğunu belirtti. Diyabetin önemli bir hastalık olduğu, dünyada ve Türkiye’de giderek artan bir hastalık olduğunu ve de tedaviye başlanmamasının organ kayıplarına neden olduğunu kaydedilen konferansta bilgiler veren Uzman Diyetisyen Didem Güneş, diyabetle yaşamamak için gerekli olan beslenme şeklinin ne olduğunu, nasıl beslenmemiz gerektiğini, doğal yiyeceklerin kullanımının devam etmesi gerektiğini, 3 ana öğün ve 3 ara öğün yemenin doğru olduğunu ve haftada en az 3-4 kez yürüyüş yapılması gerektiğini vurguladı. Gazipaşa Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni ve Proje Sorumlusu Gaye Ünübol Balkır ise, öğrenim çağındaki gençlere diyabeti anlatarak toplumda bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Balkır, ınıfıyla yaptığı bu projeye destek veren ADÜ ve hocalarına teşekkür etti. Konferansa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Sabuncu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Türedi, Efeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay ve Ercan Gümüş, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Nadir Coşkun, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
ADÜ ve Gazipaşa Ortaokulu, diyabete karşı ortak proje geliştirdi.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Gazipaşa Ortaokulu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında diyabet konusunda ortak bir projede bir araya geldi.

Gazipaşa Ortaokulu idarecileri, hazırlanan projede Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyelerini öğrencileriyle buluşturdu. Konferansta ADÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Güney, Doç. Dr. Tolga Ünüvar, Doç. Dr. Mustafa Ünübol ve Uzman Diyetisyen Didem Güneş diyabet rahatsızlığı ve korunma yöntemleri hakkında bilgiler aktardı.

Konferansın açılışında konuşan Gazipaşa Ortaokulu Müdür Nadir Coşkun, ADÜ ile işbirliği içinde yapılan bu konferansın kendisi ve öğrencilerini son derece mutlu ettiğini dile getirdi.

Sağlığın son derece önemli bir kavram olduğunu belirten Coşkun, “Biz eğitimciler, gençlerimize küresel düşünüp yerel hareket etmeyi ve değerlerimize sahip çıkarak ahlak ile fenni madde ile manayı kavratmak istiyoruz. Okulumuzda bilimsel kültürün oluşması için bu tür projelere, sportif ve sosyal yarışmalara, bilim fuarlarına ve bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz” diyerek katılımcılara ve ADÜ’ye teşekkür etti.

ADÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Güney, Diyabet Günü Ve Önemi adlı konuşmasında diyabet hastalığının M.S. 100’lü yıllarda tespit edildiğini ve günümüze kadar bu alanla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Tip-1 diyabetin belirtilerini ve tedavi sürecini anlattığı konuşmasında diyabetle yaşamanın ve eskiden ölümcül olan bu hastalıkla mücadelenin mümkün olduğunu belirtti.

Diyabetin önemli bir hastalık olduğu, dünyada ve Türkiye’de giderek artan bir hastalık olduğunu ve de tedaviye başlanmamasının organ kayıplarına neden olduğunu kaydedilen konferansta bilgiler veren Uzman Diyetisyen Didem Güneş, diyabetle yaşamamak için gerekli olan beslenme şeklinin ne olduğunu, nasıl beslenmemiz gerektiğini, doğal yiyeceklerin kullanımının devam etmesi gerektiğini, 3 ana öğün ve 3 ara öğün yemenin doğru olduğunu ve haftada en az 3-4 kez yürüyüş yapılması gerektiğini vurguladı.

Gazipaşa Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni ve Proje Sorumlusu Gaye Ünübol Balkır ise, öğrenim çağındaki gençlere diyabeti anlatarak toplumda bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Balkır, ınıfıyla yaptığı bu projeye destek veren ADÜ ve hocalarına teşekkür etti.

Konferansa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Sabuncu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Türedi, Efeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay ve Ercan Gümüş, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Nadir Coşkun, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.