Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Dinçer, zeytinyağı sıkım fabrikasını denetledi

24.12.2019 - 14:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2301+ kez okundu.
 

Dinçer, zeytinyağı sıkım fabrikasını denetledi

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer Belediye Zeytinyağı Sıkım Fabrikasını ziyaret ederek hem fabrikanın çalışmasını denetledi hem de zeytinlerini sıktırmaya getiren vatandaş ve çiftçiler ile sohbet etti

ÇİNE - Amaçlarının kar olmadığını söyleyen Başkan Dinçer; “kilogramı 0,17 Kuruş+KDV’ye sıkım yapıyoruz, ayrıca taşımadan da ücret almıyoruz.Şu an fabrikamız tam kapasite ile çalışmakta, büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Bir çok vatandaşımız burada sıktırdıkları yağlarını bize satıyorlar, çünkü biz piyasanın üzerinde alıyoruz, araya aracı koymuyoruz, böylece üreticimiz daha fazla kazanıyor.Çineli zeytin üreticilerimiz bizim fabrikamızın organik soğuk sıkım olmasından dolayı sıkımlarda yağ kayıplarının olacağını düşünüyordu.Haliyle kendilerine de hak veriyorum.Çünkü gerçekten bizim bölgemizdeki ürünlerin toplanması ve işlenmesi zahmetli, sürekli sıkımlarını fabrikamızda yaptıran üreticilerimizin kayıtlarını inceliyorum ve bazen de sıkım esnasında yerinde görüyorum; bu yıl en yüksek randımanımız 6,50 g. zeytinde  1 kg yağ, en düşük 3,20 kg zeytinde 1 kg. yağ, ortalama 4 ile 4,8 kg arasında geçiyor.Başta da söylediğim gibi amacımız çok para kazanmak değil, üreticimizin ekonomisine birazcıkta olsun katkıda bulunmaktır” dedi. Fabrikaya zeytin sıkımı için gelen vatandaş ve çiftçiler Başkan Dinçer’le muhabbet ederek; Belediyenin fabrikasından çok memnun olduklarını, yağlarını hem ucuza hem de kaliteli sıktırdıkları için yüzlerinin güldüğünü söyleyerek memnuniyetlerini Başkan Dinçer’e aktarırken en çok da organik desteklerin kaldırılmasından dolayı sıkıntılarını aktardı.
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer Belediye Zeytinyağı Sıkım Fabrikasını ziyaret ederek hem fabrikanın çalışmasını denetledi hem de zeytinlerini sıktırmaya getiren vatandaş ve çiftçiler ile sohbet etti

ÇİNE - Amaçlarının kar olmadığını söyleyen Başkan Dinçer; “kilogramı 0,17 Kuruş+KDV’ye sıkım yapıyoruz, ayrıca taşımadan da ücret almıyoruz.Şu an fabrikamız tam kapasite ile çalışmakta, büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Bir çok vatandaşımız burada sıktırdıkları yağlarını bize satıyorlar, çünkü biz piyasanın üzerinde alıyoruz, araya aracı koymuyoruz, böylece üreticimiz daha fazla kazanıyor.Çineli zeytin üreticilerimiz bizim fabrikamızın organik soğuk sıkım olmasından dolayı sıkımlarda yağ kayıplarının olacağını düşünüyordu.Haliyle kendilerine de hak veriyorum.Çünkü gerçekten bizim bölgemizdeki ürünlerin toplanması ve işlenmesi zahmetli, sürekli sıkımlarını fabrikamızda yaptıran üreticilerimizin kayıtlarını inceliyorum ve bazen de sıkım esnasında yerinde görüyorum; bu yıl en yüksek randımanımız 6,50 g. zeytinde  1 kg yağ, en düşük 3,20 kg zeytinde 1 kg. yağ, ortalama 4 ile 4,8 kg arasında geçiyor.Başta da söylediğim gibi amacımız çok para kazanmak değil, üreticimizin ekonomisine birazcıkta olsun katkıda bulunmaktır” dedi.

Fabrikaya zeytin sıkımı için gelen vatandaş ve çiftçiler Başkan Dinçer’le muhabbet ederek; Belediyenin fabrikasından çok memnun olduklarını, yağlarını hem ucuza hem de kaliteli sıktırdıkları için yüzlerinin güldüğünü söyleyerek memnuniyetlerini Başkan Dinçer’e aktarırken en çok da organik desteklerin kaldırılmasından dolayı sıkıntılarını aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.