Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Dilenciliği bitirme adımı

EKONOMİ 15.07.2016 - 14:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3734+ kez okundu.
 

Dilenciliği bitirme adımı

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak Başkanlığında dilencilikle mücadele kapsamında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildiği bildirildi.

Aydın Valiliği’nden verilen bilgiye göre, ilgili kurumların üst yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, İl Jandarma Komutanı J. Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı V. Hakan Genç katıldı. Toplantıda, Aydın’da dilencilikle mücadele kapsamında ilgili kurum yöneticileriyle dilenciliğin boyutları değerlendirildi. Vali Koçak, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dilenciliği meslek haline getirenler ile gerçekten de muhtaç olduğu için dilenen kişilerin ayırımı konusunda vatandaşlarımız, bu insanlara yardım etmekte ikilemde kalmaktadırlar. Bu problemin bugüne kadar bir çözüme kavuşturulamamış olması vatandaşın gözünde, devlet bu problemi çözememiş gibi bir algı oluşturmaktadır. Eğer bu insanlar dilenecek kadar muhtaçlarsa devletin bu vatandaşlara yardım etmesi ‘Sosyal Devlet İlkesi’ gereği asli bir görevdir. Vatandaşlar arasında dilenenlerin çoğunun Suriyeli olduğu yönünde bir algı oluştuğu, ancak dilencilik yapanların Suriyeli olmadığı, yerel vatandaşlardan da olduğu ve dilenciliği alışkanlık haline getirenlerin olduğunu ifade eden Vali Koçak, bunlardan yardım yapılması gereken olursa Belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortak veri tabanlarından faydalanılarak yardım yapılması sağlanacak. Bu surette dilenciliğin Aydın’ın gündeminden çıkması hedeflenecektir.” Bu konuda hazırlanacak Valilik Genelgesi ile birlikte öncelikli olarak Aydın merkez ve ilçelerinde kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri tarafından dilencilerin yoğun olarak faaliyet yürüttüğü camiler, sokaklar, parklar ve otogar bölgelerinde “Risk Alanı Haritası” oluşturularak, tespit edilen risk alanlarından ve Emniyet’in 155, Jandarma’nın 156 ve Büyükşehir Belediyesi’nin 153 numaralı telefonlarına gelen ihbar telefonları ile dilencilik yapanlara ivedi olarak müdahale edileceği ve kimlik tespiti yapılacağı belirtildi. Vatandaş olduğu tespit edilenlere Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem uygulanacağı ve dilenciliğe devam etmesi halinde gerek ilçe gerekse Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı yardımlar ile her türlü devlet yardımlarından mahrum bırakılacağı yönünde uyarılacağı kaydedildi. Yapılan kimlik tespiti neticesinde yabancı uyruklu olduğu tespit edilen dilencilerin, iş ve işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.  Vali Koçak, toplantının sonunda, “Fakirimize sahip çıkacağız, fakir olmayıp dilenciliği meslek haline getirenlere de engel olacağız. İlgili kurumlarımızın iş birliği içerisinde hareket ederek kaynaklarını daha etkin kullanılması sağlayacağız” dedi.     
Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak Başkanlığında dilencilikle mücadele kapsamında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildiği bildirildi.

Aydın Valiliği’nden verilen bilgiye göre, ilgili kurumların üst yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, İl Jandarma Komutanı J. Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı V. Hakan Genç katıldı.

Toplantıda, Aydın’da dilencilikle mücadele kapsamında ilgili kurum yöneticileriyle dilenciliğin boyutları değerlendirildi. Vali Koçak, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Dilenciliği meslek haline getirenler ile gerçekten de muhtaç olduğu için dilenen kişilerin ayırımı konusunda vatandaşlarımız, bu insanlara yardım etmekte ikilemde kalmaktadırlar. Bu problemin bugüne kadar bir çözüme kavuşturulamamış olması vatandaşın gözünde, devlet bu problemi çözememiş gibi bir algı oluşturmaktadır. Eğer bu insanlar dilenecek kadar muhtaçlarsa devletin bu vatandaşlara yardım etmesi ‘Sosyal Devlet İlkesi’ gereği asli bir görevdir. Vatandaşlar arasında dilenenlerin çoğunun Suriyeli olduğu yönünde bir algı oluştuğu, ancak dilencilik yapanların Suriyeli olmadığı, yerel vatandaşlardan da olduğu ve dilenciliği alışkanlık haline getirenlerin olduğunu ifade eden Vali Koçak, bunlardan yardım yapılması gereken olursa Belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortak veri tabanlarından faydalanılarak yardım yapılması sağlanacak. Bu surette dilenciliğin Aydın’ın gündeminden çıkması hedeflenecektir.”

Bu konuda hazırlanacak Valilik Genelgesi ile birlikte öncelikli olarak Aydın merkez ve ilçelerinde kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri tarafından dilencilerin yoğun olarak faaliyet yürüttüğü camiler, sokaklar, parklar ve otogar bölgelerinde “Risk Alanı Haritası” oluşturularak, tespit edilen risk alanlarından ve Emniyet’in 155, Jandarma’nın 156 ve Büyükşehir Belediyesi’nin 153 numaralı telefonlarına gelen ihbar telefonları ile dilencilik yapanlara ivedi olarak müdahale edileceği ve kimlik tespiti yapılacağı belirtildi.

Vatandaş olduğu tespit edilenlere Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem uygulanacağı ve dilenciliğe devam etmesi halinde gerek ilçe gerekse Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı yardımlar ile her türlü devlet yardımlarından mahrum bırakılacağı yönünde uyarılacağı kaydedildi.

Yapılan kimlik tespiti neticesinde yabancı uyruklu olduğu tespit edilen dilencilerin, iş ve işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

 Vali Koçak, toplantının sonunda, “Fakirimize sahip çıkacağız, fakir olmayıp dilenciliği meslek haline getirenlere de engel olacağız. İlgili kurumlarımızın iş birliği içerisinde hareket ederek kaynaklarını daha etkin kullanılması sağlayacağız” dedi.

  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.